Tribuna/Футбол/Блоги/Типу аналітика/Захист «Динамо» – жахливий, контратаки «Десни» – прекрасні

Захист «Динамо» – жахливий, контратаки «Десни» – прекрасні

«Десна» провела зразковий матч проти кризового «Динамо».

15 сентября 2019, 20:55
3
Захист «Динамо» – жахливий, контратаки «Десни» – прекрасні

Київ знову програв. 

* Михайличенко вніс кілька суттєвих змін у склад «Динамо». Так Бєсєдін вперше при новому коучі вийшов у старті, Караваєв змінив справа у захисті Кендзьору, який провалив матч із «Зорею», а в центрі поля ми побачили Кадірі. «Десна» зіграла своїм основним складом, можливо, лише хтось очікував вихід Кузика в старті.

* У першій половині 45-хвилинки «Десна» почувала себе достатньо комфортно на «Олімпійському». Команда більше контролювала мʹяч, позиційно атакувала. На 19-й хвилині Картушов заробив штрафний на вигідній для Богданова позиції, той пальнув метрів з 35 – Бойко парирував перше потрапляння в площину воріт.

* «Динамо» увесь перший тайм грало занадто одноманітно – навіс/простріл з флангу, з якими легко справлялися Імереков, Паст та інша Ко. Кияни так загралися своїми безрезультатними потугами, що пустили контратаку на свої ворота на 40-й хвилині. Кремезний Кадірі програв верховий мʹяч в центрі поля, Кадар замість нормального підбору і пасу вперед або ж просто на партнера, почав йти в обіграш, «Десна» колективно відібрала, запустила флангом Картушова, який легко втік від Бурди, прострілив вздовж воротарського – Калітвінцев легко справився з Миколенком і переграв Бойка з близької дистанції. Кадар й близько не встиг повернутися до своїх володінь.

* Господарі явно активізувалися в останні хвилини першого тайму, щоб у роздягальню забити й самим. Один з чергових навісів таки пройшов до штрафної «Десни», то постарався найактивніший у складі «Динамо» – Караваєв. Його передачу замикав де Пена, який пробив прямо в Паста, котрий впав на мʹяч, та все ж зупинив його прямо на лінії воріт. Епізод спірний, та все ж, здається, Віктор Копієвський прийняв правильне рішення – голу не було.

* На другий тайм де Пена не вийшов, його змінив Родрігеш. Ніби й заміна по позиції, але Жерсон грав набагато вільніше по усьому лівому крилу поля, коли Карлос більше був заточений на прийом передач в статичному положенні десь біля самої бровки. Родрігеш додав динаміки грі «Динамо» в атаці, кияни трои забігали під впливом свіжого вінгера, та загальної картини те особливо не змінило – ті ж самі простріли та навіси.

* Гол «Динамо» забило після невдалого розвитку типової атаки. Караваєв подав, Паст виніс кулаками, а Гітченко – продовжив виносити ще далі. Мʹяч підібрали кияни, але Кадірі не почав переводити на фланг, віддав поруч Караваєву, той мʹяко накинув на Бєсєдіна, який скинув під удар Кадірі – Паст парирував трохи в сторону від себе, Бєсєдін встиг першим на добиванні. Ледь не перша змістовна атака через центр принесла господарям гол.

* Кияни спіймали кураж, особливо активними були фланги – Родрігеш та Караваєв не просто навішували, а й намагалися обіграти чи зіграти низом. Та безлад в обороні «Динамо» повернув перевагу в рахунку «Десні» – Миколенко незграбно прийняв пас від Бойка, Калітвінцев був поруч і одразу ж відібрав, прорвався флангом, прострілив на Філіппова, який пʹяткою прокинув мʹяч повз Кадара і відправив в дальній кут. Саме ці дві ідеально виконані контратаки і зробили всю гру для гостей.

* Пропущені голи не спровокували заміни в командах. Лише на 74-й хвилині поле покинув Гармаш – чи не єдиний в складі «Динамо», хто не намагався завести мʹяч у ворота, а просто бив з непоганих позицій. На поле вийшов Шепелєв, який повністю там і розчинився. Кадірі увесь матч грав на позиції єдиного опорника, але від нього ще й вимагався перший пас вперед для початку атак, чого Мохаммед команді не зумів надати – майже всі передачі він адресував назад Кадару і Бурді, Гармаш і Буяльський були від нього постійно відрізані, на фланги чомусь принципово не хотів давати. Коли замість Кадірі вийшов на 85-й хвилині Соль, Бєсєдін сів трохи нижче, але так ми небезпеки від Франа не побачили в заключні хвилини.

* «Динамо» зіграло максимально комфортно для «Десни», чернігівці мали два тижні, щоб розібрати гру суперника, з чим вони справилися на тверду пʹятірку. Гостям треба було всього лише надійно і уважно зіграти під час флангових навісів та прострілів, у чому їм допоміг чудовий тактичний вишкіл. Не сказати, що у Паста було прямо багато роботи, у тому велика заслуга Імерекова та Гітченка, які знімали майже всі верхові мʹячі.

* Киян очікує старт у Лізі Європи, в їхній групі немає топ-клубів, та й навіть матчі проти міцних середняків УПЛ сьогодні надто складна задача для «Динамо». Одноманітний футбол без динаміки – не те, що може принести результат і перервати серію невдач, яка вже сягнула 6 матчів без перемог.

* «Десна» одноосібно забирає другу сходинку, попереду матч проти лідера – «Шахтаря». Такі чернігівці здатні наробити шуму і в матчі з гірниками, які матимуть на тижні тяжкий матч з «Ман Сіті».

Фото: «Динамо»

Другие посты блога

Все посты