Tribuna/Лыжные виды/Блоги/Типу аналітика/Топ-20 українських спортсменів 2018 року

Топ-20 українських спортсменів 2018 року

Версія Tribuna.com.

31 декабря 2018, 22:39
19
Топ-20 українських спортсменів 2018 року

Версія Tribuna.com.

Марія Музичук, шахи

Бронза на чемпіонаті світу за нокаут-системою. 

Юлія Джима, біатлон

Поповнила свою полицю нагород золотом з етапу Кубку світу. Стала єдиною з українських біатлоністів, кому це вдалося у 2018 році.

Олег Верняєв, спортивна гімнастика

Пропустив через травму дуже тривалий час, але на чемпіонаті світу взяв срібло у коронній дисципліні – брусах.

Жан Беленюк, боротьба

Виборов срібло чемпіонату світу.

Ігор Радівілов, спортивна гімнастика

Виграв три золоті нагороди на етапах Кубку світу.

Юлія Єлістратова, триатлон

Виграла загальний залік Кубку Європи, в її активі перемоги на трьох етапах.

Ольга Харлан, фехтування (шабля)

Виграла Кубок світу, у нього може покласти золото з Гран-прі Сеулу та дві срібні медалі з чемпіонату Європи та етапу Кубку світу.

Павло Коростильов, стрільба

Першим з українців здобув ліцензію на Олімпіаду-2020 в Токіо. Став чемпіоном світу у швидкісній стрільбі з малокаліберного пістолету (25 м).

Артем Далакян, бокс

Став 11-м українським чемпіоном світу з боксу. Двічі захистив титул WBA у найлегшій вазі, здолавши суперників технічними нокаутами.

Олег Омельчук, стрільба

Встановив світовий рекорд у стрільбі з пневматичного пістолету (10 м). У парі з Оленою Костевич виграв золото у міксті Кубку світу у Мюнхені та бронзу на чемпіонаті світу у Чханвоні.

Олександр Гвоздик, бокс

У березні став тимчасовим чемпіоном світу у напівтяжкій вазі за версією WBC. У грудні ефектно нокаутував Адоніса Стівенсона і став повноцінним чемпіоном світу за цією версією. Став 12-м українським чемпіоном світу з боксу.

Олена Костевич, стрільба

Встановила світовий рекорд у стрільбі з пневматичного пістолету у вправі ПП-3. Стала чемпіонкою світу у стрільбі з пістолета (25 м), здобула два золота та дві бронзи на етапах Кубку світу.

Алла Черкасова, боротьба

Чемпіонка світу у вільній боротьбі у ваговій категорії 68 кг.

Андрій Говоров, плавання

Встановив світовий рекорд у запливі батерфляєм на 50 м. Також оновив рекорди чемпіонату Європи та Кубку світу у тій же дисципліні.

Василь Ломаченко, бокс

Піднявся у легку вагу, де виграв два титули – WBO та WBA. Став першим, хто став чемпіоном світу у трьох різних вагових категоріях за 12 поєдинків.

Еліна Світоліна, теніс

Вперше завершила рік у топ-4 рейтингу WTA. Виграла 4 титули, в тому числі підсумковий турнір WTA.

Михайло Романчук, плавання

Став чемпіоном світу з плавання на 1500 м вільним стилем, оновивши рекорд турніру. Також став двократним чемпіоном Європи і зібрав нагороди усіх ґатунків на Кубках світу.

Дар’я Білодід, дзюдо

У 18 років очолює світовий рейтинг дзюдоїсток вагою до 48 кг. Цього року виграла дорослий чемпіонат світу і серед молоді. Стала наймолодшою чемпіонкою світу в історії дзюдо.

Олександр Усик, бокс

Єдиний абсолютний чемпіон світу з боксу зараз. У 2018 році виграв три титули, встиг їх захистити. За версією багатьох авторитетних світових видань став найкращим боксером року.

Олександр Абраменко, фрістайл

Єдиний олімпійський чемпіон з України у Пхьончхані-2018.

Фото: globallookpress.com/EIBNER/EXPA/SPORTIDA/imago sportfotodienst; Pavlo_bagmut/ZUMAPRESS.com;  Amy Sanderson/ZUMAPRESS.com; Danil Shamkin/ZUMAPRESS.com; Artur Widak/ZUMAPRESS.com; Giorgio Scala/Deepbluemedia/Insi/imago sportfotodienst; Joel Plummer/ZUMAPRESS.com; Paul Miller/ZUMAPRESS.com; Andrea Staccioli/Deepbluemedia/imago sportfotodiens; Panoramic/ZUMAPRESS.com; Wu Zhuang/Xinhua

Другие посты блога

Все посты