Tribuna/Футбол/Блоги/Trans Late/Камінь у власне поле. Польські медіа про скандал на матчі Кукес-Легія

Камінь у власне поле. Польські медіа про скандал на матчі Кукес-Легія

Переклад статті tvp.sport.pl про те, що відбувалось у Албанії

Блог — Trans Late
31 июля 2015, 15:11

Огляди матчів Ліги Європи у четвер притуманила скандальна поведінка вболівальників Кукесу у перерваному метчі з варшавською Легією.

Ондрей Дуда (фото РАР/ЕРА)

Що ж сталось

За дві хвилини після голу Феліпе Морейри у ворота Легії варшавська команда знову взяла ініціативу. У штрафному майданчику м'яч дістав Якуб Жезнічак, а потім влучним пострілом у напрямку дальньої штанги поклав його до воріт албанців. Це розлючило вболівальників Кукесі. До такого рівня, що на траву полетіло каміння. Один з каменів потрапив у голову словацького футболіста Легії Ондрея Дуду, що спричинило 2-сантиметровий розріз голови.

Гол розлючив вболівальників Кукесі до такого рівня, що у голову Дуді потрапило каміння

Дуду винесли на ношах. Йому надали медичну допомогу. Інші футболісти Легії не мали наміру далі грати в таких умвоах. З ними погодились не тільки головний арбітр, але і делегат УЄФА. Матч було перервано на 51-й хвилині за рахунку 2:1.

Реакція польської преси

Ондрей Дуда (фот. РАР/ЕРА)

"Хамство і примітивізм албанських вболівальників тільки прискорили те, чого не можна було уникнути - прохід Легії до раунду плей-офф Ліги Європи" - написав у післяматчевому коментарі "Przegląd Sportowy".

Міхал Колоджєйчик з "Віртуальної Польщі", який був на місці подій, описав "поведінку діячів Кукесі, за яку було соромно". Після того, як делегат УЄФА вирішив перервати гру, його намагались вмовити відмовитись від цього рішення. "Якщо я попрошу пана, чи зможемо грати далі?" - питала голандця Мартіна Струкенбума урядниця Кукесі. Той не змінив рішення.

"Якщо я попрошу пана, чи зможемо грати далі?" - питала делегата УЄФА урядниця Кукесі

На думку Колоджєйчика, матч у Тирані взагалі не мав розпочатися. "Зустріч була організована фатально. Застарілий стадіон Кемала Стафи не годиться для проведення таких матчів" - так кореспондент оцінив стан стадіону. Вболівальники конкуруючих клубів сиділи занадто близько один до одного, а на трибунах було повно шматків бетону, який сипався зі стін. Коли футболісти повернулись до роздягальні, з неї вихилився Томаш Бжискі і сказав: "Не хочу туди повертатись, боюсь бігати по чужій половині поля".

Реакція іноземної преси

"Стертий, але, на щастя, не закінчений трагедією матч для Ондрея Дуди" - написала в огляді матчів ЛЄ італійська La Gazetta Dello Sport. Що цікаво, журналісти помилились із позицією словака. "Захисник, якого переглядав Інтер, був поранений в голову, але хотів продовжити гру" - додала газета.

Німецькі "Bild" і "sport1.de" сконцентрувались на подальшій долі Дуди більше, ніж на інших матчах Ліги Європи. "Гравець залишив поле на ношах, але був у стані сісти самотужки до клубного автобусу. Почувається добре. Після прибуття до Польщі пройшов хірургічне зшивання щілини у лікарні у Варшаві" - повідомляли німці на підставі повідомлень з офіційної сторінки Легії.

Огляд подій в Тирані домінували також у повідомленнях про 3-й раунд кваліфікації ЛЄ у Англії та США. Про "нездоровий ґлузд" писали англійська "Guardian" і американський Bleacherresport.com. "Це другий сезон підряд, коли Легія має проблеми на європейській арені. За рік до цього через вихід незаявленого гравця клуб програв битву з Селтіком за вихід до плей-оф Ліги Чемпіонів", - нагадали англійці.

"Це другий сезон підряд, коли Легія має проблеми на європейській арені" - нагадав "Guardian"

Оригінал - sport.tvp.pl

Подальша доля клубів

Згідно з статтею 26 пункт 1 підпункт А регламенту Ліги Європи ("Якщо клуб відмовляється грати, або відповідальний за матч, що не відбувся або був перерваний повністю, Контрольно-дисциплінарний Комітет УЄФА визнає матч анульованим та дискваліфіковує клуб у поєднанні зі штрафом, що складає: А. до або під час матчів 1-го, 2-го та 3-го кваліфікаційного раундів: €10,000) Кукесі може бути дискваліфікований, що дасть змогу Легії потрапити до раунду плей-оф без матчу-відповіді, та заплатити штраф розміром 10 тисяч євро. 

Згідно з регламентом Ліги Європи УЄФА, Кукесі може бути дискваліфікований та заплатити штраф розміром 10 тисяч євро

Засідання КДК УЄФА призначене на понеділок.

Лучшее в блогахБольше интересных постов