Tribuna/Футбол/Блоги/Типу аналітика/Манчестер Юнайтед – Манчестер Сіті. Прев’ю

Манчестер Юнайтед – Манчестер Сіті. Прев’ю

Неділя, 10 грудня, 18:30, Манчестер, «Олд Траффорд», 16-ий тур АПЛ Те, на що так давно чекали усі прихильники АПЛ! Кульмінація сезону! Манчестерське дербі! Зустрічаються дві найсильніші команди Англії на сьогодні, дві найсильніші атакувальні лінії проти двох найсильніших захисних. Результат матчу дасть серйозний поштовх до вирішення долі титулу в цьому сезоні, бо у разі перемоги Містян їх перевага зросте аж до 11 очок, і з таким запасом можна сміливо йти у м’ясорубку Boxing Day.

10 декабря 2017, 11:49
2
Манчестер Юнайтед – Манчестер Сіті. Прев’ю

Неділя, 10 грудня, 18:30, Манчестер, «Олд Траффорд», 16-ий тур АПЛ

Те, на що так давно чекали усі прихильники АПЛ! Кульмінація сезону! Манчестерське дербі! Зустрічаються дві найсильніші команди Англії на сьогодні, дві найсильніші атакувальні лінії проти двох найсильніших захисних. Результат матчу дасть серйозний поштовх до вирішення долі титулу в цьому сезоні, бо у разі перемоги Містян їх перевага зросте аж до 11 очок, і з таким запасом можна сміливо йти у м’ясорубку Boxing Day. Якщо ж Дияволи скоротять відставання, то лише до 5-ти очок, що створить певний пресинг на сусідів і новорічні матчі будуть один важливішим іншого для всіх команд топ-6.

Навколо цього матчу завжди багато лірики, але я її проігнорую, надавши перевагу фактам. А першим буде такий: Червоні Дияволи не програють на «Олд Траффорд» вже 40 матчів! Це є повторенням клубного рекорду. Востаннє переможеним «МЮ» йшов з власного поля якраз після дербі, манчестерського дербі рік тому, коли «Ман Сіті» переміг 1:2. В усіх наступних поєдинках на «Олд Траффорд» було здобуто 29 перемог, зіграно 11 нічиїх, забито 85 голів і пропущено всього 17. Неймовірна статистика, з якою може потягатися лише сьогоднішній суперник. «Ман Юнайтед» додають градусу матчу тим, що не пустили на «Олд Траффорд» компанію Amazon Prime, яка знімає документальний фільм про їх запеклих опонентів, тому унікальних кадрів з дербі у майбутній кінострічці ми можемо й не побачити. Але ж завжди є друге коло і «Етіхад». Скажу трохи і про форму «МЮ» цього сезону: у матчах з топ-клубами в їхньому активі є лише перемога на «Емірейтс» (1:3) над «Арсеналом» та домашній тріумф над «Тоттенхемом» (1:0). Ще вони вистояли нічию на «Енфілді» (0:0) і програли на «Стемфорд Брідж» (1:0). До фестивалю найбільш безглуздих втрат очок долучилися «Сток Сіті» (2:2) та «Хаддерсфілд» (2:1). Такі результати створюють певну інтригу щодо форми «Ман Юнайтед», бо вони можуть набрати чудову форму, а втратити пункти у грі із середняком. Ще більше полеміки навколо того, що Моуріньо втратив навичок грати проти топ-клубів, та що б там не казали, а за ті 4 матчі він набрав 7 пунктів і має різницю м’ячів 4-2, що не так і катастрофічно, як багато експертів відзначає.

Завдячувати такій високій позиції фани «МЮ» мають Погбі, який хоч і пропустив 2 місяці через проблеми зі стегном, але встиг в АПЛ врятувати нічию зі «Стоком» своїм вчасним асистом і ще двома гольовими минулого туру поховав надії Канонірів на 3 очки. Та в тому ж матчі довелося хоронити і свою участь сьогодні, бо французький хав був вилучений за свої жорсткі дії проти Белльєріна. Другий, кого варто відзначити, це Янг, який несподівано став цього сезону основним лівим захисником, витіснивши Блінда, Дарміана і Шоу. Уміння Янга підключитися до атаки вже малює у моїй уяві багато брудної боротьби сьогодні, бо на фланзі йому протистоятиме Вокер, який не любить, коли його проходять на швидкості. Лукаку трохи здав у результативності його гольова гармата мовчить вже 3 матчі в Прем’єр-лізі, лише раз асистував за цей час. Помітно здав Мата, який останні 2 гри в АПЛ провів на лаві запасних, а матч на тижні проти «ЦСКА» може означати, що так буде і сьогодні, бо іспанець провів на полі 90 хвилин, але віддав гольовий пас.

Оскільки Погба дискваліфікований, то на полі може з’явитися або Еррера, або Феллаїні. Я більше схиляюсь до другого варіанту, бо бельгієць буде більш корисним при грі від оборони і пошуках голу при стандартах, де краще додати високих гравців проти не таких вже й захисників-гренадерів Містян (за винятком, Компані, звичайно). Ще таким чином Моуріньо може здивувати Гвардіолу, який явно очікує побачити Ерреру в старті, що є більш ймовірним, оскільки іспанець має більше ігрової практики, тоді як Феллаїні ніяк не повернеться до ігрового ритму після відновлення. Джонс пошкодив підколінне сухожилля місяць тому і хоч відновився тиждень тому, але Моуріньо явно його приберіг для сьогоднішньої гри. Про Ібрагімовіча португальський наставник сказав, що той готовий грати, але сумніваюсь, що Лев вийде сьогодні на поле, бо ще зовсім не ті кондиції. У лазареті Байі та Каррік.

У «Ман Сіті» тривала фантастична серія із 28 матчів без поразок в усіх турнірах, яка розпочалася 23-го квітня поразкою «Арсеналу» у півфіналі Кубку Англії (1:2) і закінчилася у Харкові кілька днів тому поразкою донецькому «Шахтарю» (2:1). Звичайно, в Україні грав напіврезервний склад Містян, але присутність в ньому 4-ох гравців основи не применшує невдачі підопічних Гвардіоли. Спад в їх грі можна спостерігати у результатах: останні 3 матчі в АПЛ «Ман Сіті» виграв з рахунком 2:1, але вирішальний гол завжди забивався в останні 10 хвилин матчу, хоч і серед суперників були всього «Хаддерсфілд», «Саутгемптон» та «Вест Хем». Але слід зважати, що за 19 днів 5 ігор виснажать навіть Ломаченка (привіт, прихильникам боксу). Тим не менше, у Містян є чинна переможна серія в АПЛ із 13 матчів (різниця м’ячів 43-9) підряд і цим вони вже повторили рекорд «Челсі» минулого сезону і перемога сьогодні встановить повторення рекорду «Арсеналу» у сезоні 01/02 та 02/03.

На кожного Погба є свій Де Брюйне: бельгійцем захоплюються усі експерти АПЛ, і цей сезон має стати найкращим у його кар’єрі, бо вже зараз він випереджає свій графік минулої кампанії, коли після 15-ти турів він мав 11 пунктів за системою гол+пас (2+9), сьогодні ж в АПЛ у нього 12 балів (4+8). Саме його гол і асист врятували від поразки «Саутгемптону» і вирішальний пас на Д. Сілву від нічиї з «Вест Хемом». Агуеро на початку сезону колоти голи майже в кожному матчі АПЛ, але та безглузда ДТП збила аргентинця з гольового ритму і в останніх 3-ох матчах було забито лише 1 гол і зафіксовано відверто бліду гру. Можливо, гол у Харкові поверне йому впевненості. Давід Сілва у свої 31 знову видає суперсезон і вже зараз майже перевершив свої показники минулого сезону: 2 голи і 8 асистів у 17/18 проти 4 забитих і 8 гольових у 16/17. Але зараз він навіть не стільки результативно грає, а скільки приносить користі саме як плеймейкер. Якщо говорити про тих, хто здав, то можна відзначити Едерсона, який, схоже, підчепив болячку кіперів Містян час від часу лажати у простих ситуаціях. Чого лише варта його помилка у грі з «Шахтарем». Когось іншого критикувати у нинішньому складі «Ман Сіті» у мене рука не підіймається над клавіатурою.

Давід Сілва мав мікротравму, але Гвардіола запевнив, що хавбек зможе грати сьогодні. Кришталевий Компані пропустив 2 місяці через травму литки, відіграв 3 матчі і знову отримав пошкодження, але проти «Шахтаря» не грав, бо відчув дискомфорт, і сьогодні може вийти у старті, хоча більше вірю лише у потрапляння до заявки. Делф прихворів трохи і його участь під питанням. Продовжують лікуватися Менді та Стоунз.

Дербі налічує 174 матчі і більшість з них очікувано виграла червона частина Манчестеру, за ними 72 перемоги, проти 50 у Містян. Якщо брати до уваги лише матчі в межах найвищого дивізіону, то тут ці команди вперше пересіклися 111 років тому і встигли зіграти один проти одного 144 рази, тут вже перевага «МЮ» трохи менша – 55 перемог проти 42. Минулого сезону фани мали змогу бачити дербі тричі: до матчів АПЛ додалась гра у Кубку Ліги. Спочатку «Сіті» виграли на «Олд Траффорд» у чемпіонаті (1:2), потім в Кубку на тому ж стадіоні «Юнайтед» оформив прохід далі (1:0), а на «Етіхаді» розписали нульову нічию. У межах АПЛ Дияволи востаннє перемагали в дербі вдома 2,5 років тому (4:2), коли ще підопічні ван Гаала здолали Містян під керівництвом Пеллегріні.

Ще однією цікавою дуеллю буде зустріч Жозе Моуріньо та Хосепа Гвардіоли, для яких цей матч буде 20-им один проти одного. Уперше вони зустрілися ще у 2009-му, коли «Інтер» Жозе приймав «Барселону» Пепа (0:0) в межах групового етапу Ліги чемпіонів. Тоді «Барса» перемогла вдома (2:0) і обидва клуби вийшли далі, та знову пересіклися у півфіналі, де за сумою двох матчів до фіналу вийшов Моуріньо і виграв його у «Баварії». Після того португальцю вдалося виграти у Гвардіоли лише тричі: з «Реалом» у фіналі Кубку Іспанії (1:0), у чемпіонському сезоні 11/12 на «Камп Ноу» (1:2) і та сама перемога «МЮ» в Кубку минулого сезону. Але були й 0:5 на «Камп Ноу» у 2010-му, і програний півфінал ЛЧ у 10/11, втрачений Кубок Короля у 11/12 і Суперкубок УЄФА «Баварії» по пенальті у 2013-му.

«Юнайтед» за всі 7 домашніх, переможних матчів цього сезону в АПЛ пропустив всього одного разу, та й то через занадто слизький газон для Ліндельофа. Усі свої поєдинки він виграв, причому забив суперникам аж 20 голів, та тут треба одразу ж уточнити – із серйозних опонентів був лише «Тоттенхем». Зараз команда показує менш забивний футбол, але і оборона почала підводити. «Сіті» в гостях теж виграв усі 7 ігор, і теж показує чудову результативність: 18 забитих і лише 4 пропущених, менше за них у на гостьових аренах цього сезону не пропускав ніхто. Кожного матчу влітає у ворота суперників щонайменше по 2 м’ячі, але сьогодні такого може не бути, бо їм доведеться зустрітися з найкращою обороною ліги.

Отже, це дербі і тут усе вирішать емоції. Будуть забиті голи, багато боротьби, битви тактик, пристрастей, але переможця, на мою думку, не визначать.

Орієнтовні склади:

Манчестер Юнайтед

Де Хеа – Янг, Джонс, Смоллінг, Валенсія – Феллаїні, Матіч – Решфорд, Мхітарян, Марсьяль – Лукаку

Манчестер Сіті

Браво – Делф, Отаменді, Мангала, Вокер – Д. Сілва, Фернандіньо, Де Брюйне – Сане, Жезус, Стерлінг

Травмовані: Каррік, Байі – Менді, Стоунз

Під питанням: Джонс, Феллаїні, Ібрагімовіч – Делф, Д. Сілва, Компані

Дискваліфіковані: Погба – немає

ПРОГНОЗ

3:3

Лучшее в блогахБольше интересных постов

Другие посты блога

Все посты