Tribuna/Футбол/Блоги/Футбольний феншуй/Мрія, реальність, неймовірність і мій вибір: ким замінити Альваро Морату

Мрія, реальність, неймовірність і мій вибір: ким замінити Альваро Морату

В світлі підписання «Челсі» Морати, «Реал» потребує страйкера для ротації Каріма Бенземи.

Автор — Max Lysyshyn
21 июля 2017, 20:38
1
Мрія, реальність, неймовірність і мій вибір: ким замінити Альваро Морату

"Челсі" підписав Альваро Морату з "Реалу" за 60 мільйонів фунтів, і цей трансфер точно зміг задовольнити обидві сторони.

Що ж, якщо дивитись поверхнево, то так воно і є, "Челсі" отримав форварда, який був потрібен для атакувальної схеми Антоніо Конте ( 4-3-3 чи 3-4-2-1 ), Мората матиме шанс проявити себе в Лізі Чемпіонів, а мадридці отримають солідну суму за гравця неосновного складу.

Проте тут з'являється проблема для Лос-Бланкос, бо тепер вони не мають другорядного страйкера. Легко зрозуміти, що сила вершкових у конкурентному підборі гравців, і успіх у сезоні 2016/17 досягнутий саме завдяки глибині складу.

Отож, які є можливості на трансферному ринку? Кого може купити "Реал"? 

Мрія: Кіліан Мбаппе

Звісно, це мрія. Це мрія мрій. Кіліан Мбаппе вражаюче дебютував у минулому сезоні, він просто увірвався у світ футболу і забив 6 голів у 9 поєдинках раунду плей-офф Ліги Чемпіонів. Правду сказати, Мбаппе має талант, він природжений фінішер, найбільш впевнений і холоднокровний нападаючий з часів Роналдо. Хоча Кріштіану Роналду фігурує у житті француза в ролі ідола і тому останній вболіває за «Реал».

Так - так, Мбаппе насправді фан мадридців. Він навіть пробував свої сили в столиці Іспанії, але батьки переконали його, що «Монако» краще сприятиме його розвитку. Вонимали рацію, але зараз президент «Реалу» Флорентіно Перез хоче бачити Кіліана у своїй команді.

Але такий перехід практично неможливий, тому що «Монако» блокує усі пропозиції по Мбаппе, оскільки він їм сильно допоможе наступного сезону, а в придаток ще й підросте і буде коштувати більше. Тому чекаємо до наступного літа.

Реальність: Борха Майораль

«Реал» має непогану молоду іспанську гвардію у своєму розпорядженні: Марко Асенсіо, Дані Себальйос, Маркос Льоренте і Хесус Вальєхо. Вони всі мають неймовірний талант і будуть зірками «вершкових» через пару-трійку років.

Проте про одного гравця з цієї групи не так багато говорять: Борха Майораль. Молодий страйкер був гравцем заміни в команді U-21, де його і розкрили. Якщо «Реал» скористається цим варіантом то збереже гроші для інших трансферів і водночас дасть можливість хлопцю зі своєї структури пробитись у першу команду.

У Майораля присутній набір якостей для виступів на високому рівні і, отримавши стільки ж ігрового часу як і Мората, буде прогресувати швидше, ніж від нього це очікується. Також він зростатиме в середовищі інших молодих іспанців, що допоможе швидше влитись у дорослий футбол.

Неймовірність: П’єр-Емерік Обамеянг

Перед тим, як Кіліан Мбаппе заявив про себе в 2017 році, Обамеянг був головною ціллю на Бернабеу. Всі тільки і говорили про готовність Лос-Бланкос забрати габонця до себе вже влітку.

Обамеянг – швидкий форвард і ідеально підійшов би під стиль гри «вершкових». Його швидкість і вміння вибрати позицію дозволили б частково замінити Кріштіану Роналду і позбутись залежності від португальської машини голів.

Однак, такий трансфер практично не має шансів відбутись по двом причинам. Перша: Обамеянг - дорогий гравець, і він не дуже підходить на роль «підтанцьовки», яку займав Мората. Більше того, «Боруссія» заявила про небажання відпускати свого лідера, якому комфортно і в чемпіонаті Німеччини.

Мій вибір: Віліан Жозе

«Реал» потребує гравця на заміну. Ось і все. Система ротації Зінедіна Зідана дозволяє всім гравцям зіграти серйозну кількість ігор протягом сезону, але на важливі матчі француз виставляє перевірених бійців. Саме такий підхід був причиною трансферу Альваро Морати.

Накінець, мадридці можуть хоча б деколи купувати не вже повноцінних гравців, а футболіста з нищих щаблів турнірної таблиці, якого ще можна і потрібно розвивати. Віліану Жозе 25 років і він якраз підходить до свого піку. В минулому сезоні нападник «Реал Сосьєдад» забив 14 м’ячів в Ла-Лізі, що на 1 менше, ніж Мората, не зважаючи на нижчий рівень команди.

Віліан Жозе чудово грає на другому поверсі (7 разів вразив ворота суперника головою, більше, ніж будь-хто в Ла-Лізі), тому може легко вписатись у команду Зідана, яка проповідує тактику навісів. Далі буде цікавіше, бо бразилець готовий грати за «Реал», оскільки познайомився з іспанським футболом в другій команді «вершкових».

Такий трансфер був би дешевим вирішенням проблеми, і дав би можливість керівництву «Монако» спати спокійно.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов