Tribuna/Бокс/Блоги/Fighting girl/Як використати карантин із користю? Я провела 21-денний марафон для дівчат

Як використати карантин із користю? Я провела 21-денний марафон для дівчат

Сподіваюсь, ви теж не гаяли часу, а тренувались

Блог — Fighting girl
27 мая 2020, 10:48
8
Як використати карантин із користю? Я провела 21-денний марафон для дівчат

Всім привіт! Це знову Іванна Крупеня, це мій другий допис в моєму блозі Fighting Girl. Сьогодні розкажу, що я робила під час карантину. 

«Ми живемо тим, що отримуємо, а заробляємо на життя тим, що віддаємо». Це відома цитата Вінстона Черчілля. В цей нелегкий час, який зараз склався в світі загалом, та в Україні зокрема, ми маємо розуміти, що прийшов час ­ віддавати. Це може проявлятись в спілкуванні, в дбайливості, в піклуванні про когось, в допомозі. Я теж під час карантину відчула, що потрібна і вирішила запустити проект, який буде корисний для дівчат.

З 27 квітня по 17 травня на своїй сторінці в Instagram я проводила 21-денний онлайн-марафон #Крупенямарафон. Під час якого я працювала з 16 дівчатами.

Ця ідея виникла в тому числі після купи запитів, які я отримую від жінок з питаннями про фізичні навантаження, про їх вплив на жіноче здоров’я, про психологію та інші моменти.

Наш марафон був відразу розділений на наступні частини:

Тренування (фітнес + бойові)

Побудова раціону

Ментальні вправи (відпрацювання корисних звичок)

Відновлення

Психологія

Наш 21 день був поділений на три тижні. Перший, очевидно, був для того, аби всі учасниці втягнулись в процес, зрозуміли мої вимоги, підлаштували життя під графік тренувань. Другій тиждень вже був наповнений всіма важкими для дівчат моментами, завдання я їм давала в повній мірі, і, нажаль, не всі змогли це витримати. Третій відрізок у сім днів ми використали для того аби добити та закріпити весь пройдений матеріал. До цього часу з 16 учасниць залишились 8 найстійкіших.

Тепер, хотіла б пройтись конкретно по тому, що ми робили.

Тренування. Ми проводили заняття кожного дня у прямому ефірі в Instagram. Дівчата готувались до тренувань так, начебто вони йшли в спортзал. Це додавало серйозності їх настрою робити вправи. Крім мене заняття для учасниць проводили запрошені тренери, за що я їм дуже вдячна. Це було зроблено для того, аби дівчата отримували інформацію не одного типу, що б мали більш комплексне уявлення про тренування.

Побудова раціону. Через певний час після старту #Крупенямарафон я зрозуміла, що для учасниць дуже актуальним є питання процесу харчування. Адже не всі могли правильно вибудувати собі раціон, не всі розуміли, що потрібно, а що краще не вживати, і як це поєднати з тренуваннями і досягненням потрібної фізичної форми.

Я дуже рада тому, як нам вдалось розвинутись в цьому плані з тим дівчатами, які дійшли до кінця. Я навчила їх як правильно поєднувати різні види їжі, як вираховувати відсотки калорій, як бути ситою, не переїдаючи і ще багато чому. Якщо порівняти те, як учасниці харчувались до старту марафону з тим як після – як кажуть у Одесі, це дві великі різниці.

Ментальні вправи і відпрацювання корисних звичок. Це стосується того, як дівчата почали ставитись до власного життя, до розуміння себе в ньому, як вони полюбили себе. Зокрема, дехто зміг відмовитись від негативних моментів минулого, краще вибудовувати графік дня, лягати спати та прокидатись у бажаний час. Також у домівках учасниць тепер не так часто чути звук відкривання холодильнику пізно у вечері J

Відновлення. Процес відновлення багато хто недооцінює навіть у професійному спорті. Це вже не кажучи про тих людей, які просто займаються фізичними вправами для себе. А він дуже важливий. Я постаралась донести до дівчат, що без якісного відновлення, тренування нічого не дасть, як би ви під час нього не старались.

Відновленню треба приділяти стільки ж уваги, скільки і самому заняттю, і не нехтувати ним. Можливо, комусь і нудно проводити ретельне відновлення, але треба просто розуміти, що це робити потрібно, і крапка.

Психологія. Така ж важлива складова, як і як минулий пункт. За три тижні ми із дівчатами постарались розібратись із багатьма тарганами, які живуть в наших головах, розкласти там по поличкам, що ми справді хочемо в житті, а що є другорядним.

Важливими аспектами нашої роботи із психологією було проведення медитацій та прослуховування афірмацій. Ми намагались віднайти гармонію, почути справжню себе. Також я з кожною з учасниць проводила багато особистих розмов, намагалась допомогти порадою, власним прикладом.

Важливо і дуже цінно те, що ми за 21 день стали справжньою сім’єю, допомагаємо одна одній в повсякденних проблемах, наприклад, екзаменах з англійським чи підказками, рецептами, порадами. Дуже хочемо зустрітись десь на природі всі разом.

Я дуже рада, що мені вдалось провести перший свій унікальний марафон. Вдячна кожній із дівчат за цей досвід, вірю, що завдяки ньому учасниці стали краще. Також хочу подякувати партнерами марафону, які його підтримали та вкінці вручили учасницям подарунок – ТМ «Сквирянка», компанія Weider, студія масажу Максима Козакова та студія манікюру та педикюру у Рівному.

Вже незабаром я розпочну другий #Крупенямарафон і буду рада бачити там всіх бажаючих. Анкету для участі в ньому заповнюйте на моїй сторінці в Instagram.