Tribuna/Фигурное катание/Блоги/Showking про фiгурне катання/Юніорський этап гран прі майже без українців

Юніорський этап гран прі майже без українців

Четвертий етап юніорської серії гран прі пройде у Росії. Україна доволи логічно вирішила скористатися своїми квотами таким чіном, що у Росії жодного учасника не буде. А серед пар де ми мали можливість викласти 2 спортивні пари на кожному етапі, так склалося, що квотами не змогли скористатися нажаль через те, що просто нема стількі юніорських пар або скористатися з усіма квотами. Розглянемо хто побореться за золото на етапу у Росії, та чи є хоча б хтось за кого можемо повболивати на цьому етапі.

Автор — Tibi ShowK
16 сентября 2021, 10:36
Юніорський этап гран прі майже без українців

 Четвертий етап юніорської серії гран прі пройде у Росії. Україна доволи логічно вирішила скористатися своїми квотами таким чіном, що у Росії жодного учасника не буде. А серед пар де ми мали можливість викласти 2 спортивні пари на кожному етапі, так склалося, що квотами не змогли скористатися нажаль через те, що просто нема кого посилати. Розглянемо хто побореться за золото на етапу у Росії, та чи є хоча б хтось за кого можемо повболивати на цьому етапі.

 Повболіваємо за Надію!

За золото поборятся дві російські дуєти Хавроніна та Чірізано (ПБ: КТ 63,52, ДТ 101,11) і Щичина Хубулов. Хоча україна і не представлена на цьому етапі повболівати нам буде за кого. Адже, як мінімум на медаль має шанснаша колішня співвідчизниця канадка Надія Бащінська з її партнером Пітером Бомоном (ПБ: КТ 59,83, ДТ 89,22).

Перешкодити планам Надїї теоретично може Артиллерія російських танцьористів : Мамченкова і Волков, Леонтьева і Горелкін та Овсянкіна і Самохін а також колишні росіяни Купарадзе Савельев, які тепер представляють Георгію. Взагалі, здається, що це зараз новий тренд в другорядних російських дуетів переходити у георгіевську збірну. Цікаво буде подивитись через 10 років на майбутьне ціх списанних у Росії талантів чи зможуть вони стати кращими ніж багато з тих хто залишився у Росії.

Південно-корейці Лім та Кван на цьому етапі наврядчі повторять досягнення з куршавельського етапу коли отримали бронзову нагороду(ПБ: КТ 54,42, ДТ 80,91), але у топ-10 ймовірно знову потраплять. Також у топ-10 мають потрапити танцюристи з США Лінг Вейн, хореографує яких Чарлі Уайт, а також французи Фраджі та Фурно, які зайняли 5 місце у Куршавелі (ПБ: КТ 55,22, ДТ 89,05).

Кризис парного юніорського фігурного катання 

У змаганнях спортивних парвиступлять лише 6 пар з яких 4 з Росії. Фаворитами мабуть є пара Петушкова та Маліков, які вже приймвли участь в юніорському чемпіонаті Росії на відміну від інших трьох російських пар, Сторублевцева Грицаенко, Хабібулліна Княжук та Чикмарева Янченков. Цікаво буде подивитись на нову австралійську пару, яка тренуеться у Москві, Анастасію Голубеву та Гектора Гіотополус Мур, адже декілька років тому інша австралійська пара вже вигравала юніорський ЧС.

Хто може завадити російскому подіуму серед хлопців?

