Tribuna/Биатлон/Блоги/Типу аналітика/Зеленський та спорт: має фітнес-влог, грав Мілевського та проти «Динамо»

Зеленський та спорт: має фітнес-влог, грав Мілевського та проти «Динамо»

Новий майже президент не має в команді експерта зі спорту.

23 апреля 2019, 11:20
13
Зеленський та спорт: має фітнес-влог, грав Мілевського та проти «Динамо»

Майже новий президент України Володимир Зеленський тісно пов’язаний зі спортом протягом життя. Він любить ним займатися та жартувати про нього. Та от що буде з українським спортом протягом каденції Зеленського, поки невідомо – у передвиборчій програмі про це жодного слова.

Займався боротьбою та важкою атлетикою

Володимир Зеленський розповідав в інтерв’ю, що у юному віці займався вільною та греко-римською боротьбою, а згодом важкою атлетикою, як і його батько. Серед захоплень юності також були бальні танці, баскетбол та волейбол.

Вів фітнес-влог

Зеленський має канал на YouTube, де протягом минулого року викладав відео своїх тренувань. Разом з особистим тренером займався традиційними силовими вправами, кардіо, тайським боксом та іншим. 

Цікаво, що після оголошення про похід в президенти на каналі не з’явилося жодного відео.

За словами оточення, Зеленський активно почав займатися спортом 3 роки тому. Пояснення – хоче довше прожити, щоб більше встигнути зробити. Його день починається о 7-й ранку і одразу з тренування.

Зеленський намагається позбавитися шкідливих звичок. Приміром, кинув палити, але у стресових ситуаціях може дозволити собі сигарету.

У команді «Зе!» немає експерта зі спорту

Протягом передвиборчої кампанії Зеленський жодного разу не згадав про спорт. Шоумен взагалі майже не виступав з промовами та рідко погоджувався на інтерв’ю. У передвиборчій програмі також немає нічого про розвиток спорту в Україні.

Коли Зеленський презентував експертів своєї команди, серед них не було жодної особи, яка могла б відповідати за спорт. 

Багато жартував про український спорт

Хоч спорт Зеленський обійшов стороною у передвиборчій кампанії, та от за часів активності в студії «Квартал 95» неодноразово жартував про нього. Звісно, топ-тема жартів – український футбол. Найбільше діставалося «Динамо», над яким почали сміятися ще із сезону 2006/07, коли кияни провалилися в Лізі чемпіонів.

Після того вирішили бити по окремих яскравих персонах, головною ціллю був Артем Мілевський, якого Зеленський неодноразово грав сам.

Були жарти і про Андрія Шевченка у політиці.

Цікаво, що про «Шахтар» жодного разу не робили постановку. Але вів захід «Шахтаря».

Грав проти «Динамо» у формі киян

2016 року брав участь у товариському матчі між легендами «Динамо» 1986 року та друзями клубу.

Той матч легенди виграли з рахунком 4:2, обидва голи у складі друзів забив Міка Фаталов, але перший з них чомусь був записаний на Володимира Зеленського.

Був ведучим на ювілеї Ігоря Суркіса

В кінці листопада 2018-го в президента «Динамо» Ігоря Суркіса був ювілей – 60 років. На банкет у якості ведучого був покликаний Володимир Зеленський, який сам тоді жартував, що «я же ще не висунув свою кандидатуру».

За інформацією шеф-редактора LB.ua Соні Кошкіної, Зеленський отримав за корпоратив 110 тисяч доларів. 

Був послом футбольних дитячих турнірів від UNICEF

У квітні 2017-го Зеленський разом з Андрієм Шевченком, Андрієм Пятовим та іншими медіаперсонами став послом UNICEF Football Cup. Футбольні дитячі турніри організовувалися для популяризації спорту на різних рівнях, у тому числі серед переселенців та територіях біля зони ООС.

Програв у настільний теніс парі на інтерв’ю

Одразу після першого туру у штабі Зеленського було весело. Однією з розваг був настільний теніс, у який кандидат полюбляє грати, якщо вірити соцмережам. Журналіст «РБК-Україна» Владислав Красінський уклав парі із Зеленським: якщо він переможе кандидата у президенти в настільний теніс, той дасть інтерв’ю.

Красінський переміг, а Зеленський стримав своє слово – годинне інтерв’ю з’явилося за кілька днів до другого туру.

Псевдофехтував з Харлан, згадував з Усиком його футбольну кар’єру

У вересні 2016-го олімпійська чемпіонка з фехтування Ольга Харлан була гостею у «Вечірньому Києві», де ведучим був Зеленський. Між ними виник імпровізований бій на шаблях, але все було подано у формі жарту.

Також в гості приходив Олександр Усик, з яким говорили про нетривалу футбольну кар’єру чемпіона світу з боксу.

Їздить на велосипеді, поки лише у кіно

Герой серіалу «Слуга народу» Василь Голобородько, якого грає Володимир Зеленський, їздить на роботу на велосипеді (а працює Голобородько президентом). Переможець виборів заявив, що теж готовий таким чином добиратися до робочого місця, але боїться, щоб його не «грохнули».

У фітнес-влозі велотренуванням присвячено окреме відео.

Фото: скрін з трансляції телеканалу «1+1», Христина Бердинських, «КП» в Украине, delo.ua, Сергій Світлицький, ZIK

Другие посты блога

Все посты