Tribuna/Футбол/Блоги/Дніпро - це назавжди!/Бійка під час матчу «Дніпро-«Металіст» на «Дніпро-Арені» результат зловживанням алкоголем або хто не чув про перемир’я?

Бійка під час матчу «Дніпро-«Металіст» на «Дніпро-Арені» результат зловживанням алкоголем або хто не чув про перемир’я?

Зловживання алкоголем перетворює серце міста, яким є «Дніпро-Арена», збіговиськом неадекватів, що втекли від своїх сімей щоб надертися спиртного.

Автор — Ігор Кабанюк
21 апреля 2016, 17:15
Бійка під час матчу «Дніпро-«Металіст» на «Дніпро-Арені» результат зловживанням алкоголем або хто не чув про перемир’я?

Минулої суботи 16 квітня, «Дніпро» на своєму домашньому стадіоні легко розправився з харківським «Металістом» з рахунком  5-0. Гра «дніпрян» ближче до закінчення чемпіонату України все більше нагадує недавні зіркові часи нашої команди-є чіткий малюнок гри, а настрій футболістів, які виходять на поле такий, що здається і немає ніяких негараздів в середині клубу. Безперечно найбільша заслуга в тому головного тренера «Дніпра» Мирона Маркевича, який невідомо як продовжує знаходити слова для того, щоб його підопічні демонстрували всі свої найкращі якості і викладалися на повну, виходячи на поле захищати клубні кольори головної команди Дніпропетровська.  Все це помножене на відомий вже всій Європі «дніпровський характер»  трансформувалося у переможну ходу «Дніпра» протягом останніх 4 матчів УПЛ  включно із Кубком України під час, якої  «Дніпрянам» вдається демонструвати непоганий футбол та ламати не приємні для себе традиції (наприклад зупинити  чотирирічну програшну  серію у матчі із луганською «Зорею»).

Про сам поєдинок «Дніпра»  проти «Металіста» вже багато з суботи написано та сказано, й, чесно кажучи, інтриги в матчі ніякої не було – харків’яни (при всій повазі) наразі дуже відчутно поступаються «Дніпру» в класі і тому наша перемога з трибун «Дніпро-Арени» виглядала цілком закономірною і легкою, та схожа була більше на тренування дніпропетровських футболістів перед дуже непростим півфіналом Кубку України з луганською «Зарею». Шахов, Лучкевич, Зозуля (з пенальті) та двічі Руіз своїми голами перенесли перевагу «Дніпрян» з поля на «табло» «Дніпро- Арени і трансформували її у 3 пункти, що дозволили нарешті обійти в «турнірці» свого головного конкурента в боротьбі за «бронзу» - луганську «Зорю», яка годиною раніше несподівано на виїзді поступилася «Олександрії». То ж з нетерпінням чекаємо на продовження виграшної серії «Дніпрян» у матчах залишилося зіграти в цьому непростому для всіх нас футбольному сезоні. Віримо, що легендарний «дніпровський характер» допоможе нашим хлопцям здобути в цьому сезоні  один із довгоочікуваних футбольних трофеїв.

Але, на жаль, в той вечір на «Дніпро-Арені» окрім футболу відбулася іще одна подія, що привернули на себе увагу футбольної громадськості…

Вже більше 7 років ми з друзями відвідуємо матчі «Дніпра» на «Дніпро-Арені», купуючи на початку чемпіонату  абонемент на сезон. Перші декілька років ми неодмінно купували його у 25 сектор, тобто за ворота  протилежні «фан-сектору» - звідти дуже гарно видно все, що відбувається на «північній трибуні»,  і всі «перфоменси»,  що влаштовували «ультрас» під час домашніх матчів «Дніпра» були в нас як на долоні.

Але від матчу до матчу у мене особисто почало з’являтися якесь відчуття морального дискомфорту після відвідування 25 сектору, і чим далі це почуття тільки посилювалося. Причиною такого дискомфорту  стали ті, хто власне і сидів поруч з нами на вищезгаданому секторі. За той час, що ми відвідували 25 сектор «Дніпро-Арени», я надивився на стільки різноманітних стадій та форм алкогольного сп’яніння, що цього б напевне вистачило на добротну наукову дисертацію у галузі психіатрії. Жінки і чоловіки, що прийшли на футбол не заради гри, а для того, щоб скоротати час за келихом пива та за чаркою горілки, унеможливлювали відчуття насолоди безпосередньо від того, що відбувається на футбольному полі та на «фан-секторі» своїми неадекватними вчинками та нецензурними вигуками, ображаючими не тільки присутніх навколо вболівальників, а й тих кого ці вболівальники власне прийшли підтримати. Постійні бійки і «матерщина» в бік своїх же футболістів(своїх же, Карл!!!) змусили нас змінити прописку на стадіоні і зараз ми вже 2 роки як ми відвідуємо 10 сектор, що поруч з «9»- фанатським. Не можу сказати, що п’яних немає зовсім, але у порівнянні з 25 сектором це просто церковна школа.  Сюди ми можемо нарешті запросити своїх жінок та дітей, не боючись за те, що черговий неадекват, надершись горілки перед матчем у парку Глоби,  виверне келих дешевого смердючого пива за «корсет» твої коханій, або твоя дитина, повернувшись з футболу  заговорить на «язіке», якому в школі точно не вчать. Так от до чого це я…