Мабуть в цієї серії найцікавіща боротьба у змаганнях поки що найцікавіща боротьба очікуеться саме на цьому етапі. Якщо до цього були фаворити, які справджували або не справджували своє становище, то цього разу єдиного фаворіта перед змаганнями назвати складно. Найбільші шанси на перемогу мабуть в росіянина Артема Ковалева (ПБ: КП 74,92, ДП 147,15), який раніше катала в ангелах Плющенка, але пішов звидти разом з його особистим тренером Волковим. Його основним суперником має стати його співвітчизник Глеб Лутфуллін (ПБ: КП 76,35, ДП 137,23). Звісно публіка буде очікувати на російський подіум, але треба відзначити, що є в них потужні міжнародні суперники у боротьбі за медалі, насамперед це Міхаїл Селевко з Естонії (ПБ: КП 71,59, ДП 138,93), та переможець другого Куршавельського етапу Веслі Чью (ПБ: КП 76,26, ДП 123,63), який сподіваеться відібратися до фіналу серії. А повний російський подіум буде намагатися зробити Егор Рухін (ПБ: КП 68,51, ДП 127,80). Спробує повторити свій медальний успіх (срібло у Куршавелі) Лукас Бруссар з США (ПБ: КП 62,65, ДП 129,66), хоча на цьому етапі досягти цей результат буде напорядок складніще.

У топ-10 мають потрапляти Александр Лебедев з Білорусі (ПБ: КП 66,43, ДП 121,57) та ще один господар Андрій Анісімов (ПБ: КП 71,12, ДП 116,52), який зайняв 6 місце 2 тижні тому у Кошіце. ЗА місце у топ-10 будуть боротися швед Андреас Нордебак (ПБ: КП 63,04, ДП 110,40), вихованець Чеботаревої Федор Зонов з Росії, та вихованець Давидова Лев Вінокур, який представляє Ізраїль хоча й народився у Росії.

 

Очікувати нових рекордів серед дівчат?

У жіночому турніру очікуєтся битва стрибків у 4 обертів, одразу дві з найочікуваніщих юніорок Росії дебютуют у серії саме на цьому етапі. Фаворіткою мабуть все ж таки можна назвати Соню Самоделкіну, яка зокрема планує записати своє ім'я в книгу рекордів гінесса, як перша жінка, яка виконає стрибок риттбергер у 4 оберти. Також в її арсеналі "триксель". Знову ж таки вона може стати пеишою жинкою, яка у довільному програмі виконає і триксель і прижок у 4 оберти. Інша топ-фаворітка турніру це Софья Акатєва, нова зірка з команди Тутберидзе. Для неї поставлена серьозна завдання захистити ім'я тренера. Адже 2 тижні тому, учениця Тутберидзе, Петросян не змогла виграти. А ось тріумфатор етапу у Кошіце Євгеній Плющенко сподівається на перможне продовження завдяки ще одній дівчинці зі стрибком у 4 обертів, Анастасії Зініной.

Росія після топ-4 на минулому етапі має всі шанси створити новий рекорд етапів Юніорської серії, а саме зайняти весь топ-5 етапу серед дівчат. Одна з цієї топ-5 це Елізавета Кулікова.

Цікава сітуація склалася з Елізаветою Берестовскою її спочатку заявили на етап у Куршавелі, але після перерозподілу російських фігуристів їй етап вже не дістався. Але доля все ж таки подарувала їй можливість виступити у юніорскій серії Гран Прі. А саме завдяки зняття Садкової Берестовская отримала такий шанс.

Якщо не рахувати росіянок, то цей етап найслабіщий з етапів  Мабуть мало кому захотілось бути статистами, коли в інших етапах є шанс поборотися за медалі турніру. Серед неросійських фігурісток мабуть відмічу двох амеріканок Кейт Ванг (ПБ: КП 55,25, ДП 109,34), та дебютантку серії Мерін Пірс, а також фігуристку з Білорусі Варвару Кісель. Потрапляння  інших у топ-10 етапу скоріще всього буде не завдякі старанням фігуристки, а скоріще саме завдякі слабому етапу.

Що та коли дивитись? (За Київським часом)

16 вересня

Танці на льоду, ритм-танець 10.15 (2-а, 3-а група перенесена на 18.00)

Пари, коротка програма 12.55

Хлопці, коротка програма 15.00

17 вересня

Дівчата, коротка програма 8.15

Пари, довільна програма 12.30

Хлопці, довільна программа 14.00

18 вересня

Танці на льоду, довільний танець 7.30

Дівчата, довільна програма 10.30

 

Другие посты блога

Все посты