Tribuna/Футбол/Блоги/Типу аналітика/Борнмут – Саутгемптон. Прев’ю

Борнмут – Саутгемптон. Прев’ю

Неділя, 3 грудня, 15:30, Борнмут, «Дін Корт», 15-ий тур АПЛ Вишеньки тільки вибралися із зони вильоту, як їх чекають нестабільні Святі, які хоч часом і показують блідий футбол, але зараз на 2 пункти випереджають сьогоднішніх суперників. «Борнмут» же всього на 4 пункти височіє над 18-м місцем і підопічним Едді Хау якраз час активізуватися, щоб не вирішувати долю прописки в АПЛ в останніх турах.

3 декабря 2017, 13:19
Борнмут – Саутгемптон. Прев’ю

Неділя, 3 грудня, 15:30, Борнмут, «Дін Корт», 15-ий тур АПЛ

Вишеньки тільки вибралися із зони вильоту, як їх чекають нестабільні Святі, які хоч часом і показують блідий футбол, але зараз на 2 пункти випереджають сьогоднішніх суперників. «Борнмут» же всього на 4 пункти височіє над 18-м місцем і підопічним Едді Хау якраз час активізуватися, щоб не вирішувати долю прописки в АПЛ в останніх турах.

Календар став прихильним до «Борнмуту» і дав їм шанс в останніх турах набрати залікові пункти. Так, за останні 6 матчів в АПЛ Боском змогли здобути 10 пунктів, при тому що всього мають 14. Спочатку в гостях вистояли непростий другий тайм проти «Сток Сіті» (1:2), потім була поразка «Челсі» вдома (0:1), але спишемо те на тижневий матч в Кубку Ліги, після чого знову на виїзді перемогли «Ньюкасл» (0:1) і підтвердили своє налагодження гри шикарною домашньою перемогою над «Хаддерсфілдом», який весь матч домінував, але нічого серйозного біля воріт Вишеньок не створив, та ще й пропустив 4 голи. Спав запал «Борнмута» в Уельсі, де місцевий «Свонсі» засушив гру і відкатали нульову нічию. Цікавий матч був минулого туру, коли до Борнмуту приїхав «Бьорнлі» і фірмовому стилі переграв місцевий клуб, але тут варто зазначити, що коли Бордові сідають в глуху оборону, то їх і топ-клуби не можуть пробити, та Вишенькам вдалося один гол відіграти (1:2).

Кінг зараз у прекрасній формі, саме він відзначився у воротах Поупа, але він більше приносить користь не своїми результативними діями (2 голи + 1 асист), а вимотуванням захисників суперників, де свою справу вже робить Вілсон (3 голи). Також варто відзначити чудову результативність центрхава Сьормена, який, до речі, гратиме проти клубу, вихованцем якого він є. Вже зараз в його активі є 2 забитих голи і 2 асисти, тоді як минулого сезону йому вдалося лише двічі асистувати, але тут варто вказати, що через травми довелося пропустити майже половину матчів. Цікаво, що попри низьку позицію в АПЛ, Вишеньки мають 6-ту оборону – 16 пропущених, більше них пропустили навіть «Ліверпуль» та «Арсенал» – по 19. Цим вони можуть завдячувати своїм оборонцям Аке, Куку, Деніелсу та Френсісу.

Центрбек Мінгс (також вихованець багатої на таланти школи «Саутгемптона») отримав пошкодження спини ще 2 місяці тому не скоро повернеться до складу. Проблеми зі стегном заважають конкурувати іншому Сміту, тому що Бред, з Деніелсом. Травма паху, яку Станіслас отримав ще минулого сезону, виявила хронічний характер і вже двічі мала рецидив і останнє пошкодження вибило вінгера вже на місяць і невідомо, скільки він ще пробуде в лазареті, як і кіпер Федерічі, який поза грою вже 10 місяців через травму коліна.

Святі чудово стартували, здобувавши пункти майже в кожному матчі, але потім значно здали. Це підтверджують цифри: за останні 9 ігор всього 8 очок. Та будемо чесними – «Саутгемптон» програвав гідним суперникам («МЮ», «Бьорнлі», «Ліверпуль» та «Ман Сіті»). Тим паче програли Містянам лише на 6-ій доданій хвилині. Гра проти «Борнмута» буде ковтком свіжого повітря, бо вже наступний тиждень календар «дарує» Святим 3 підряд матчі проти сильних команд – спочатку «Арсенал», потім у мідвіку гра з «Лестером» і на вихідних вже «Челсі».

Придбання Леміни було одним з найкращих трансферних ходів цього літа, бо француз разом з Ромеу створили потужну пару опорників, де перший є глибинним плеймейкером, а другий – рунівником. Ван Дейк після свого повернення до гри, здається, почав грати заради свого цінника, бо влітку його не продали, а зимове трансферне вікно близько. Несподівано вдало почав грати центрхав Девіс, якого Пеллегріно висунув вище, аніж того використовував Пюель, і англієць вже встиг забити 3 голи цього сезону. Питання є до форвардів Габб’ядіні та Лонга, які на двох забили 3 голи і всі вони належать саме італійцю. Остін, який постійно виходить на заміну встиг за свої 225 хвилин на полі забити стільки ж, як та парочка за 1351. Не даремно у пресі з’явилися чутки, що Святі планують продати цю трійку взимку.

Правий захисник Соареш отримав пошкодження наприкінці гри проти «Ман Сіті» і може пропустити сьогоднішню гру. Ще більше головної болі додає і травма П'є, який через проблеми з коліном пропустив майже весь попередній сезон, а цього зіграв лише в кубку. Так, справа може вийти Стівенс, який цього сезону не отримує достатнього ігрового часу.

Вишеньки і Святі зустрілися вперше лише в 2010-му році і це при тому, що обидва клуби були засновані ще у 19-му столітті. Та зустріч була в межах того сенсаційного розіграшу Кубку Ліги, коли у фіналі «Бірмінгем» переграв «Арсенал». З двох команд залишились лише ветеран «Борнмута» П’ю і їх наставник Едді Хау. Того ж сезону вони зустрілись і в Лізі 1, коли Святі двічі перемогли (2:0 і 1:3), але в першій же кампанії в АПЛ «Борнмут» святкував свою дебютну перемогу над Святими якраз на своєму полі. Але вона й залишилась єдиною проти 5 вікторій «Саутгемптона». Також вона є одною перемогою для Хау, який ще виставляв проти Святих «Бьорнлі», але зумів лише здобути нічию і програти. Для Пеллегріно це буде перший матч проти «Борнмута».

Букмекери виставили фаворитами «Саутгемптон», але я не бачу, за рахунок чого вони сьогодні зможуть здобути перемогу. Більше того, я вважаю умотивований власними трибунами «Борнмут» переможцем цієї пари.

Орієнтовні склади:

Борнмут

Беговіч – Деніелс, Аке, Френсіс, А. Сміт – П’ю, Сьормен, Л. Кук, Айб – Кінг – Вілсон

Саутгемптон

Форстер – Бертран, Йосіда, ван Дейк, Стівенс – Ромеу, Леміна – Редмонд, Девіс, Тадіч – Лонг

Травмовані: Федерічі, Б. Сміт, Станіслас, Мінгс – П’є

Під питанням: немає – Соареш

ПРОГНОЗ

1:0

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты