Tribuna/Футбол/Блоги/ФК Джуніорс/«Джуніорс» зламав неприємну традицію

«Джуніорс» зламав неприємну традицію

Перша за рік вольова перемога у чемпіонаті Київської області.

Блог — ФК Джуніорс
Автор — ФК "Джуніорс"
18 июня 2018, 18:36
«Джуніорс» зламав неприємну традицію

Чемпіонат Київської області наближається до свого екватора. Вже за два тижні почнеться літня перерва, що триватиме більше місяця. Команди отримають можливість добре відпочити, доукомплектуватися та з новими силами вирішувати свої турнірні завдання.

Очевидно, абсолютно всі учасники обласних перегонів прагнуть піти на відпочинок у гарному настрої, покращивши своє турнірне становище. «Джуніорс» - не виключення. Після невдалого старту шпитьківчани намагаються скоротити відставання від трійки лідерів.

У центральному матчі одинадцятого туру «юніори» у Фастові приймали сусіда по турнірній таблиці – «Музичі». На жаль, обидві команди зіграли не в оптимальних складах. Так, у «Джуніорс» були відсутні досвідчені Сергій Козир та Іван Кривошеєнко, а у музичанців матч пропустили Володимир Самборський, Олександр Ситник, а також Юрій Шевель та Максим Сирота, які на двох забили майже половину голів команди.

Приблизно двадцять хвилин першого тайму суперники відвели для розвідки, після чого нарешті взялися до справи. Першими наблизилися до успіху опинилися господарі поля – після подачі Левенця з лівого флангу небезпечно пробив Скороход. Проте, Сашко з гострого кута влучив у голкіпера. Гості відповіли ударом Мехеда у ближній кут – Максименко був на місці. А далі свою команду знову виручив Бабак. Досвідчений голкіпер «Музичів» відбив постріл Ятленка зі штрафного, потім впорався з ударом Левенця, а після добивання Костяного на шляху м’яча у ворота опинилася рука захисника. Проте, арбітр не розцінив цей епізод як гру рукою, обмежившись призначенням кутового.

До завершення першого тайму «Джуніорс» створив ще один 100%-момент. Знову на висоті виявився Бабак. Цього разу Олександр впорався з ударом Костяного. Хоча на цьому небезпека біля воріт «Музичів» не минула. Необачні дії захисника призвели до того, що м’яч опинився у Левенця, перед яким були порожні ворота. Проте, Сашко своєю нагодою не скористався.

По перерві «Музичі» почали втомлюватися. Тренеру команди довелося навіть випустити на поле запасного голкіпера – Пилипенка, який через брак кадрів змушений був зіграти на вістрі атаки. Тим часом шпитьківчани продовжували навідуватися до володінь Бабака, але проспали контратаку та пропустили. Після подачі з лівого флангу головою ворота «Джуніорс» розстріляв колишній гравець київського «Арсеналу» та харківського «Металіста» Олександр Данилов.

У попередніх п’яти матчах, в яких шпитьківчани першими пропустили, вони у підсумку зазнали поразки. Остання вольова перемога команди відбулася більше року тому – 3-го червня у Лютежі, де «юніори» здолали «Межигір’я». Проте, цього разу «Джуніорс» вдалося зламати неприємну традицію. Переломним став гол Віктора Куряти, який відгукнувся на подачу Левенця з кутового та головою переправив м’яч у сітку воріт.

Гол опорного півзахисника надав шпитьківчанам впевненості у власних силах та змусив повірити у перемогу. Вже за декілька хвилин господарі поля заробили право на штрафний. Левенець впевнено підійшов до м’яча, попередньо відігнавши від нього всіх партнерів. Немов Кріштіану Роналду у матчі з іспанцями, Сашко добре налаштовувався на результативний удар, але у підсумку пробив геть погано. Щоправда, одразу виправився. Підхопивши м’яч він помчав обігрувати суперників. Під час слалому Левенцю двічі дісталося від опонентів, але Сашко встояв на ногах, увійшов у штрафний майданчик та змусив помилитися Наконечного. Після пострілу вінгера «Джуніорс» захисник «Музичів» зрізав м’яч у власні ворота. Як зізнався після матчу герой епізоду, він дуже хотів забити у цей день, щоб присвятити гол дружині.

За рахунку 2:1 на свою користь «Джуніорс» відійшов у захист, що втримати переможний результат. У підсумку команда навіть перевиконала завдання, забивши третій м’яч. Його автором став Курята. Віктор прочитав задум захисників «Музичів», які почали розігрувати м'яч біля власних воріт, перехопив передачу Данилова та холоднокровно реалізував вихід віч-на-віч з воротарем.

Перемога 3:1 дозволила «Джуніорс» залишитися на четвертому місці у турнірній таблиці. Від «Патріота», який йде третім, команду відділяють два очки. Попереду  на шпитьківчан очікують матчі з «ДГ Шевченківське» (Денихівка) та «Любомиром» (Ставище).

«Джуніорс» (Шпитьки) – «Музичі» 3:1

Голи: Курята 79, Наконечний 84 аг, Курята 90+1 - Данилов 71

"Джуніорс": Максименко, Верхов, Семенко, Ятленко, Дердель, Курята, Колесник (Костенко 61), Мельник (Самар 69), Скороход, Левенець, Костяний

Попередження: Дердель 29, Верхов 32

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Тиждень Маринчука
30 апреля 2018, 09:11
Все посты