Tribuna/Футбол/Блоги/Типу аналітика/Майбутнє українського спорту на юнацьких Олімпійських іграх: 23 медалі, 10-те місце в загальному заліку

Майбутнє українського спорту на юнацьких Олімпійських іграх: 23 медалі, 10-те місце в загальному заліку

Згадуємо всіх наших медалістів.

19 октября 2018, 19:14
4
Майбутнє українського спорту на юнацьких Олімпійських іграх: 23 медалі, 10-те місце в загальному заліку

Сьогодні завершився останній змагальний день третіх літніх юнацьких Олімпійських ігор, які цього року проходили в столиці Аргентини –  Буенос-Айресі.

Україна була представлена 55 спортсменами у 22 видах спорту. Наші спортсмени виступили достойно і виграли 7 золотих, 8 срібних та 8 бронзових медалей. Але до неофіційного заліку увійшли 5 золотих, 7 срібних та 6 бронзових медалей, бо в ньому не враховуються нагороди, здобуті в змішаних змаганнях.

Україна посіла в цьому заліку 10-те місце серед 206 представників НОК з усього світу. Для порівняння, на літній Олімпіаді 2014-го в китайському Нанкіні українці мали шосте місце (7-8-8).

Топ-10 медального заліку літньої юнацької Олімпіади-2018:

Катерина Чорній, 17 років, фехтування на шпагах

У фіналі перемогла чемпіонку світу серед кадетів Се Кєйлінь Сінь Янь з Гонконгу – 11:9.

Друге золото Чорній (на фото – перша зліва) виграла у міксті в складі команди «Європа 1», яка у фінальному поєдинку перемогла збірну «Азії-Океанії 1» – 28:25. Українка набрала 8 пунктів для команди.

Іван Тищенко, 18 років, академічне веслування, одиночки

У фінальному запливі Тищенко (на фото – по центру) обійшов срібного призера білоруса Івана Бринзу на 0,37 секунди.

Назар Чепурний, 16 років, командні змагання з мультидисциплін гімнастики

Чепурний (на фото – у верхньому ряду другий справа) виграв золото у складі «Команди Сімони Байлз». Переможець цього виду змагань визначався за сумою індивідуальних місць членів команди, які вони показали у кваліфікаціях до кожної представленої дисципліни. Всього до «Команди Сімони Байлз» увійшло 13 спортсменів з різних видів гімнастичних вправ.

Валерія Іваненко, 17 років, метання молота

Показала результат на 5,58 метрів кращий, ніж у срібної медалістки Раван Айман Ібрагім Баракат з Єгипту.

Ярослава Магучіх, 17 років, стрибки у висоту

З кращим персональним результатом 1,95 м Магучіх (на фото – по центру) обійшла росіянку Марію Кочанову на 8 сантиметрів.

Михайло Кохан, 17 років, метання молота

Метнув на 3,47 метри далі, ніж срібний призер Валентин Андрєєв з Болгарії.

Срібні медалісти з України

Срібні медалі Україні принесли: Денис Кесіль, 17 років, плавання батерфляєм на 200 м, Анастасія Прозорова, 17 років, змішані командні змагання по бадмінтону, медаль у складі команди Omega, Софія Лискун, 16 років, стрибки у воду з 10-метрової платформи, Оксана Чудик, 17 років, вільна боротьба, вага до 65 кг, Назар Чепурний, 16 років, спортивна гімнастика, опорний стрибок, Христина Погранична, 15 років, змагання в чотирьох вправах художньої гімнастики – стрічка, булава, обруч, м’яч, Тарас Бондарчук, 18 років, бокс, вагова категорія до 60 кг, Максим Галінічев, 18 років, бокс, вагова категорія до 56 кг.

Бронзові медалісти з України

Бронзові нагороди здобули: Олег Вередиба, 17 років, дзюдо, вагова категорія 55 кг, Дмитро Гонта, 17 років, стрільба з пістолета на 10 м, мікст з Андреа Вікторією Ібаррою з Мексики, Анастасія Бачинська, 15 років, дві медалі – у багатоборстві спортивної гімнастики та у вільних вправах, Владислав Остапенко, 17 років, вільна боротьба, вага до 55 кг, Олег Дорощук, 17 років, стрибки у висоту, Дарина Плохотнюк та Олександр Мадей, 15 та 18 років, змішані пари у спортивній акробатиці, Софія Лискун, 16 років, стрибки у воду з 10-метрової платформи у міксті з росіянином Русланом Терновим.

Наступні літні юнацькі Олімпійські ігри пройдуть в 2022 році у столиці Сенегалу – Дакарі.

Фото: Olympic.org, IOC Photos, НОК України, Global Look Press

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты