Tribuna/Футбол/Блоги/ФК Джуніорс/Драматична розв'язка в Гореничах

Драматична розв'язка в Гореничах

У матчі 3-го туру чемпіонату Києво-Святошинського району «Джуніорс» поступилися футбольному клубу «Гореничі-1960».

Блог — ФК Джуніорс
Автор — ФК "Джуніорс"
17 мая 2016, 11:43
Драматична розв'язка в Гореничах

За що люблять районний футбол, так це за такі цікаві, принципові та безкомпромісні поєдинки, як той, що у вечір понеділка, 16 травня, відбувся в Гореничах. На тутешньому стадіоні «Сад-Арена» бронзовий призер минулого сезону приймав діючого чемпіона.

Підопічні Вадима Гордієнка з перших хвилин прибрали ініціативу до своїх ніг та почали шукати шляхи до воріт суперника. До небезпечних ударів справа не доходила, але перевага «Джуніорс» з кожною хвилиною ставала все відчутнішою. Тому гол, який забив Богдан Трофименко, можна порівняти з громом серед ясного неба. Успіх господарям приніс стандарт – нападник ФК «Гореничі-1960» відгукнувся на подачу зі штрафного та переправив м’яч у сітку.

Здавалося, що нічого страшного не сталося і ФК «Джуніорс» згодом відіграється. Але сталося навпаки: на 22-й хвилині господарі провели швидку контратаку, яку завершив Марьєвич. Андрій замкнув простріл з лівого флангу.

Реакція наставника «Джуніорс» була негайною: Вадим Гордієнко випустив на поле Віталія Черновола. І це подіяло! Спочатку Вадим Костяний після розіграшу кутового вколотив м’яч під поперечину, а перед  свистком на перерву «Чортік», як Віталія знають у всьому районі, головою замкнув подачу з лівого флангу.

У другому таймі ФК «Джуніорс» розвинув успіх. Ще одна подача з кутового - і Ілля Штонденко майстерним ударом змушує капітулювати Андрія Тросюка. Забий гості четвертий м’яч, мабуть, гра на цьому і закінчилася б.

Але натомість свої бійцівські якості почали проявляти вже гравці «Гореничі-1960». В одному з епізодів від, здавалося, неминучого пропущеного голу гостей врятував Олександр Глушковський. Але згодом вже і він не зумів перешкодити Сергію Литовченко зрівняти рахунок. Досвідчений захисник, який за свою кар’єру встиг пограти у вищій лізі України («Таврія», «Арсенал»), Латвії («Даугава») та Білорусі («Торпедо»), а нині очолює київський «Арсенал», підключився на кутовий та класно пробив з кута штрафного майданчика.

Під кінець зустрічі пристрасті на полі загострилися до межі. Як господарі, так і гості хотіли вирвати перемогу, для чого доклали максимум зусиль. Дуже близьким до успіху був один з нападників ФК «Гореничі-1960», якій поцілив у штангу. «Джуніорс» відповіли своїм супермоментом: Ола Фабунмі, побачивши, що голкіпер залишив межі воротарського майданчика, спробував закинути м’яч за комірець Тросюку. Цей трюк півзахиснику гостей майже вдався – господарів від неприємності врятувала поперечка. Проте першим на добиванні опинився Андрій Байдачний. Удар – гол – «Джуніорс» починають святкувати, але слідує миттєве розчарування: лайнсмен підняв прапорець, зафіксувавши у 17-го номера шпитьківської команди офсайд.

Протести гравців «Джуніорс» не переконали бригаду арбітрів у хибності їх рішення. Натомість одразу двоє з них – Байдачний і Левенець – отримали жовті картки. Через дві хвилини не витримали нерви у Маринчука, який за друге попередження був вилучений в поля. А вже у меншості у компенсований арбітром час «Джуніорс» пропустили вирішальний м’яч. Глушковський не зміг впоратися з підступним дальнім ударом. Голкіпер відпив м’яч перед собою, а Марьєвич, який першим опинився на добиванні, з метра відправив круглого у сітку воріт. Ситуація дуже схожа до тієї, що виникла декількома хвилинами раніше біля воріт «Гореничі-1960» (коли забивав Байдачний). Але на цей раз лайнсмен (щоправда, інший) офсайду не помітив.

Після завершення матчу емоції ще довго вирували на футбольному полі та за його межами. І їх можна зрозуміти. Завжди прикро програвати принциповому супернику, тим більше, коли на результат вплинули рішення бригади арбітрів. Але варто зазначити, що інспектор матчу визнав рішення лайнсмена у епізоді з четвертим голом господарів правильним.

 

"Гореничі-1960" - "Джуніорс" (Шпитьки) 3:4

Голи: Трофименко 15, Марьєвич 22, 90+2, Літовченко 75 - Костяний 39, Черновол 43, Штонденко 51

"Гореничі-1960": Тросюк, Халупа, Трофименко, Марьєвич, Літовченко, Курята, Пустовіт, Степанчук (Наконечний, 76), Дацюк, Насімі (Рубльов, 46), Шуліковський

"Джуніорс": Глушковський, Самар, Колесник, Сачок, Швець, Фабунмі, тієчко (Торшин, 67), Штонденко (Байдачний, 60), Костяий (Левенець, 72), Шут (Черновол, 24)

Попередження: Степанець 69 - Маринчук 78, Байдачний 88, Левенець 88

Вилучення: Маринчук (друге попередження)

Другие посты блога

Тиждень Маринчука
30 апреля 2018, 09:11
Все посты