Tribuna/Футбол/Блоги/ФК Джуніорс/Сергій Шут: «Хочете вигравати - дзвоніть «Балашу»!»

Сергій Шут: «Хочете вигравати - дзвоніть «Балашу»!»

З чим були пов’язані минулорічні проблеми клубу? Хто у непрості часи допоміг команді? Які плани, а також цілі та завдання на сезон? На ці питання відповідає президент «Джуніорс».

Блог — ФК Джуніорс
Автор — ФК "Джуніорс"
29 апреля 2019, 18:00
1
Сергій Шут: «Хочете вигравати - дзвоніть «Балашу»!»

Минулий рік видався непростим для амбітного футбольного клубу «Джуніорс» (Шпитьки). Проте, незважаючи на проблеми і негаразди, шпитьківчанам вдалося здобути декілька визначних перемог. Головною з них стала поява у селі сучасного футбольного поля зі штучним покриттям, про яке у Шпитьках вже давно мріяли. Є і спортивні здобутки. За підсумками сезону 2018 року «Джуніорс» вдруге поспіль виборов золоті медалі чемпіонату Києво-Святошинського району і вперше у своїй історії здобув Кубок Києво-Святошинського району.

Цьогорічний сезон лише розпочався, а колекція трофеїв «Джуніорс» вже поповнилася двома експонатами. У лютому команда стала переможцем чемпіонату Києво-Святошинського району з футзалу, а навесні вшосте поспіль виграла Меморіал Чанових. З чим були пов’язані минулорічні проблеми клубу? Хто у непрості часи допоміг команді? Які плани, а також цілі та завдання на сезон? На ці питання відповідає президент «Джуніорс» Сергій Шут.

Про задачі на рік

- У спортивному плані, задач на цей сезон не ставили. Хочемо просто пограти у своє задоволення, сформувати хороший колектив з класною атмосферою. Щоб ми всі стали великою родиною, як на футбольному полі, так і поза ним.  

Наша головна мета – добудувати стадіон. І ми це зробимо. Стадіон у Шпитьках стане найкращою домашньою ареною аматорського клубу в Україні. Наразі вже готово футбольне поле зі штучним покриттям, якому в Україні нема аналогів. Воно сертифіковане PRO FIFA, тобто на такому полі можна проводити матчі єврокубків і національних збірних. За кілька місяців ми отримаємо ультрасучасний спорткомплекс, який стане базою підготовки спортсменів з понад 40 видів спорту: легка й важка атлетика, бокс, всі види єдиноборств та інші.

Про дитячу школу

- Ще одна наша мрія – дитяча футбольна школа. Переконаний, що через кілька років ми створимо у Шпитьках одну з найкращих дитячих футбольних шкіл в країні. Наша мета - цілорічна база для проведення зборів і тренувань, найпрогресивніші тренери, використання новітніх технологій. Ми вже домовилися про тісну співпрацю з кращими дитячими футбольними школами Польщі, Угорщини та Італії. Також у планах підписання меморандуму про співпрацю з одним із найвідоміших клубів у світі – аргентинським «Бока Джуніорс».

Про людей, які творили історію «Джуніорс»

- Іноді життя наносить удари, тому минулий сезон був важким у плані фінансів. Хочу висловити велику подяку Ярославу Єдакову. Без нього мрії про стадіон у Шпитьках лишилися б мріями. Також дякую Андрію Торшину і Сані Репєхі – це люди з великої літери і з широкою душею. Без них ми навряд чи зберегли б команду. Вони знають, що я їм завше буду вдячним, підставлю плече і в будь-якій ситуації прийду на допомогу. В цьому році сильно допомагає і підтримує команду Дмитро Димнич, за що йому низький уклін. Вдячний долі за те, що звела нас.

Окремо хочу відзначити Юрія Балашева. Мені поталанило, коли ми вирішили грати у чемпіонаті Київської області.  Дуже поталанило. Спортивним директором «Джуніорс» став Юрій Балашев. І зараз, через призму років і досвід, можу з впевненістю сказати, що він - найкращий функціонер в аматорському футболі країни. З величезним відривом. Тож маю цінну пораду: якщо ви маєте багато бажання, трохи ресурсу і амбітні цілі - дзвоніть «Балашу». І навіть не вагайтеся! Бо хтось його може набрати раніше.

В нас завше були дуже круті тренери. Вадік Гордієнко і Жека Чуприна – молоді спеціалісти нового формату. Їх велика заслуга у тому, що «Джуніорс» став брендом всеукраїнського масштабу. Перед ними ще залишилися певні фінансові зобов’язані, але переконаний, що ми дуже скоро закриємо всі питання.

Про те, з чого все починалося

- Років 15 тому (коли ми збирали на гру всіх, кого могли спіймати на вулиці, а на гостьові ігри їздили в кузові грузового авто) один з нинішніх районних футбольних функціонерів сказав мені: «Команда зі Шпитьок ніколи не виграє чемпіонат району - не та «вагова категорія». Мабуть, ці слова мене трохи зачепили. Але якби мені тоді хтось сказав, що ми станемо чемпіонами області, виграємо все в районному футболі і футзалі, матимемо найкращу в країні футбольну поляну, за нас бігатиме Сашко Алієв і інші зірки – напевне, як мінімум покрутив би пальцем біля скроні. Тому ще одна порада: будьте реалістами - вимагайте неможливого. Бо мрії збуваються і нема нічого неможливого. Перевірено!

Другие посты блога

Тиждень Маринчука
30 апреля 2018, 09:11
Все посты