Tribuna/Футбол/Блоги/Типу аналітика/Хаддерсфілд – Челсі. Прев’ю

Хаддерсфілд – Челсі. Прев’ю

Вівторок, 12 грудня, 22:00, Хаддерсфілд, «Джон Смітс», 17-ий тур АПЛ У мідвіку зустрінуться міцний середняк АПЛ та претендент, будемо чесними, на срібні медалі чемпіонату. Першими є Тер’єри, які хоч лише й на 5 пунктів випереджають зону вильоту, але ж таки випереджають, хоч їм прогнозували борсання у районі 20-го місця. Сині ж себе минулого сезону на цій дистанції себе почували значно впевненіше, бо вони очолювали турнірну таблицю і найближчий переслідувач був на відстані двох поразок.

12 декабря 2017, 15:55
8
Хаддерсфілд – Челсі. Прев’ю

Вівторок, 12 грудня, 22:00, Хаддерсфілд, «Джон Смітс», 17-ий тур АПЛ

У мідвіку зустрінуться міцний середняк АПЛ та претендент, будемо чесними, на срібні медалі чемпіонату. Першими є Тер’єри, які хоч лише й на 5 пунктів випереджають зону вильоту, але ж таки випереджають, хоч їм прогнозували борсання у районі 20-го місця. Сині ж себе минулого сезону на цій дистанції себе почували значно впевненіше, бо вони очолювали турнірну таблицю і найближчий переслідувач був на відстані двох поразок. Сьогодні вони треті і вже відстають від лідера на 14 пунктів, тому у них є велике бажання отримувати максимальну кількість очок, щоб хоча б не збільшити відставання.

«Хаддерсфілд» в останніх матчах можна похвалити лише за бій Містянам, коли ледь не було здобуто домашню нічию (1:2) і за впевнену перемогу над «Брайтоном» вдома минулого туру (2:0). Як бачите, Тер’єри вдома небезпечні і 14 очок з 18 вони заробили саме завдяки матчам на «Джон Смітс». Тут вони навіть сенсаційно нанесли першу поразку «МЮ» в сезоні (2:1) і відібрали очки у «Лестера» (1:1). Це не дивно, бо прихильники забивають арену постійно, і 24 тисячі хаддерсфілдців приходять на кожен домашній матч за дуже низькими для АПЛ цінами. Ще у 2010-му власники клубу пообіцяли, що у випадку виходу до елітного дивізіону, клубні абонементи коштуватимуть 100 фунтів стерлінгів для 4 000 найлояльніших фанів клубу. Взагалі, у них найдешевші абонементи цього сезону в АПЛ, всього 200 фунтів, тоді як середні показники по лізі становлять 400-600 фунтів.

Справжньою зіркою Тер’єрів є їхній центральний захисник Шиндлер, який минулого сезону теж грав на високому рівні. Перший сезон німця в АПЛ також складається якнайкраще, бо завдяки своєму гренадерському зросту (189 см), він не дозволяє командам-любителям навісів відзначатися у воротах Льоссля. Також хороший футбол показує центрхав Муй, для якого це також перша кампанія в АПЛ. Австралієць мав певний спад у листопаді, але грудневі матчі вже проводить на високому рівні. Найкращим бомбардиром є Муньє, який забив поки лише 4 голи, та й то двічі по 2. Саме його дубль дозволив перемогти «Брайтон» минулого туру. Хто здав порівняно з минулим сезоном, то це вінгер ван Ла Парра, який точно показує не рівень АПЛ і може вже взимку втратити місце навіть у заявці, якщо Вагнер придбає когось стабільнішого, бо Інс також не показує футбол рівня свого батька.

Проти «Челсі» не зможе зіграти хавбек Палмер, який належить лондонському клубу, але це не можна назвати втратою, бо англієць і так пропустив три місяці через травму стегна і після неї виходив лише на один тайм. Ван Ла Парра відбував минулого туру дискваліфікацію, замість нього грав Куанер, та й той виступив так собі, тому голландець має повернутись до складу. Відновився від пошкодження ахілла центрбек Хефеле, але це також розглядати як підсилення складу не варто, бо німець провів в АПЛ цього сезону на полі лише кілька хвилин. Лікуватися продовжують Біллінг та Станковіч.

