Tribuna/Футбол/Блоги/Черниговские тигры/Яскрава перемога над Дніпром та історичний успіх в Кубку України. ФК Чернігів стартував у новому сезоні

Яскрава перемога над Дніпром та історичний успіх в Кубку України. ФК Чернігів стартував у новому сезоні

Розповідаємо про старт ФК Чернігів в сезоні 2021/22.

19 августа 2021, 17:18
4
Яскрава перемога над Дніпром та історичний успіх в Кубку України. ФК Чернігів стартував у новому сезоні

Наприкінці липня ФК Чернігів розпочав новий сезон у Другій лізі. «Тигри» поступилися на виїзді у двох поєдинках з МФА (0:1) та Рубіконом (0:2). Потім справи у команди пішли значно краще. Спочатку ФК Чернігів при переповнених трибунах здолав черкаський Дніпро (2:1), а в середині тижня переміг по пенальті Чайку з Петропавлівської Борщагівки (1:1, 5:3 - пен.) і вперше в своїй історії пробився в наступну стадію турніру. Але про все – по порядку.

Перший домашній матч сезону: головне

Чернігів-Арена помітно перетворилася на міжсезоння – крім збільшення кількості глядацьких місць з'явився навіс, який тепер вкриває більшу частину бічної трибуни – вболівальники зможуть більш комфортно спостерігати за ходом гри навіть у спекотне сонце або дощ. На стадіоні була встановлена більш сучасна аудіосистема - оголошення стали голоснішими і якіснішими. А у фан-магазині всіх бажаючих чекали передматчеві програмки, які медіа-команда ФК Чернігів виготовила вперше. Крім того, перед грою і в перерві на полі Чернігів-Арени виступив Колектив сучасного танцю «Парадокс» під керівництвом Юлії Шарапової. Заповнені трибуни явно залишилися раді побаченому.

Перший тайм проходив з великою кількістю небезпечних моментів, як біля одних, так і біля інших воріт. Кілька разів ФК Чернігів виручив голкіпер Олександр Ширай, але в цілому надійна гра «тигрів» по всьому полю безумовно давала надії на довгоочікуваний вдалий результат. На 24-й хвилині настала година «ікс»: новачок чернігівців Максим Шумило перехопив м'яч у центрі та зробив точний пас вперед у напрямку Богдана Литвиненка, який також прийшов у команду в міжсезоння. Богдан відмінно розібрався в ситуації і вразив нижній кут воріт. Є перший гол ФК Чернігів в сезоні 2021/2022 і дебютний м'яч молодого форварда в дорослому футболі!

Наприкінці першого тайму вболівальники побачили справжній шедевр у виконанні Богдана Лазаренка. 95-й номер «тигрів» побачив, що голкіпер Дніпра вийшов далеко з воріт і зумів красиво вразити ціль. Після матчу головний тренер ФК Чернігів Валерій Чорний не скупився на компліменти на адресу свого гравця.

- Нарешті зуміли забити, причому двічі - обидва голи відбулися завдяки індивідуальним діям, а м'яч Лазаренка взагалі може претендувати на кращий гол туру, - говорить Валерій Чорний. - Звичайно, це була його імпровізація, а не моя установка. Те, що він побачив воротаря, який далеко вийшов з воріт - це одне, але такий удар ще потрібно примудритися виконати, адже там було в районі 30 метрів. В даному випадку він проявив найвищий рівень виконавської майстерності.

У другому таймі гостям вдалося додати і скоротити розрив до одного гола. І, тим не менш, ФК Чернігів за рахунок бажання і характеру вдалося довести матч до перемоги. Важливі три очки, здобуті в першому домашньому матчі - тільки початок боротьби. У серпні команду чекає ще дві важливі зустрічі на домашньому полі - 22 і 27 серпня на «тигрів» чекають поєдинки з АФСК (Київ) і Діназом (Вишгород). Обов'язково приходьте на Чернігів-Арену і підтримайте команду свого рідного міста. Пам'ятайте, що за нашу команду грають тільки чернігівські футболісти, які грають за кожного свого глядача. Вболівайте за чернігівських!

Огляд матчу

«Життя серед тигрів» (ФК Чернiгiв – Днiпро)

 

Тріумф у Макарові

У середу ФК Чернігів чекав виїзний дебют у Кубку України - суперником команди у II попередньому раунді турніру була Чайка з Петропавлівської Борщагівки.

«Тигри» активно розпочали зустріч і зуміли відкрити рахунок - після подачі кутового відзначився Андрій Порохня. Незабаром у підопічних Валерія Чорного був шанс розвинути успіх, але удар Максима Чауса з пенальті парирував воротар господарів. Після перерви футболісти Чайки зуміли додати, але цифри на табло довгий час залишалися незмінними, поки на 75-й хвилині м'яч не залетів у сітку рикошетом від захисника чернігівців Андрія Лакеєнка.

У додатковий час глядачі не побачили голів, а тому належала серія пенальті. ФК Чернігів реалізував всі свої удари, а Чайка промахнулася одного разу - порятунок Олександр Рощинського стовідсотково увійде в історію клубу.

- Емоції переповнюють, - говорить Валерій Чорний. - Перемога, тим більше, в серії пенальті - ще більш пам'ятна. Звичайно, я переживаю за фізичний стан команди після такої довгої дороги та 120 зіграних хвилин, але це історія, яку створили хлопці. Їм вдячно і керівництво клубу, і я, і все місто, всі наші вболівальники. Це дійсно досягнення. Завжди добре, коли ти виграєш і готуєшся до майбутніх матчів з хорошим настроєм. Але я сказав хлопцям в роздягальні, що сьогодні ми виграли, радіємо, а вже завтра готуємося до наступної гри. Вона буде домашньою, я думаю, що буде ще більше вболівальників і треба обов'язково їх порадувати. Чемпіонат і Кубок України - різні турніри, у Другій лізі нам потрібно обов'язково набирати очки, особливо вдома.

Наступний домашній матч ФК Чернігів проведе 22 серпня. Суперник - АФСК Київ. Приходьте на Чернігів-Арену і підтримайте команду свого рідного міста!

БУДЬ В КУРСІ ВСІХ НОВИН - ПІДПИСУЙСЯ НА НАШІ СОЦМЕРЕЖІ!

Другие посты блога

Все посты