Tribuna/Футбол/Блоги/ФК Джуніорс/Представляємо суперника: РВУФК (Київ)

Представляємо суперника: РВУФК (Київ)

У дев’ятому турі чемпіонату Київської області суперником ФК «Джуніорс» стане міцний середняк турніру.

Блог — ФК Джуніорс
Автор — ФК "Джуніорс"
26 мая 2016, 02:09
Представляємо суперника: РВУФК (Київ)

Наступний суперник ФК «Джуніорс» до еліти обласного футболу не належить. Республіканське вище училище фізичної культури (а саме так розшифровується абревіатура назви команди) в минулому сезоні посіло десяте (серед 12 команд) місце у чемпіонаті Київщини. А найбільшим досягненням команди стала підсумкова п’ята сходинка у далекому 1998 році. Втім, задачі завоювання кубків і медалей перед РВУФК не стоять. Головна ціль команди – підготовка та виховання футболістів для професійних клубів. Наразі вихованці РВУФК грають майже у всіх командах української Прем’єр-ліги, а також в деяких коллективах першої та другої ліг України. Училище має свого представника  і в національній збірній України. Мова йде про Дениса Гармаша, чемпіона Європи 2009 року серед юнаків, який, скоріш за все, вже дуже скоро зіграє на Євро-2016 у Франції.

Середній вік команди на даний момент складає близько 18 років. В нинішньому складі РВУФК зібрані переважно гравці 1996-1998 років народження. Тому колишніх зірок серед них не знайти. Хоча деякі футболісти РВУФК вже спробували себе на професійному рівні. Зокрема Ігор Ченакал встиг побувати в донецькому «Олімпіку».  В сезоні 2014-2015 півзахисник взяв участь у 21 матчі чемпіонату країни U-19. Данило Смиченко, у свою чергу, осінню 2015 року провів у цьому ж турнірі три матчі за «Олександрію». А нападник Ігор Нечай навіть залучався до лав юнацьких збірних України U-16 та U-18, за які зіграв 26 матчів та забив п’ять м’ячів. З 2012-го по 2015-й рік форвард знаходився у структурі київського «Динамо» (грав у чемпіонатах України U-19 та U-21), а перед цим побував в академії донецького «Шахтаря». Хоча проти «Джуніорс» Нечай, судячи по всьому, вже не зіграє. Футболіст знаходиться у заявці РВУФК, але вже заграний у чемпіонаті Львівської області.

Нинішній сезон підопічні Віктора Іщенка почали значно краще, аніж попередній. У вісьмох зустрічах кияни набрали дев’ять очок. РВУФК здолав аутсайдерів чемпіонату «Бородянку» (3:1) та «Вишневе» (2:1), відібрав очки у «Зорі» (1:1), розійшовся миром з «Монолітом» (1:1) та «Рубіном» (1:1), і ледь не зробив підніжку «Броварам» (0:1). Ще в одному матчі команда програла «Оболонь-Бровар-2» (1:2). Як бачимо, нікому легко з РВУФК не було, а тому ФК «Джуніорс» не слід розслаблятися – команду чекає непростий поєдинок. До речі, цього року шпитьківчани вже двічі зустрічалися з київською командою. Спочатку на Меморіалі Щанова колектив Сергія Шута завдяки голам Самара, Фабунмі (дубль) та Колесника переміг з рахунком 4:1. А потім, вже у рамках Меморіалу Кирсанова, суперники розійшлися миром 2:2 (Степаненко, Колесник). 

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Тиждень Маринчука
30 апреля 2018, 09:11
Все посты