Tribuna/Футбол/Блоги/ФК Джуніорс/Представляємо суперника: «Єдність» (Плиски)

Представляємо суперника: «Єдність» (Плиски)

28 липня «Джуніорс» в рамках підготовки до другої частини чемпіонату Київщини проведе черговий товариський матч.

Блог — ФК Джуніорс
Автор — ФК "Джуніорс"
27 июля 2016, 18:16
Представляємо суперника: «Єдність» (Плиски)

У четвер, 28 липня, ФК «Джуніорс» проведе черговий товариський матч. Суперником команди, згуртованої Сергієм Шутом, стане представник Чернігівської області – «Єдність» (Плиски).

Заснований у 2001 році футбольний клуб «Єдність» - один з найтитулованіших аматорських представників України. Свій тернистий шлях команда почала з перемоги у чемпіонаті Борзнянського району (2002), пізніше стала чемпіоном Чернігівської області, володарем Кубка і Суперкубка області, володарем Кубка України серед аматорів, а також бронзовим призером чемпіонату країни серед аматорів. З 2005-го по 2012-й рік «Єдність» спробувала себе на професійному рівні. У 2007-му році команда стала бронзовим призером Другої ліги України у групі А, а в 2009-му дісталася 1/8 фіналу Кубка України, де з рахунком 1:3 поступилася донецькому «Шахтарю». Варто зазначити, що у ворота «Єдності» свій перший гол у футболці «гірників» забив захисник збірної України Ярослав Ракицький.

Також команда з Плисок відома тим, що саме в її складі кар’єру професійного футболіста завершив інший відомий оборонець національної збірної України, багаторазовий чемпіон країни Юрій Дмитрулін. У 2008 році екс-гравець «Динамо» провів за «Єдність» 12 матчів у другій лізі.

У 2016 році команда взяла участь у чемпіонаті України серед аматорів. Підопічні Віталія Білоконя стали переможцями групи 4, випередивши одеську «Жемчужину», «Чайку» (Петропавлівська Борщагівка) та миколаївський «Суднобудівник». Але вже у ¼ фіналу за сумою двох матчів поступилися оржівському ОДЕКу (0:1, 2:2).  

Щодо складу «Єдності», то у ньому зібрані переважно молоді футболісти без досвіду гри на професійному рівні, зокрема Євген Бондар (вихованець чернігівської «Десни»), Дмитро Андрейчіков («Оболонь» Київ), Олег Охріменко («Юність» Чернігів), Максим Чаус («Десна» Чернігів). Але у розпорядженні Віталія Білоконя є і досвідчені футболісти. Наприклад, Ігор Донець, скуштувавший смак професійного футболу у кіровоградському «Олімпіку» та чернігівській «Десні». Сюди ж можна віднести і Олександра Петрука, який навіть встиг у 2005 році приміряти футболку юнацької збірної України (U-16). Вихованця бородянського футболу мають добре пам’ятати на Київщини, адже саме він з 80 голами в активі є кращим в історії бомбардиром чемпіонату області.

Зазначимо, що товариський матч «Джуніорс» - «Єдність» відбудеться на київському стадіоні «Локомотив», а його початок заплановано на 19:30. 

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Тиждень Маринчука
30 апреля 2018, 09:11
Все посты