Tribuna/Футбол/Блоги/Футбол. Публично о личном/Бути на коні: футболісти та їхні зіркові скакуни

Бути на коні: футболісти та їхні зіркові скакуни

Хто з гравців назвав скакуна на честь стадіону, хто дарує коней на Різдво та чий кінь бігає краще, ніж Бекхем?

Автор — Nastya Nazarenko
18 сентября 2019, 14:19
2
Бути на коні: футболісти та їхні зіркові скакуни

Крім футболу і сім'ї, особливе місце в серці легендарного сера Алекса Фергюсона посідають коні. Він володіє декількома скакунами, вартість яких становить десятки тисяч фунтів. А в 2001 році купив скакового коня Рок-оф-Гібралтар, за якого йому довелося заплатити 120 тисяч фунтів. При цьому тренер зазначив: "Він бігає краще, ніж Бекхем або Верон, а коштує набагато дешевше".У свої автобіографії сер Алекс писав: "Скачки стали моєю віддушиною. Замість того, щоб знемагати в своєму кабінеті або витрачати час на нескінченні телефонні розмови, я міг переключитися на іподром. Це допомагало мені відволіктися від виснажливого футбольного світу - тому я так захопився кіньми, уникаючи зацикленості на своїй роботі."

У дитинстві Паулу Фонсека дуже любив коней і вже в зрілому віці неодноразово підкреслював, що якби не футбол, він хотів би працювати саме з цими тваринами. Кумиром юних років португальця був Зорро, який безліч подвигів здійснив верхом на легендарному жеребці Торнадо. 

Однак у своєму захопленні тренер не гастільки професійний, як у футболі. "Я не так добре катаюся верхи, щоб називати себе профі. Але те, що я з дитинства люблю коней, правда. І доньці ця любов передалася. У нас з помічниками є друг, який має стайню. Іноді вибираємося до нього, щоб покататися".

Чи не найбільше задоволення Майклу Оуену приносить кінний спорт. Він завжди любив скачки і їзду верхи, тому регулярно з'являвся на престижних стартах в класичному джентльменському капелюсі-циліндрі. Його навіть звинувачували в меркантильності: нібито кращий гравець Європи-2001 втратив інтерес до футболу і розглядав його виключно як спосіб заробити на головне захоплення.

У Оуена є велика стайня в графстві Чешир. На її базі в 2007 році почала роботу школа «Менор-Хаус», яка займається підготовкою жокеїв і розведенням скакових коней.

Форвард, відомий своєю холоднокровністю, навіть заплакав, коли його Браун Пантер переміг на Королівських перегонах в Аскоті. «Я почувався так, ніби мій син або хтось із рідних домігся особливих успіхів, - каже він, - Мене охопило почуття радості, хотілося кричати, начебто сам щось виграв або забив гол. Думаю, багато хто здивувався, тому що вони не уявляють, чого це мені коштувало. Ніхто не знає, що мене пов'язує з цим конем. Його мати теж належить мені, а в нашій стайні живуть його брати. Я бачив, як мій кінь побачив цей світ".

Зірка збірної Англії Уейн Руні теж любить коней. Одного разу він купив дружині на Різдво скакового коня. Руні тоді відвідав стайню, якою володіє його одноклубник Майкл Оуен, і придбав там молодого жеребця за 63 тисячі фунтів. Це вже третій кінь гравця. І, очевидно, не останній. Адже уся родина футболіста розділяє це захоплення. Кай, син Уейна, вперше сів на коня, коли йому не було навіть 2-х років.

Відомий футболіст Златан Ібрагімовіч придбав свою першу красуню шестирічну кобилу Гранд Діні ще у 2017 році. Свою покупку він назвав "новим викликом".

Нападник «Вердера» перуанець Клаудіо Пісарро на батьківщині має невелику кінську ферму під назвою El Catorce. У перекладі з іспанської «чотирнадцятий» - саме під таким номером Піссаро грав багато років.

Пісарро розводить коней і продає їх в Аргентину. Також він тримає кілька скакових коней, клички яких пов'язані з Німеччиною - в цій країні футболіст грав не один рік.

Наприклад, у Клаудіо є кінь Альянц-Арена (стадіон в Мюнхені), Карл-Хайнц (Карл-Хайнца Румменігге - голова ради директорів «Баварії», в цій німецькій команді Пісарро також грав), «Марієнплац» (центральна площа в Мюнхені, на якій «Баварія» за традицією святкує чемпіонство в Бундеслізі) та інші. Футболісту навіть вдавалося вигравати на скачках.

Гравць «Реала» Серхіо Рамос має свою слабкість - коней.

«У житті я пристрасно захоплений футболом, сім'єю і кіньми. Юкатан Де Рамос - зіниця мого ока, мій улюблений кінь. Звання чемпіона світу, завойоване Юкатаном, було чарівним моментом після багатьох годин відданості справі. Тепер ми можемо сказати, що у нас найкращий кінь у світі.

Моя любов до коней почалася в дитинстві. Коли я бачив коня, моїй родині завжди доводилося зупинятися, вітати вершника і просити його про те, щоб я міг покататися на коні.

Футболістам не дозволяють кататися на конях з міркувань безпеки, але я зміг здійснити свою мрію і мати свого власного коня-переможця» - говорить Рамос.

Гравець "Шахтяря" Ісмаілі теж небайдужий до коней. Йому дуже подобаються коні, подобається бути з ними. "Ці тварини мене надихають. У мене навіть настрій піднімається, коли я бачу їх. І дуже засмучуюсь, коли з ними щось відбувається. Вони з раннього дитинства дарують мені велику любов, навіть вже мої діти їх полюбили". - говорить футболіст. Не дивно, що він має вдома у Бразилії невеличку ферму, на якій наразі уже 12 тварин.

Французький нападник Антуан Грізманн захопився скачками і для цього свого часу купив двох коней. Принцеса посіла у 2018-му третє місце в гонці на 1000 метрів, незважаючи на те, що їй всього два роки. Цей результат показав, що вона може гідно конкурувати в гонках в майбутньому. Але похвилюватися власнику Принцеси все ж довелося.

"Чи відчував я тиск? Так, навіть сильніше, ніж у фіналі Ліги чемпіонів". - говорить гравець.

Обожнюють коней і дружини спорстменів. Вікторія  Бекхем почала навчатися верховій їзді кілька років тому і "втягнулася". Вона  почала дійсно добре кататися. Зірка не може тримати коней на задньому дворі свого будинку в Західному Лондоні, але коли вона приїжджає в Лос-Анджелес - катається щодня.

Дружина Дениса Бойка Валерія з дитинства серйозно займалася кінним спортом і навіть брала участь в змаганнях, але зараз не має на це часу. У власній стайні дружини футболіста орендують елітні стійла для своїх жеребців українські багатії, і це приносить родині непоганий заробіток.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов