Tribuna/Футбол/Блоги/Типу аналітика/Крістал Пелас – Борнмут. Прев’ю

Крістал Пелас – Борнмут. Прев’ю

Субота, 9 грудня, 17:00, Лондон, «Селхьорст Парк», 16-ий тур АПЛ Певно, ви подумали, що я здурів вкрай, коли пишу про матч двох команд, жодна з яких навіть не є зараз в топ-10. Та на мою скромну думку, Орли і Вишеньки нарешті намацали свою гру і скоро можуть навіть піднятися до тих позицій, про які писав у першому реченні. Так, «Крістал Пелас» має 10 пунктів, 6 з яких вони набрали в останніх чотирьох матчах, а в активі «Борнмуту» – 15, з яких аж 8 здобуто в останніх п’яти іграх.

9 декабря 2017, 12:16
Крістал Пелас – Борнмут. Прев’ю

Субота, 9 грудня, 17:00, Лондон, «Селхьорст Парк», 16-ий тур АПЛ

Певно, ви подумали, що я здурів вкрай, коли пишу про матч двох команд, жодна з яких навіть не є зараз в топ-10. Та на мою скромну думку, Орли і Вишеньки нарешті намацали свою гру і скоро можуть навіть піднятися до тих позицій, про які писав у першому реченні. Так, «Крістал Пелас» має 10 пунктів, 6 з яких вони набрали в останніх чотирьох матчах, а в активі «Борнмуту» – 15, з яких аж 8 здобуто в останніх п’яти іграх.

Ходжсон вдихнув у Орлів справжнє життя – клуб планує провести реконструкцію стадіону, підсилитися взимку, за чутками, Інгзом з «Ліверпуля» та Траппом з «ПСЖ» та достойно виступив у дербі М23 проти «Брайтона» на чужому полі. Особливо хочеться відзначити останні 6 поєдинків команди, де Склярі програли лише одного разу, та й то «Тоттенхему» в ще одному дербі на «Вемблі», а здобуто було аж 7 очок, що є 70% усіх набраних в цьому сезоні. А тепер по порядку про інше. Справді, керівництво клубу вирішило оновити «Селхьорст Парк», який вже 93 роки слугує для Орлів домашньою ареною, і розширити місткість з 26 000 до 34 000, а також зробити розміри поля, які відповідатимуть стандартам матчів УЄФА та ФІФА, що не може не бути натяком на плани потрапити до єврокубків найближчим часом, де «Крістал Пелас» грав всього одного разу за всю історію, та й то в Кубку Інтертото у 1998-му. Щодо чуток, то в пресі промайнула інформація про інтерес до форварда «Ліверпуля» Інгза, який через свою неймовірну травматичність за останні 2 сезони в АПЛ зіграв всього 340 хвилин. Та за талановитого англійця їм доведеться боротися зі «Стоком» та «Вест Хемом». Такі суперники ще близькі їм за класом, чого не скажеш про ймовірних опонентів у боротьбі за голкіпера «ПСЖ» Траппа, бо на нього взимку можуть претендувати німецькі гранди у лиці чемпіона «Баварії» та віце-чемпіона «Борусії» з Дортмунда.

Кабай має повернутися до складу після отриманої мікротравми у дербі. Данн же після жахливої гри в захисті проти «Евертона» вже три матчі не з’являвся на полі, тому його участь і сьогодні під питанням, на позиції центрбека в пару до Сахо може вийти Томкінс або Келлі. З постійною ротацією кіперів важко спрогнозувати, хто зіграє сьогодні – Спероні чи Хеннессі, бо обидва показують непереконливу гру. МакАртур прихворів трохи і не факт, що зможе сьогодні вийти на поле, як і Ворд, в якого теж є певні проблеми зі здоров’ям. У лазареті Вікем, Ділейні та Лі.

У Вишеньок все потроху налагоджується. В останніх 7-ми матчах вони здобули аж 11 пунктів і закінчили їх із загальним рахунком 9:5. Щоправда, у трьох останніх поєдинках не вдалося здобути перемоги, хоч і серед суперників були не такі вже й топи – «Свонсі», «Бьорнлі» та «Саутгемптон». Та те, що команда регулярно відзначається у воротах суперників, вже дає позитив для прихильників «Борнмута». Також налагодили гру в обороні і тепер у Едді Хау приємний головний біль, кого ж ставити в центрі оборони, бо там однаково чудово грають Аке, Кук та Френсіс. Та цю дилему йому «допоміг» вирішити правий бек Сміт, який у грі зі Святими отримав 5-ту в сезоні жовту і пропустить матч з Орлами, тому на його позиції вийде Френсіс, а пару центрбеків сформують Аке та Кук.

Дефо значно здав, порівняно з минулим сезоном у «Сандерленді», коли після аналогічної дистанції сезону він мав вже 8 забитих голів та 2 асисти в АПЛ. Через таку низьку результативність цілком ймовірно місце в старті отримає Вілсон, який в цьому сезоні встиг забити 3 голи, хоч і зіграв у 2 рази менше за Дефо. Також має вийти у старті Айб, змінивши Станісласа, який першу гру після відновлення провів занадто слабко. Продовжують лікування Федерічі, Сміт та Мінгс.

У багатьох клубів АПЛ невелика історія протистоянь проти «Борнмута», бо Вишеньки більшу частину своєї історії провели у значно нижчих дивізіонах. Так було і з історією ігор з «Крістал Пеласом», бо команди вперше зустрілися у 1987 році, коли «Борнмут» вперше в історії піднявся до Другого дивізіону. Та судилося їм пограти один проти одного лише два сезони, бо потім Орли отримали підвищення до АПЛ, а через сезон Вишеньки знову вилетіли до нижчої ліги. Тому наступного разу вони пересіклися вже в АПЛ у 2015-му. За цей час вони встигли встановити паритет у матчах один проти одного, маючи по 3 перемоги і 2 нічиї. Минулого сезону Склярам не вдалося вдома переграти Вишеньок (1:1), але відквиталися в гостях (0:2). Востаннє «Крістал Пелас» перемагав «Борнмут» на «Селхьорст Парк» майже 30 років тому, якраз в тому першому сезоні, тому сьогодні вони явно захочуть ці цифри анулювати. Рой Ходжсон лише одного разу грав проти Вишеньок, те було ще в Кубку Ліги сезону 11/12 і тоді його «Вест Бром» без проблем здолав «Борнмут» на їх арені (1:4). Тоді вони з Едді Хау не пересіклись, бо той якраз тренував «Бьорнлі» і повернувся до Вишеньок наступного сезону.

Усі свої голи Орли цього сезону забили вдома, як і здобули 8 з 10 очок, тут вони навіть перемогли «Челсі» (2:1), чим почали 4-матчеву безпрограшну домашню серію. Вишеньки в гостях виступають також доволі успішно і теж мають чинну серію без поразок, але з 3-ох матчів. З реалізацією на чужих полях у них є певні проблеми і явно набравший хід «Крістал Пелас» не захоче пропускати сьогодні більше за своїх опонентів. Зважаючи на атакувальну домашню гру Склярів і гостьову гру від оборони Вишеньок, я тут бачу нічийну гру з обміном голами.

Орієнтовні склади:

Крістал Пелас

Спероні – Шлупп, Сахо, Томкінс, Фосу-Менса – МакАртур, Кабай, Мілівоєвіч, Лофтус-Чік – Заа, Таунсенд

Борнмут

Беговіч – Деніелс, Аке, С. Кук, Френсіс – Айб, Сьормен, Л. Кук, Кінг – Афобе – Вілсон

Травмовані: Вікем, Ділейні, Лі – Федерічі, Б. Сміт, Мінгс

Під питанням: МакАртур, Ворд, Хеннессі, Кабай, Данн – немає

Дискваліфіковані: немає – А. Сміт

ПРОГНОЗ

1:1

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты