Tribuna/Футбол/Блоги/Черниговские тигры/Перша вольова перемога та гаряча підтримка на виїзді. ФК Чернігів йде на перерву в гарному настрої

Перша вольова перемога та гаряча підтримка на виїзді. ФК Чернігів йде на перерву в гарному настрої

Розповідаємо і показуємо, як ФК Чернігів переміг АФСК Київ у заключному матчі 2021 року.

6 декабря 2021, 15:43
4
Перша вольова перемога та гаряча підтримка на виїзді. ФК Чернігів йде на перерву в гарному настрої

28 листопада ФК Чернігів грав у гостях з АФСК Київ. Гра першого кола була яскравою, емоційною, але невдалою для «тигрів» - залишившись у меншості, наша команда на останніх хвилинах не реалізувала пенальті та задовольнялася лише нульовою нічиєю. Тому перемога в заключному перед зимовою паузою поєдинку була єдиним результатом, який влаштовував і чернігівських футболістів, і їх уболівальників. До речі, «тигри» не залишилися без підтримки в Демидові – на трибунах команду гаряче підтримували глядачі у фірмовій атрибутиці.

- Це була дуже прикра нічия, - підтвердив перед матчем півзахисник Артур Бибик. Хороший матч, безліч моментів, реально повинні були обігравати киян. Зараз ми знаходимося в бойовій готовності та зобов'язані брати три очки – піти у відпустку з перемогою буде дуже приємно. Тому їдемо перемагати. Після гри 5-го туру ми весь тиждень ходили в поганому настрої. Ще й я сам не реалізував хороший момент. Досі прокручую цей момент в голові. Дуже хочеться реабілітуватися і, нарешті, забити перший м'яч у Другій лізі.

Зустріч почалася з «холодного душу» для ФК Чернігів – вже на четвертій хвилині Георгій Семчук головою переправив м'яч у сітку. Втім, ніхто не збирався миритися з таким станом справ, «тигри» продовжили діяти у звичній собі манері: контролювати м'яч, створювати моменти та шукати свої шанси в атаці. На 16-й хвилині гості були винагороджені за свої старання – Віталій Ментей опинився в забійній позиції і без особливих проблем вразив кут воріт. Вісім хвилин по тому Андрій Порохня допрацював до кінця в моменті – пенальті! Людина без нервів Анатолій Романченко переграв голкіпера, вивівши вперед ФК Чернігів і очоливши таблицю кращих бомбардирів клубу за його професійну історію.

- Дискваліфікація Зенченка позначилася на нашій грі в обороні, це було помітно, - говорить головний тренер ФК Чернігів Валерій Чорний. Коли він на полі, ми діємо більш якісно. Початок атаки був слабеньким, але молоді хлопці виграли більшу частину боротьби. В принципі, вони зіграли на «четвірку».

Наприкінці тайму АФСК Київ міг відігратися, але на перерву лідерами пішли чернігівці. Друга половина зустрічі пройшла в гострій боротьбі, кияни намагалися врятувати зустріч, проте оборона чернігівців справлялася з загрозами. Але і «тигри» не відсиджувалися ззаду, зробивши кілька небезпечних підходів. Так, відразу після виходу на заміну Богдан Лазаренко ледь не скористався тим, що голкіпер суперників далеко вийшов з воріт. Все йшло до такої необхідної перемоги ФК Чернігів, правда, радіти було рано - перевага в один гол не могла давати стовідсоткової гарантії результату. І слово взяв Віталій Ментей, який красиво перекинув воротаря і виконав свою фірмову «черепашку» перед уболівальниками, які приїхали підтримати ФК Чернігів. 3:1 – гостьова перемога «тигрів», яка дозволила нашій команді піти на перерву на мажорній ноті.

- Гра була важкою, - вважає Валерій Чорний. Досить нервово почали перший тайм, пропустили м'яч, але добре на це відреагували, зрівняли рахунок, а потім забили другий і третій голи. Вважаю, що дуже непогано відіграли в першому таймі. На жаль, у другій половині перевага була на боці суперника. Кияни зіграли добре, я навіть вражений тим, що вони показали в другому таймі. Слава Богу, що в кінці матчу забили третій м'яч та довели зустріч до логічного підсумку.

Дубль Ментея зробив його не тільки головним героєм матчу, але і кращим в 20-му турі за версією авторитетного порталу sportarena.com – раніше в сезоні лише Дмитру Мироненко вдавалося забити кращий м'яч за версією даного видання.

- Віталій – лідер команди, досить досвідчений футболіст, який показує хорошу гру, - підкреслює Валерій Чорний. Десь були шанси, але він не забивав, а в матчі з АФСК відразу два голи. Я його вітаю, знаю, що для нього це важливо. Ментей приніс команді перемогу, тепер ми йдемо на перерву в гарному настрої.

ФК Чернігів повернеться в кінці березня – саме тоді відновиться Чемпіонат Другої ліги. Але це не означає, що ми не будемо розповідати про події життя клубу. Обов'язково стежте за нами в офіційному блозі та соціальних мережах. Вболівайте за чернігівських!

Лучшее в блогахБольше интересных постов

Другие посты блога

Все посты