«Челсі» у жеребкуванні Ліги чемпіонів отримали іспанську «Барселону», що може значити або скорий виліт з ЛЧ, або важкий шлях у плей-офф, що більше імпонує фанам лондонців, але й забере багато сил у Синіх. Тому я повторюсь, що їм важливо зараз набирати максимальну кількість залікових пунктів, що й підтвердив Конте. Та той же італієць вже заявив про те, що титул цього сезону ними вже програно, але боротьбу за високі позиції ще ніхто не скасовував. «Челсі» мали 7-матчеву серію без поразок до лондонського дербі з «Вест Хемом», де Сині капітулювали через міцну оборону команди Мойеса. Загалом же, останні два матчі лондонці не виграли, бо опір чинив і відверто слабкий «Атлетіко» в останньому турі групового етапу ЛЧ (1:1), що й відкинуло Синіх на другу позицію в групі і, як наслідок, на «Барсу». Цікаво, що востаннє «Челсі» перемагали у гостьовому матчі АПЛ майже місяць тому, коли було переграно «Вест Бром» (0:4).

Через травму стопи, тривалий набір форми і напружений календар Азар має мало ігрового часу в АПЛ, та те не завадило йому зараз бути найкращим у команді. Бельгієць вже встиг забити 5 голів, що є другим результатом після Морати, і віддати 2 гольові паси, хоч і минулого сезону на цій дистанції він вже мав в активі 8 забитих, але тоді й «Челсі» були інакшими. Вже давно слово «надійність» в АПЛ асоціюється з прізвищами Канте та Аспілікуети і цього сезону вони лише підтверджують цей факт. Вілліан отримує занадто мало ігрового часу, щоб мати мотивацію залишатися у складі лондонців, тому, думаю, взимку той може навіть перейти до складу майбутнього суперника «Челсі» в ЛЧ.

«Мората стомлений і має скарги на спину, тому не зіграє», – сказав Конте на прес-конференції, а це значить, що єдиною опцією на позиції центрфорварда є Батшуаї, який в АПЛ не виходив на поле вже 1,5 місяці. Або ж це може значити, що на вістрі вийде Азар, що дасть змогу зіграти Вілліану або Педро. Через напружений графік отримати свій ігровий час сьогодні мають і Рюдігер з Мозесом, які матч проти «Вест Хема» починали з лави запасних. Може потрапити до заявки і Дрінквотер, який пропустив минулий тур через проблеми зі здоров’ям. Відновилися Кенеді та Мусонда, але грав цього сезону лише другий, та й то в сумі всього 25 хвилин в АПЛ. Луїс продовжує лікувати своє коліно.

Може, когось здивую, але Тер’єри і Сині за свою історію встигли зіграти аж 64 рази один проти одного. А ще круглішими ваші очі можуть стати, коли дізнаєтесь, що в їх протистоянні майже паритет – 27 перемог у «Хаддерсфілда» і 28 – у «Челсі». Більше того, якщо брати матчі лише найвищого дивізіону, то тут господарі навіть мають перевагу в перемогах – 22 проти 18. Це все завдяки славним рокам Тер’єрів майже 100 років тому, коли вони 3 роки підряд ставали чемпіонами Англії. У межах АПЛ ці клуби ніколи не пересікалися, бо востаннє «Хаддерсфілд» виступав в елітному дивізіоні аж 45 років тому, і тоді на «Стемфорд Брідж» зіграли внічию 2:2. Останній офіційний матч був майже 10 років тому в межах Кубку Англії, тоді «Челсі» вдома переміг середняка Ліги 1 з рахунком 3:1, а на полі провів 15 хвилин Андрій Шевченко. На полі «Джон Смітс» ці команди ніколи не грали, а востаннє «Хаддерсфілд» приймав Синіх ще у 1983-му, а остання домашня перемога датується 1962-им роком. Давід Вагнер ніколи не грав проти Антоніо Конте.

1964 рік. Тер'єри у гостях перемогли Синіх 1:2

«Хаддерсфілд» суто домашня команда і рідні трибуни їм дуже допоможуть у битві з «Челсі», які цього сезону забили більше і пропустили менше саме у виїзних поєдинках, до того ж набрали таку кількість очок, як і вдома. Думаю, відсутність Морати боляче вдарить по атакувальних амбіціях Синіх і сьогодні вони не зможуть розгромити свого суперника. Більше того, я вірю, що Тер’єри вистоять домашню нічию, бо «Челсі» занадто стомлені після щотижневих мідвіків.

Орієнтовні склади:

Хаддерсфілд

Льоссль – Льове, Шиндлер, Занка, Сміт – Муй, Хогг – ван Ла Парра, Інс, Качунга – Муньє

Челсі

Куртуа – Аспілікуета, Рюдігер, Крістенсен – Алонсо, Канте, Фабрегас, Мозес – Вілліан, Азар – Батшуаї

Травмовані: Біллінг, Станковіч – Луїс

Під питанням: Хефеле – Дрінквотер, Кенеді, Мората, Мусонда

Не зіграє: Палмер – немає

ПРОГНОЗ

1:1

Другие посты блога

Все посты