Про «марші Єдності» та перемир’я між українськими фанатами я вже писав, але на вищезгаданому  матчі трапилось, те чого вже давненько не було на «Дніпро-Арені» - бійка за участю вболівальників «Дніпра»та «Металіста» ось, що покажуть та напишуть російські ЗМІ висвітлюючи цю подію, але.. Ті хто був на стадіоні в той вечір(і я в тому числі) дуже добре бачили хто з ким бився - і це зовсім не вболівальники «Дніпра» отримали від «ультрас»  Харкова безкоштовний урок того, як за свої слова та вчинки повинні відповідати справжні чоловіки, а не пацієнти наркологічного діспансера. Все той же 25 сектор(при наймі в нього після бійки поверталися скривавлені та п’яні мешканці Дніпропетровщини), ігноруючи перемир’я,почав скандувати  на адресу харків’ян давно вже забуті нормальними фанатами та просто людьми в решті решт, образи на кшталт «МКГ». Звісно ж фанати «Металіста»  не витримали образ від «неадекватів» та провчили бідолаг по-своєму. Найцікавіше, що наші «ультрас» з розумінням поставилися до цього інциденту і жодним чином не втручалися у «виховну роботу» харків’ян. І дійсно, ну, скільки ж можна, шановні?! Футбол-це спорт, на який треба приводити дітей і привчати їх до здорового образу життя на прикладі футболістів, що захищають честь  міста  в якому ти мешкаєш, і що є кумирами для багатьох своїх співгородян. А  зловживання алкоголем перетворює серце міста, яким є «Дніпро-Арена», збіговиськом неадекватів, що втекли від свої сімей щоб надертися спиртного. Вважаю, що в Україні вже давно настали часи, коли треба оголошувати війну алкоголю. Нація спивається і від цього страждають не тільки ті , хто зловживає, але й ті хто живе поруч з ними – рідні, сусіди або просто знайомі чи навіть незнайомі люди. Стосовно ж тих хто регулярно випиває перед та під час матчів «Дніпра» та з’являється у нетверезому стані на головній спортивній споруді нашої області, на мою думку давно визріло рішення стосовно заборони для них відвідування матчів у стані алкогольного сп’яніння. Нормальні люди не повинні страждати від алкозалежності окремих громадян. Я хочу ходити на футбол з дітьми, але чому вони навчаться, кожного матчу, спостерігаючи за тими, хто не контролює своє бажання «випити». 

Ще в контексті суботньої «бійки» на 25 секторі дуже хотілося б згадати «не злим тихим словом» тих, чий обов’язок охороняти правопорядок. Правоохоронці з’явилися приблизно на 25 хвилині( 25 хвилин,Карл!!) безладу, що відбувався на протилежній від нас трибуні, в наслідок чого конфлікт миттєво зник. Зник і добре, але ж 25 хвилин безконтрольного безладу могли обернутися значно більшою трагедією.. І це неабияка вдача, що серйозно внаслідок бійки ніхто не постраждав. Але це все  не завдяки,а скоріше всупереч діям тих,  хто мав забезпечити порядок на стадіоні під час проведення такого масового заходу як футбольний матч. Чи ми як завжди чекаємо на трагічній випадок, щоб діяти так, як це потрібно згідно українського законодавства. Прошу керівництво Дніпропетровської поліції звернути увагу на цей випадок, і в подальшому оперативніше реагувати наті чи інші прояви насилля під час проведення масових заходів у нашому місті.

І останнє,  звертаючись до всіх українських «ультрас» - ви герої, що вийшли на захист українського народу під час Революції Гідності, ви ті, хто протистоїть Путіну на Донбасі,  кожного дня, гинучи за волю Україну, і дуже прошу вас, будьте стриманіші, бо ви є прикладом для молоді, що дивиться на вас із захопленням. Українці пишаються вами, тож на всіх українських «ультрас» лягає «тягар відповідальності» за дотриманням тієї високої моральної планки, яку ви ж самі колись і підняли.

Бережи Господь Дніпро і Слава Україні!!!

З повагою та впевненістю у майбутньому, Ігор Кабанюк.

Фото та відео-Інна Дніпровська та телеканал 2+2