Tribuna/Футбол/Блоги/Типу аналітика/Брайтон – Сток Сіті. Прев’ю

Брайтон – Сток Сіті. Прев’ю

Понеділок, 20 листопада, 22:00, Брайтон, «Фалмер», 12-ий тур АПЛ Навряд хтось міг спрогнозувати, що всі 3 новачка АПЛ так вдало стартуватимуть: «Брайтону» пророчили боротьбу за місця біля зони вильоту, а ті після 11-ти турів в топ-10. «Сток Сіті» йде непогано, але від 18-го місця всього 3 пункти і їх переслідувачі можуть скоротити у найближчі кілька турів, якщо Гончарі не продовжать витискати максимум з кожного матчу.

20 ноября 2017, 17:42
Брайтон – Сток Сіті. Прев’ю

Понеділок, 20 листопада, 22:00, Брайтон, «Фалмер», 12-ий тур АПЛ

Навряд хтось міг спрогнозувати, що всі 3 новачка АПЛ так вдало стартуватимуть: «Брайтону» пророчили боротьбу за місця біля зони вильоту, а ті після 11-ти турів в топ-10. «Сток Сіті» йде непогано, але від 18-го місця всього 3 пункти і їх переслідувачі можуть скоротити у найближчі кілька турів, якщо Гончарі не продовжать витискати максимум з кожного матчу.

Вдома «Брайтон» був найсильнішим минулого сезону в Чемпіоншипі, так само потужно на «Фалмері» Чайки грають і в АПЛ, програвши лише в першому турі «Манчестеру Сіті» (0:2). На своєму полі команда нав’язує боротьбу кожному супернику, натомість завжди грає другим номером у виїзних матчах. Цікаво, що домашні матчі останнім часом принесли 2 підряд нічиї: 1:1 з «Евертоном» та «Саутгемптоном». Натомість, коли Хьютон надавав перевагу контратакувальній грі, то Чайки здобували 3 пункти, як то було на виїзді з «Вест Хемом» (0:3), де лондонці нічого не змогли зробити з міцною обороною і разючим нападом «Брайтону». Так само було і в грі проти «Свонсі» (0:1), коли єдиний гол в першому таймі все вирішив, а в другій 45-хвилинці Чайки припаркували автобус і Лебеді нічого з тим зробити не змогли. Приємною вісткою для прихильників команди зі Східного Суссексу є інформація про пролонгацію контракту з ізраїльським форвардом Хемедом, який минулого сезону забив 14 м’ячів і зробив 4 асисти, а в АПЛ вже встиг відзначитися двічі і раз віддати гольовий пас.

Якщо вже когось і хвалити у складі Чайок, то це пару центрбеків Даффі та Данка, яким прогнозували неофіційну нагороду найкращої пари центральних захисників АПЛ ще перед початком сезону. Також варто відзначити атакувального півзахисника Гросса, який створив для своєї команди 7 голів (2 забитих і 5 передач) з 11 цього сезону, і повернення до форми вінгера Нокара, який часто возить суперників на своєму правому фланзі. Прьоппер мав певні проблеми зі стегном під тренування зі збірною Голландії, але, схоже, готовий грати, оскільки був на полі 62 хвилини у товариському матчі проти збірної Румунії. Центрфорвард Болдок пропустив початок сезону через пошкодження литки, але після відновлення поки грає лише за дубль, оскільки нападників і так вистачає Хьютону. Англійці ставлять під питання участь Райана, який літав на вирішальні матчі збірної Австралії, але усі збірники цього вікенду грають, тому кіпер вийде в основі. Центрхав Сідвелл продовжує лікувати спину і дата повернення його невідома.

