Tribuna/Футбол/Блоги/Fans Community Blog/«Sunday Ліга»

«Sunday Ліга»

Коротка футбольна п’єса за мотивами матчу «Динамо» - «Брюгге» та творів Подерв’янського. 18+

Блог — Fans Community Blog
Автор — Volodymyr Koval
19 февраля 2021, 11:15
2
«Sunday Ліга»

звук відкоркованої пляшки пива 

– На хлєбни, бо морда в тебе красна, як флаг Японії, ше упадеш, бл@дь, нам потім тебе відкачувать рот в рот…

чутно жадібні ковтки після яких іздєватєльський голос:

– І шо там твій футбол, «спартсмєн»? З ким грали?

– Та з пацанами з літєйного цеху. Ми їх ше бельгійцями прозиваєм. Чого? Бо ми їм раз у футбол ящик пива програли і рішили поржать – купили їм ящик бельгійського… Ну таке сладке бабське пиво, шо його два рази ковтнеш і вже ригати хочеться. Хєрове, значиться, пиво для мужиків з заводу. А самі мужики, в принципі, нормальні. За них, кстаті, Вася Хвост бігав… Ну Вася, двометровий такий… Його тому й хвостом прозвали, шо він длінний, як хвіст у пітона.

сердитий голос збоку:

– Ну шо ти бл@дь п@здиш? Який хвіст у пітона, якшо пітон – це і є суцільний хвіст?

– Не мішай розказувать, драздов ти недодєланий! Тебе п’яного даже на трибуни не пустили! Про шо це я? А, про бельгійців! Так ото, Вася Хвост – він ж не футболіст, він баскетболом увлєкається. Но його реб’ятки не собрались на свою гру, а Вася ж перед матчами не бухає. Ну й шоб дарма момєнт трєзвості не пропадав, він рішив за бельгійців поганять у футбол.

А ше в них рудий Фермер бігає. Він колись був матьорим футболістом, даже в якусь там академію по малолєтці їздив, но нє сраслось. Йому вже канєшно за 40, пузіко виглядає з-під футболки, но дядя з відєнієм поля атлічним і пасульку може видати через ціле поле на заглядєніє. Мощьний такий дядя!

А на воротах у них – Семен Мінамєт. Він свого часу офіційно за пацанів з м’ясокомбінату стояв – за ліверний цех. А потом  Семен схарився гонорари ковбасою брать і не побрєзгував піти на поніженіє в нашу заводську лігу.

голос збоку:

– Та кому цих бельгійців на@уй треба! Шо там ми?

–  Ти ж в курсі, ми – пилорама, пилорама – це ми! Ми колись пєрвенство заводу вигравали, а хто такі літєйний цех? Шмаркачі нєдодєлані! У нас от лєгєнди які  - на воротах Жора Адєса! Йому колись брігадір молоток кинув, Жора хотів зловить, а той між руками пролетів і прямо в ліцо на адєсу… Всі думали – амінь пацану, а Жорік просто почесався і ше дві зміни підряд відробив. Лєгєндіще! Хароший воротар. Но своє пропустить…

А в центрі? Віталя Збуй – хароший пацан, роботяга! Не фінтьор, канєшна, но паше як кінь – гдє-то ножкою, гдє-то головою, гдє-то потолкається... А його ж лупашать защитніки по чьом зря! А він усміхнеться  і далі паше! Потому шо добряк і роботяга! Даже на досці почьота в нас на заводі висить. В футболі, канєшно, не Марадона, но своє заб’є!

А Тьома Говорун в нападєнії? Це ж помєсь гєрманського хладнокровія і скандінавської мощі! Одне його присутствіє в заявці – устрашающий мамєнт для всіх. Ну да, кажуть він там таблєткамі балується непонятними, так це його справа! Хто як хоче так і отдихає, дєло лічноє, я счітаю.

А вот цей молодий с прічьоской... (довга пауза) ...екзотічєской, рішив Барселону на нашому болоті ісполнять. Я цього не одобряю, у нас на заводі так не принято! Хочеш шоб всьо красіво було – іграй с бухгалтєрамі бабмінтон на лужайкє, а футбол – це ігра для мужиків.

Шкода шо-та Вітя Циган в пів ноги іграть начав. Кажуть йому брігадір вже два роки повишеніє обіщає, да всьо нікак. А знаєте, я Вітю панімаю! Лучче ж які-то рублі заробить за матч та до хати принести, а тут пляшка водки да бутерброди на всіх. Та й не бухає Вітя, маладєц! В нього велике будущєє, я счітаю!

роздратований голос:

– Так чим ігра то закончілась, аналітік футбольний?

– Да нічья 1:1. Ми хотіли пєнальки біть, но Семен Мінамєт сказав, шо йому ше в магазин срочно нада – малому памперси купить. А як не встигне, то хрін його жінка потім знов на футбол відпустить. Так шо за тиждень в неділю переігрувать будемо. Є ше в кого пиво? Бо в мене закончілось…

звук відкоркованої пляшки пива

занавіс

Лучшее в блогах
Больше интересных постов