Tribuna/Футбол/Блоги/Футбольний феншуй/«Синій» застій

«Синій» застій

Як чемпіон Англії готується до настуного сезону

Автор — Max Lysyshyn
26 июня 2017, 23:48
«Синій» застій

Сподіваюсь усі знають, що англійська команда, яка виборола місце в єврокубках, не гравши у них того ж сезону, без підсилення може залишитись позаду всіх лідерів, опинившись поза першою шісткою. "Челсі", чия гра вражала після переходу на схему 3-4-3, мала чи не найбіднішу лавку запасних. Так, грати з маленькою кількістю гравців лише у чемпіонаті це нормально, проте навантаження у Лізі Чемпіонів змусить Антоніо Конте хоча б інколи робити ротацію, але варіантів у центрі поля поки що немає. Хтось може заперечити, що є перспективні Лофтус-Чік і Натаніел Чалобе, однак у чемпіонаті зіграних на двох 190 хвилин явно замало, щоб кидати їх у бій проти топ-клубів Англії чи Європи. Тактична негнучкість ''пенсіонерів" може зіграти з ними злий жарт, так як це сталося у виїздному матчі з "Тотенхемом" (2-0). Після першого голу потрібно було щось змінити, проте проведені заміни були абсолютно неефективні, тому що не змогли додати вогневу міць у атаку "Челсі".

Отож, мій міні-список можливих підсилень для "синіх" :

Хамес Родрігес, "Реал", 25 років, 50 000 000 € 

Цього сезону колумбійська зірка зовсім не вражала, отримуючи мало ігрового часу. 8 голів та 6 асистів у Прімері це досить непоганий результат, але якщо придивитись, то більшість корисних дій була виконана проти аутсайдерів чемпіонату, таких як Леганес чи Депортіво. Я впевнений, що гарна пропозиція від "Челсі" задовольнить і Хамеса, і "Реал", оскільки після вдалих експериментів з Іско в центрі поля колумбієць практично не має шансів заграти. Він - класична 10, може легко додати тактичної гнучкості у важливих іграх. Схема "Челсі" тепер може виглядати так:

 

  

Це може бути більш захисний варіант для Ліги Чемпіонів. Головне, що при такій тактиці майже на кожну позицію є заміна: Хамес - Фабрегас, Канте, Матіч - Чалобоа, Лофтус-Чік, Віліан - Педро, Азпілікуета - Алонсо. Тому від переходу Родрігеса в "Челсі" виграють усі безвиключно.

 Феліпе Андерсон, "Лаціо", 24 роки, 25 000 000 € 

Цей талановитий, а головне універсальний бразилець показав себе з найкращої сторони у Серії А, отже буде не проти спробувати себе у найбільш конкурентному чемпіонаті. Універсальність хавбека полягає в можливості закрити практично будь-яку позицію у центрі поля і на флангах, за виключенням крайнього захисника. Також Андерсон демонстрував непогану гру відтягнутим форвардом у деяких іграх за "Лаціо". Гравець з таким потенціалом і такими вміннями зміг би збільшити конкуренцію серед гравців і додати глибину складу будь-якому клубу, і "Челсі" не вийняток.

Єдиною проблемою такого трансферу є те, що Ф. Андерсон є одним із лідерів клубу, проте римляни переходом Антоніо Кандреви продемонстрували свою готовність відпускати гравців такого класу, звісно ж за відповідну суму.

Алекс Сандро, "Ювентус", 26 років, 35 000 000 € 

Фіналіст цьогорічного розіграшу Ліги Чемпіонів зумів вразити своєю впевненою і стабільною грою увесь футбольний світ. Він, швидше за все, стане наступником Марсело на лівому фланзі оборони збірної Бразилії і, якщо "Челсі" не поспішить, може стати одним із "вершкових" дуже скоро. 

Досвід Сандро на позиції лівого латераля, напевно, є ключовим у його можливому трансфері на Стемфорд Брідж, де Антоніо Конте успішно використовує схему з 3 центральними захисниками. Бразилець також змусить прогресувати Маркуса Алонсо, який протягом минулого сезону був безальтернативним варіантом для "Челсі" зліва. 

Ромелу Лукаку, "Евертон", 24 роки, 50 000 000 € 

Один з найяскравіших талантів англійської Прем'єр-ліги ще до завершення сезону привернув увагу свого попереднього клубу. Лукаку і сам казав, що хоче ''не лише забивати голи, а й вигравати трофеї'', проте мадридський ''Реал'' його до себе не запросив, і бельгієць вибрав, так би мовити, більш ''бюджетний'' варіант. 

Головний страйкер "Челсі" останніх років Дієго Коста близький до переходу в "Атлетіко", тому для команди Абрамовича життєво необхідно знайти заміну для іспанця. Коста і Лукаку дуже схожі манерою гри, обидва потужні, вміють грати головою і непогано асистують, тому такий трансфер не змусить пристосовуватись ні Конте, ні самого бельгійця. Каталізатором переходу стане підписання ''матрасниками'' Дієго Кости, тому уважно спостерігаймо і за цим трансфером.

 

Якби там не було, але головний контракт літа лондонський клуб вже підписав: це продовження угоди з Антоніо Конте. Тому просто побажаймо удачі йому і його підопічним у Лізі Чемпіонів :)

Лучшее в блогах
Больше интересных постов