Після домашньої поразки Гончарів «Борнмуту» (1:2) місяць тому почали ходити толоки про те, що до фестивалю звільнень тренерів в АПЛ приєднається і Марк Хьюз. Та тоді керівництво висловило підтримку на адресу валійця і він разом з командою почав давати результат. Спочатку чудом вистояли штурм Шершнів на «Вікарідж Роуд» після раннього голу Флетчера (0:1), а потім мали хороший бій з «Лестером» вдома, де Крауч таки вирвав нічию для своєї команди (2:2). Із гравців можна виокремити чудову форму Зума (привіт, Конте), який і в «Челсі» показував вже дорослий футбол, та там вирішили придбати Рюдігера. Добре, хоч француза відправили в оренду, де той має цілий сезон, щоб довести Дешаму, що саме він має бути основним центрбеком збірної Франції на Мундіалі. Також відзначу потужний правий фланг у складі Діуфа та Шакірі, які мають серйозний контраст з блідим лівим флангом у представництві Пітерса та Хесе, гарно там сьогодні зможе Нокар погуляти.

Голкіпер Грант має зіграти сьогодні вперше в АПЛ цього сезону, оскільки Батленд зламав палець на руці і повернеться на поле в період Boxing Day. Центрбек Кемерон отримав струс мозку на тренуванні майже місяць тому, але вже відновив тренування під час міжнародної паузи, як і Джонсон. Цікаво, що Крауч цього сезону виходив виключно на заміну в АПЛ, але встиг за той час на полі забити 3 голи, тоді як основний центрфорвард Чупо-Мотінг відзначився всього двічі, при цьому камерунець провів на полі в 6 разів більше часу за англійця. Хесе останні 2 матчі просидів на лаві для запасних і невідомо, з чим то пов’язано. Айрленд зламав ногу ще півтора роки тому і досі лікується, час його повернення невідомий.

Чайки та Гончарі не мають багатої історії виступів, зігравши вперше один проти одного лише в 1958 році, а в елітному дивізіоні їх долі пересіклися лише у 1979 році, там вони 4 роки перевіряли на міць один одного, поки у 1983-му «Брайтон» не вилетів до нижчої ліги. З того часу ці клуби перетиналися лише в Чемпіоншипі та кубкових матчах, а сьогодні зіграють в АПЛ вперше за 34 роки. Йдемо далі по статистиці: остання гра між Чайками і Гончарами була майже 7 років тому в 5-му раунді в Кубку Англії, тоді «Сток» вдома переміг 3:0, а єдиний, хто досі грає за Гончарів, Шоукросс забив останній м’яч, на що Маррей, який теж до цього часу виступає за Чайок, голом не відповів. Останнього разу «Брайтон» перемагав «Сток Сіті» ще 31 рік тому, але то було в межах Другого дивізіону, в елітній лізі Англії Чайки ні разу не здобували перемогу. Тим більш принциповою буде сьогоднішня гра для них. Хьютон грав проти Хьюза 4 рази і в їх протистоянні були замішані 5 команд, але лише одного разу комусь вдавалося перегравати суперника – у 2013-му «Норвіч» Хьютона на виїзді переграв «Сток» Хьюза 0:1.

Я зазначав вище про впевнену гру Чайок вдома, але не згадав вміння «Стока» грати на виїзді. Гончарі перемогли лише раз у «Вотфорда» і врятували нічию з «Вест Бромом» (1:1), усі інші поєдинки програли, особливо болюче «Ман Сіті» на «Етіхаді» (7:2). «Брайтон» гратиме вдома і рідні стіни точно не дадуть їм програти, але і переможцями я їх не бачу, бо «Сток» нібито набирає форму і може сьогодні зачепитися за очки.

Орієнтовні склади:

Брайтон

Райан – Бонг, Даффі, Данк, Бруно – Марч, Стівенс, Прьоппер, Нокар – Гросс – Маррей

Сток Сіті

Грант – Зума, Шоукросс, Кемерон – Діуф, Флетчер, Аллен, Пітерс – Шакірі, Хесе – Чупо-Мотінг

Травмовані: Сідвелл – Батленд, Айрленд

Під питанням: Болдок, Райан – Кемерон, Джонсон

ПРОГНОЗ:

1:1

Другие посты блога

Все посты