Tribuna/Футбол/Блоги/Повісточка/Наші в Європі: жахливі дебюти у топ-5, дурна симуляція Ярмоленка, два голи в Угорщині

Наші в Європі: жахливі дебюти у топ-5, дурна симуляція Ярмоленка, два голи в Угорщині

Насичений тиждень, проте переважно зі знаком мінус.

Блог — Повісточка
7 февраля 2022, 17:23
6
Наші в Європі: жахливі дебюти у топ-5, дурна симуляція Ярмоленка, два голи в Угорщині

Насичений тиждень, проте переважно зі знаком мінус.

Футбол повернувся в топ-чемпіонати, українців в останні дні трансферного вікна в іноземних чемпіонатах стало більше – і, здається, їх прорвало. Зібрали усе.

В Англії грали матчі 1/16 Кубка – зіграли усі три українці, двоє з них запам’яталися. Суперечливий матч проти «Кіддермінстера» з 6 дивізіону видав увесь «Вест Гем», проте Андрій Ярмоленко, який зіграв усі 120 хвилин, цю суперечливість собою уособив. На 81 хвилині, коли його команда програвала (!) 0:1, маючи нагоду відзначитися, він вирішив симулювати у сподіваннях на пенальті.

Проте переможний гол на останніх хвилинах екстратайму не стався б, якби не дальній удар українця. Щоправда, ані йому, ані його одноклубникам не вдалося з першої спроби заштовхати м’яч у ворота.

Віталій Миколенко провів 72 хвилини проти «Брентфорда» у дебютному матчі Лемпарда на чолі «Евертона», відіграв непогано, але єдиний пропущений гол – у тому числі його провина. Захист намагався спіймати нападника суперника Тоуні в офсайд, проте українець не витримав лінію. У підсумку Пікфорд пішов на фол, коли той був у грі.

Момент із 4:00.

До речі, Миколенко не єдиний українець минулого тижня, хто був винен у пенальті на користь суперника. Захисник «Андерлехта» Богдан Михайличенко у кубковому матчі з «Ейпеном» за рахунку 1:0 на користь своєї команди сфолив у штрафному майданчику.

Чистий 11-метровий від арбітра, а в підсумку «Андерлехт» ледь видряпав нічию на останніх хвилинах – теж з пенальті.

Момент на 1:56.

Позитивом у Бельгії відзначився Мар’ян Швед. Вже другий тиждень поспіль він оформлює гольову передачу – на цей раз у матчі з аутсайдером «Берсхотом». «Мехелен» виграв 3:1, а пас українця і гол одноклубника вийшли дивовижними.

Асист на 0:37.

Одразу два українці з «Кішварди» відзначилися голами у матчі проти «Гонведа» Олександра Петрусенка. На 11 хвилині Антон Кравченко зрівняв рахунок (суперник забив вже на третій), перенаправивши дальній удар одноклубника.

А на 68-й за рахунку 2:2 Богдан Мельник в штрафному майданчику «Гонведа» поборовся за м’яч у штрафному суперника та потужно пробив у ворота.

Ще один гол українців в Угорщині скасували після перегляду ВАР. У матчі «Фехервара» з «Дебреценом» на 32-й хвилині Богдан Лєднєв віддав пас на Івана Петряка, той забив – ніби все чисто.

Момент на 0:28.

Проте питання до скасування голу точно є. У трансляції показали ось такий стоп-кадр (який чомусь не потрапив до огляду), згідно з яким, схоже, й фіксували офсайд. На ньому футболіст «Фехервара» віддає пас іншому в центрі поля, пізніше той віддасть на Лєднєва (теж чисто). Петряк у цей час справді в офсайді – але жодним чином не впливає на гру.

А в момент передачі Лєднєва на Петряка той вже не був в положенні поза грою. Як і жоден інший гравець «Фехервара».

У підсумку «Дебрецен» виграв 2:1, а за другу найбільш українську команду Угорщини дебютував Артем Шабанов – відіграв увесь матч, отримав жовту картку.

І це був далеко не найгірший дебют українця за іноземну команду цього тижня. В неділю майже одночасно епічно дебютували Владислав Супряга за «Сампдорію» та Данило Ігнатенко за «Бордо». Коротко нагадаємо основне, за посиланням – більш детально.

Супряга вийшов на заміну раніше, ніж планувалося через травму Маноло Габб’ядіні. На 56 хвилині мав першу й останню нагоду бодай пробити по воротах, проте занадто довго вовтузився з м’ячем. Його без проблем забрав захисник «Сассуоло».

Наступної хвилини тренер замінив Супрягу на захисника Конті – той забив третій гол команди.

Після гри тренер Марко Джампаоло пояснив своє рішення так: «Першою заміною я хотів зберегти ту ж схему, а не змінювати її. Єдиним нападником, який в мене залишився, був Супряга, який прийшов нещодавно в клуб. Потім я зрозумів, що нам треба підсилити правий фланг, тому я випустив туди Конті. Довелося замінити Супрягу. Якби я не зробив цю заміну, то могла б постраждати вся команда».

Майже одразу після цього за «Бордо» вже за рахунку 0:4 проти «Реймса» дебютував Данило Ігнатенко. І оперативно вилучився – вже через 9 хвилин отримав пряму червону за підкат в ногу суперника замість м’яча.

Момент на 3:50.

Менш проблемно у другій Бундеслізі дебютував Данило Сікан, вийшовши на останні 20 хвилин матчу. Його «Ганза» ще на початку матчу забила 4 голи дрезденському «Динамо», тож результат не тис на українця. В кінці матчу мав нагоду відзначитися, проте цей момент в огляди не потрапив.

А що там інші?

Олександр Зінченко повернувся після ковіду й травм і зіграв вперше у 2022 році – 24 хвилини проти «Фулгема» (4:1).

Руслан Маліновський теж повернувся із самоізоляції, щоправда, провалився разом з усією «Аталантою» в матчі з аутсайдером «Кальярі» (1:2) і отримав найгіршу оцінку серед польових гравців від SofaScore (6,2).

Карло Анчелотті не довірив Андрію Луніну місце в основі на чвертьфінал Кубка з «Атлетіком» – тепер «Реал» не матиме Кубка (0:1). Матч з «Гранадою» українець також дивився з лави.

Роман Яремчук пропустив матч із «Жил Вісенте» через травму ока. Винна у цьому гумка для тренувань, яка несподівано порвалася і влучила в око українця. Матч із «Тонделою» сьогодні він також найімовірніше пропустить.

Віктор Коваленко, чия «Спеція» сьогодні зіграє проти «Салернітани», теж не гратиме: в українця дискомфорт м’язів.

Фото: скриншоти трансляції

 

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты