Tribuna/Футбол/Блоги/Типу аналітика/Евертон – Вест Хем. Прев’ю

Евертон – Вест Хем. Прев’ю

Середа, 29 листопада, 22:00, Ліверпуль, «Гудісон Парк», 14-ий тур АПЛ Зустріч двох головних невдах сезону сьогодні відбудеться у Ліверпулі. Іриски, які досі не мають нового тренера і командою керує в.о. менеджера Девід Ансворт, прийматимуть Молотобійців, які вже обзавелися новим коучем, але часу пройшло ще замало для адекватної оцінки його роботи. Для обох команд ця зустріч є дуже принциповою, бо в турнірній таблиці вони сусіди і їх розділяють лише 2 пункти.

29 ноября 2017, 16:38
Евертон – Вест Хем. Прев’ю

Середа, 29 листопада, 22:00, Ліверпуль, «Гудісон Парк», 14-ий тур АПЛ

Зустріч двох головних невдах сезону сьогодні відбудеться у Ліверпулі. Іриски, які досі не мають нового тренера і командою керує в.о. менеджера Девід Ансворт, прийматимуть Молотобійців, які вже обзавелися новим коучем, але часу пройшло ще замало для адекватної оцінки його роботи. Для обох команд ця зустріч є дуже принциповою, бо в турнірній таблиці вони сусіди і їх розділяють лише 2 пункти.

Коли від посади головного тренера «Евертона» керівництво «Вотфорда» віддалило Марко Сілву, то боси Ірисок перейшли на персону Ральфа Рангніка з «Лейпцигу». Та й той через кілька днів, щоб заспокоїти фанів німецького клубу, підписав новий контракт з Биками і тоді чутки про нового кандидата перекочували в (!) Україну, де ймовірним претендентом мерсисайдці бачили Фонсеку, але кажуть, що португалець вирішить долю свого майбутнього після вирішального матчу «Шахтаря» в Лізі чемпіонів. І тоді Іриски згадали про легендарного рятувальника аутсайдерів Біґ Сема Еллардайса, якого можуть оголосити новим наставником «Евертона» вже сьогодні. Як би там не було, та найімовірніше команду н поле виведе Ансворт, для якого це вже буде 8-м матчем у якості тимчасового менеджера Ірисок. За цей час він здобув лише одну перемогу, здолавши на характері «Вотфорд» вдома (3:2), ще одного разу була нічия, коли було відібрано очки в «Крістал Пеласа» на їх полі (2:2). Інші 5 матчів у всіх турнірах були ганебно програні із загальною різницею м’ячів 3-16. Якщо подивитись з іншого боку, то це добре, що мерсисайдці вилетіли з єврокубків та Кубку Ліги, бо таким чином команда може зосередитись на своїх виступах в АПЛ.

Усе було б ще більш-менш нормально, якби не купа гравців у лазареті, кількість яких налічує цифру 8, плюс ще один під питанням і додамо ще сюди одного дискваліфікованого. Якщо Девіс відсидів свій бан, то Н’ясс продовжує пропускати матчі через свою безглузду симуляцію у грі проти «Крістал Пелас», тому в центрі нападу гратиме, певно, або Кальверт-Льюїн, або Руні. В неділю Бейнс покинув поле ще в першому таймі через пошкодження, а після гри стало відомо і про травму у Кіна, що значно обмежує вибір Ансворта на матч в обороні. Шнейдерлін провів черговий слабкий виступ на позиції центрхава і, найімовірніше, замість нього сьогодні в парі з Гуйе зіграє Девіс. Під питанням участь Холгейта, який останні 2 матчі в АПЛ навіть не потрапляв до заявки, а на поле виходив майже місяць тому. Серед травмованих також МакКарті, Барклі, Боласі, Стекеленбург, Коулмен та Фунес Морі.

У дебютному поєдинку проти «Вотфорда» Девід Мойес не здобув очок (2:0), але те йому вдалося наступній грі проти «Лестера», де команди розписали нічию 1:1. Але загальної картини це особливо не покращило – в останніх 7-ми матчах АПЛ Молотобійці перемогли лише одного разу і те сталося ще 2 місяці тому у грі проти ще більш блідого «Свонсі» (1:0), а наступні 6 ігор провели з різницею м’ячів 5-13. На виїзді ж «Вест Хем» не має жодної перемоги в АПЛ цього сезону, що також має додати мотивації у сьогоднішній дуелі.

Команда має блідий вигляд в обороні, де можна похвалити лише Сабалету і Фонте, тоді як Огбонна, Рід та Крессвелл явно не відповідають очікуванням Мойеса. Також можна відзначити Куяте і Об’янга, які значно переконливіші за капітана і ветерана Нобла. Шотландський наставник несподівано відкрив у номінально лівому захисникові Масуаку вінгера і тепер активно його задіює на позиції Арнаутовіча, особливо в момент, коли австрійця довелося міняти через пошкодження литкового м’язу. Тому сьогодні варто очікувати повернення Айю до стартового складу і паралельного задіяння Масуаку. Антоніо останній місяць пропустив через травму ребер і має вже хоча б потрапити до заявки, як і Коллінз, який вже більше 2-х місяців у лазареті через пошкодження кісточки. Мойесу доведеться їхати у Ліверпуль без Байрема, Фонте та Чічаріто, які перебувають на лікуванні.

Сьогоднішній матч між Ірисками та Молотобійцями стане для них 137-м в історії і аж 117-м в межах вищого дивізіону. У дуелі цих старожилів серед когорти найкращих клубів Англії верх мають мерсисайдці, в яких за плечима 68 перемог проти 37-ми у гостей. Минулого сезону лондонцям так і не вдалося перемогти своїх опонентів, спочатку програвши на «Гудісоні» (2:0), а потім була суха нічия в Лондоні. Та востаннє Молотобійці перемагали не так давно, всього 1,5 роки тому у Ліверпулі (2:3). Більш цікавою ця зустріч буде для менеджерів, які в такій якості вперше зустрічаються один з одним. На початку цього століття Девід Ансворт встиг зіграти під керівництвом свого тезки 70 матчів у складі «Евертона». Більше того, у дебютному матчі Мойеса на посту тренера Ірисок у далекому 2002-му році саме Ансворт своїм голом допоміг здобути перемогу над «Фулхемом». Також цікаво, що після того, як Мойес покинув «Евертон», тренуючи «Ман Юнайтед» та «Сандерленд», його підопічні ні разу не забивали голи у ворота Ірисок, а всі 4 матчі було програно.

Отже, сьогодні ми маємо Ірисок, які цього сезону в АПЛ всі свої 3 перемоги здобули саме на «Гудсіоні», і Молотобійців, які в гостях ще не перемагали, здобули лише 3 нічиї і відзначились 5-ма м’ячами. Усе ніби на користь на «Евертона», але щось мені підказує, що «Вест Хем» скористається відсутністю ключових оборонців мерсисайдців і здобуде сьогодні очки у дуже тяжкому матчі.

Орієнтовні склади:

Евертон

Пікфорд – Ягелка, Вілльямс, Холгейт – Гербатт, Гуйе, Девіс, Кенні – Сігурдссон, Руні – Кальверт-Льюїн

Вест Хем

Харт – Крессвелл, Огбонна, Рід, Сабалета – Об’янг, Куяте – Масуаку, Лансіні, Айю – Керролл

Травмовані: МакКарті, Барклі, Боласі, Бейнс, Кін, Стекеленбург, Коулмен, Фунес Морі – Байрем, Фонте, Чічаріто

Під питанням: Холгейт – Арнаутовіч, Антоніо, Коллінз

Дискваліфіковані: Н’ясс – немає

ПРОГНОЗ

1:1

Другие посты блога

Все посты