Tribuna/Футбол/Блоги/Футбол. Публично о личном/Футбол і релігія: коли віриш не тільки в себе

Футбол і релігія: коли віриш не тільки в себе

Як ставляться до релігії відомі футболісти?

Автор — Nastya Nazarenko
17 сентября 2019, 11:57
2
Футбол і релігія: коли віриш не тільки в себе

Футбол - єдина світова релігія, якій мало не всіх вдалося обернути у свою віру. Насправді вони мають дещо спільне. Багато футболістів виконують ті чи інші ритуали і обряди до, під час і після матчу, аби досягти успіху.

Франк Рібері

Батьки футболіста - католики, але сам він обрав іслам ще у 2006-му році. Як це часто буває, причиною зміни релігійних поглядів стала жінка. Француз закохався в арабку Ваібу і аби вона прийняла його увагу, йому довелося змінити конфесію.

"Я пізнав іслам. Я прочитав Коран і перейнявся цією величною релігією. Завдяки ісламу я отримав душевний спокій у складні моменти мого життя". - говорить спортсмен. 

Вперше французький футболіст звернув на себе увагу журналістів перед одним з матчів ЧС-2006, піднявши вгору руки і звернувшись з молитвою, як це роблять мусульмани. Рібері анітрохи не шкодує про своє рішення; за його словами, іслам - це дійсно його релігія. Футболіст регулярно здійснює намаз і просить благословення у Аллаха перед кожною важливою зустріччю.

Іслам - джерело моєї сили як на футбольному полі, так і поза ним. Я відчував, що Іслам відповідає моїм уявленням, при цьому мені майже нічого не було потрібно міняти в своєму житті. Я не вживаю алкоголь, не їм свинини. Це така ж частина мого життя, як і футбол. - ділиться Франк.

Варто сказати, що таке захоплення регігією наблизило його до ще одного відомого гравця - Зінедіна Зідана.

Зінедін Зідан

Знаний футболіст і тренер, колишній лідер французької збірної, професійний спортсмен - його обожнюють у Франції, хоча футболіст має алжирське походження. Особисте життя Зідан афішувати не любить, але ми точно знаємо, що він - мусульманин. Він веде праведний спосіб життя і ніколи не вживав спиртного, ніколи не курив, тим самим дотримуючись заборон своєї релігії.

Я мусульманин. Я вірю в єдиного Бога, який створив все суще. Я ціную те, що всередині у мене. - говорить зірка футболу.

Карім Бензема

Особливістю сімейного виховання Каріма Бензема була глибока релігійність його сім'ї. Оскільки батьки майбутнього футболіста - вихідці з Алжиру, то й не дивно, що за віросповіданням він - мусульманин. Проте, шанобливо ставиться спортсмен і до інших релігій: на Різдво, наприклад, дарує подарунки своїм близьким.

Звичайно, я не відчуваю особливих почуттів в цей день. Але поважаю інших людей, їхню віру. Тому на Різдво із задоволенням вітаю друзів, дарую їм подарунки. - говорить гравець.

Брати Туре

Ці хлопці ставляться до релігії більш ніж серйозно. «Всі мої успіхи - завдяки ісламу. Він змінив моє життя. Я б ніколи не досягнув того, що маю, якби не віра», - ця фраза належить Яя Туре. Але підписується під нею і Коло. Він регулярно фінансово допомагає мусульманським громадам. Крім того, на гроші захисника У Ліверпулі побудували мечеть.

Ну а Яя одного разу навіть відмовився від пляшки шампанського. Її в Англії один телеканал традиційно дарує кращому гравцю матчу. Однак Туре обурився і не прийняв подарунок. «Ви що, збожеволіли?! Я ж мусульманин, я не п'ю!»- гнівно відреагував гравець.

Кака                                                                                         

Мабуть, один з найбільш глибоко віруючих футболістів нашого часу. На поставлене якось журналістом питання про те, що означає для нього Господь, Кака відповів коротко і просто: «Все. Релігія - це моє життя».

Крім того, футболіст значну увагу приділяє благодійності. "Пожертви - це заповідь, частина Біблії. Те, що я маю, це дар Бога, а не тільки моя заслуга, тому я повинен допомагати іншим людям справою або грошима. Кожен день я молюся разом з сином, дружиною друзями. Це невід'ємна частина мого життя."

До речі, у фіналі ЧС 2002 після своєї перемоги команда Бразилії встала на коліна посеред поля і всі футболісти почали молитися, після чого змінили футболки національної збірної на інші з написами «IBelongToJesus», «ILoveJesus»