Tribuna/Футбол/Блоги/Дніпро - це назавжди!/«Дніпро» в Запоріжжі долає «прокляття луганської «Зорі». На черзі «прокляття Коломойського»?

«Дніпро» в Запоріжжі долає «прокляття луганської «Зорі». На черзі «прокляття Коломойського»?

Дякую вам, хлопці, за те, що не склали зброю, боролися до кінця і показали всій Україні, що незалежно від ситуації навколо, «Дніпро» - це КОМАНДА з таким характером, якого немає у жодного клубу на пострадянському просторі!!

Автор — Ігор Кабанюк
11 апреля 2016, 20:33
1
«Дніпро» в Запоріжжі долає «прокляття луганської «Зорі». На черзі «прокляття Коломойського»?

Минулої неділі, 10 квітня, в УПЛ відбувся матч, на який з острахом чекали усі дніпропетровські вболівальники. Матчі «Зоря» - «Дніпро» давно вже стали непересічною подією в українському футболі. «Луганська Барселона»(як її називають самі футболісти «Дніпра») протягом 4 років була міцним камінням спотикання для нашої команди навіть у найкращі часи новітньої історії «Дніпра». То ж  недільна зустріч цих команд на фоні фінансових проблем «Дніпрян» здавалось точно не повинна стати виключенням з правил, які нав’язували нам «луганці» протягом 9 матчів поспіль. Майже усі в Україні чекали чергового тріумфу «Зорі», але…

 

Матч почався з швидких атак господарів поля і здалося, що знекровлений внутрішніми негараздами «Дніпро» не вистоїть. Флангові гравці «Зорі» легко поралися з опонентами,  а  захист «Дніпрян» раз по раз не встигав за атаками супротивника. У нас же в атаці навпаки мало, що виходило, і заслуга в тому, що 1 тайм закінчився нульовою нічиєю, повністю належить нашому воротареві Яну Лаштувці, який давно вже не грав в рамці настільки впевнено.

 

Перерва матчу пішла «Дніпру» на користь і наші хлопці вийшли на 2 тайм з палаючими очима. Можемо тільки здогадуватися, що сказав Мирон Маркевич футболістам у роздягальні, але те, що це подіяло найкращим чином на настрій «наших» на гру стало помітно з перших хвилин. Та ще й арбітр підлив олії до полум’я- зарахувавши та відминивши гол Яна Лаштувки з вільного удару, не призначивши чистий пенальті в ворота луганчан, та не помітивши положення поза грою під час забитого «Зорею» голу в ворота «Дніпра».

 

Арбітр розбудив у серцях наших футболістів «лихо», що вже не один раз допомагало «Дніпру» перемагати і більш імениті та якісніші команди, в тому числі і в Лізі Європи. Пропущений від «Зорі» гол та провокаційні дії арбітру зіграли злий жарт із «Зорею» та обрекли луганчан на потужний спротив нашої команди. «Дніпро» заграв так, що я згадав вже трохи забуте відчуття того, за що я люблю мою рідну «синьо-біло-блакитну армаду». Так, саме «армаду», бо разом з фанатами, які дісталися Запоріжжя, що підтримати своїх у непрості для клубу часи, останні 20 хвилин Дніпро нагадував більше воїнів ніж гравців. Всі, як один, в тому числі наші легіонери, почали грати так, наче це останній поєдинок «Дніпра» в історії.

 

Андерсон Піко, який до цього матчу був рідким гостем в основі «Дніпра», та чесно кажучи, не був нічим примітним до цього матчу, став головним героєм зустрічі. Спочатку після його подачі Зозуля виграє повітря у карному майданчику «Зорі» і після  скидки Романа Євген Шахов зрівнює рахунок, а потім за 3 хвилини до кінця Піко сам своєчасним фінтом  шиє в дурні двох суперників, і з гострого кута влучає  під дальню стійку воріт Шевченка. Все - перемога!!! Прокляття «Зорі» зняте, і якщо «Дніпряни» будуть й надалі демонструвати ТАКОЮ грою відданість вболівальникам та клубним кольорам, то в решті решт, і «прокляття Коломойського» (зміст якого наведений в попередній статті-

також не втримається. Дякую вам, хлопці, за те, що не склали зброю, боролися до кінця і показали всій Україні, що незалежно від ситуації навколо, «Дніпро» - це КОМАНДА з таким характером, якого немає у жодного клубу на пострадянському просторі!!

 

Бережи Господь «Дніпро» і Слава Україні!!!

Лучшее в блогах
Больше интересных постов