Tribuna/Футбол/Блоги/Типу аналітика/Вотфорд – Вест Хем. Прев’ю

Вотфорд – Вест Хем. Прев’ю

Неділя, 19 листопада, 18:00, Вотфорд, «Вікарідж Роуд», 12-ий тур АПЛ Рідкісне явище, коли в АПЛ виносять лише один матч на неділю, але ми маємо вдовольнятися і тим, бо тепер кожен зможе побачити дебют Мойеса у якості менеджера «Вест Хема». Шершні і Молотобійці повторюють свої старти минулого сезону: перші в топ-10, другі – вештаються в зоні вильоту. Для «Вотфорда» це буде чудова нагода укріпитися на хороших позиціях у турнірній таблиці, будучи не єдиною сенсацією сезону. Для «Вест Хема» ж шанс зачепитися за очки, які допоможуть хоча б обійти «Вест Бромвіч».

19 ноября 2017, 14:04
Вотфорд – Вест Хем. Прев’ю

Неділя, 19 листопада, 18:00, Вотфорд, «Вікарідж Роуд», 12-ий тур АПЛ

Рідкісне явище, коли в АПЛ виносять лише один матч на неділю, але ми маємо вдовольнятися і тим, бо тепер кожен зможе побачити дебют Мойеса у якості менеджера «Вест Хема». Шершні і Молотобійці повторюють свої старти минулого сезону: перші в топ-10, другі – вештаються в зоні вильоту. Для «Вотфорда» це буде чудова нагода укріпитися на хороших позиціях у турнірній таблиці, будучи не єдиною сенсацією сезону. Для «Вест Хема» ж шанс зачепитися за очки, які допоможуть хоча б обійти «Вест Бромвіч».

Інтерес до «Вотфорда» з боку преси зараз збільшився через можливий трансфер головного тренера Марку Сілви до «Евертона». Про це почали говорити одразу після відставки Кумана, але португальського наставника експерти спочатку не розглядали всерйоз на цю вакансію. Коли стало відомо, що головні фаворити Ірисок Дайч і Мойес точно не будуть останнім часом міняти прописку на ліверпульську, то в ЗМІ з’явилися чутки про укладені домовленості Сілви та керівництва «Евертона», хоча інші джерела стверджують, що керівництво Шершнів заборонило мерсисайдцям вести переговори з португальцем. Додала інтриги відповідь Сілви на передматчевій прес-конференції: «Чи стане цей матч [гра проти «Вест Хема» – прим. ТА] для мене останнім у «Вотфорді»? Не знаю». Як би там не було, але зараз йому треба замислитися над грою своєї команди, бо 3 підряд поразки в АПЛ не підвищує ціни португальцю. Домашня вольова перемога «Вотфорда» над «Арсеналом» (2:1), після якої Діні і Джака почали обговорювати публічно яйця двох команд, була місяць тому і нині є останньою для Шершнів в АПЛ. Після неї був бій на «Стемфорд Брідж», але «Челсі» показали вищий клас (4:2), далі домашня поразка від «Сток Сіті» (0:1), коли гравці «Вотфорда» ні разу з 15 ударів не влучили в площину воріт, а програти могли ще з більшим рахунком. Станом на 66-ту хвилину матчу проти «Евертона» на «Гудісоні» Шершні мали комфортну перевагу у 2 м’ячі й вели гру до перемоги, але фінальний свисток зафіксував на табло рахунок 3:2, і він був не на користь гостей, які могли врятувати ситуацію на 11-ій (!) доданій хвилині, та Клеверлі вирішив віддати перемогу своєму колишньому клубові, не реалізувавши пенальті.

Ситуація зі складом Шершнів ще більше ускладнює завдання Сілви здобувати залікові пункти, бо аж 6 гравців сьогодні точно на поле не вийдуть, участь ще 4-х під питанням. Так, капітан Діні не гратиме через свою 3-матчеву дискваліфікацію після сутички з Алленом зі «Стоку», віддуватись на вістрі знову доведеться Грею, який так і не прижився у «Вотфорді». Кабуль повернувся до тренувань після пошкодження стегна 2 місяці тому, Прьодль же встиг залікувати схожу травму і знову потрапити до лазарету. Вінгер Каррілльо грав за збірну Перу у четвер і, певно, як і новозеландець Вуд, не вийде сьогодні на полі через довгий переліт. Натомість відновився Перейра і зможе замінити Каррільо на фланзі. Кіпер Гомес відновився після травми голови у грі проти «Евертона» і має сьогодні вийти в старті. Хобан, Чалоба, Кеткарт і Сексесс продовжують лікування.

У Молотобійців також новинні стрічки переповнені новинами про головного тренера. Великий ажіотаж викликало повідомлення про офіційне призначення Девід Мойеса на пост менеджера, у коментарях зловтішалися з приводу оформлення прописки у Чемпіоншипі вже після 11-го туру. Я вважаю, що призначення Мойеса – рятівний жилет для потопаючих Молотобійців, в окремому матеріалі поясню чому. Ситуація «Вест Хема» не страшна, зараз є лише 4-матчева серія без перемог, але й усі матчі свої Молотобійці не програли, як їх сьогоднішні опоненти. Після домашньої складної перемоги над «Свонсі» (1:0), вони ледь не вистояли в меншості перемогу на «Тьорф Мур» проти «Бьорнлі» (1:1). Після того, щоправда, була жахлива домашня поразка «Брайтону» (0:3), але лондонці змогли вибити «Тоттенхем» з Кубку Ліги, граючи на «Вемблі» (2:3), але поплатилися задіянням основного складу нічиєю проти «Крістал Пеласа» (2:2), де знову ж пропустили в самому кінці матчу вирішальний гол. В останньому турі приймали вдома «Ліверпуль» й непогано почали, але клас Червоних дав своє і Молотобійці капітулювали (1:4). Проблем з нападом немає, але втрата концентрації наприкінці матчів жахливо відбивається на результатах команди. Думаю, Мойес разом зі своїми помічниками Стюартом Пірсом та Аланом Ірвайном виправлять цю ситуацію до Boxing Day.

Сабалета відновився після мікротравми у грі проти «Крістал Пеласа» і, найімовірніше, вийде у старті, чого не скажеш про Чічаріто, який на тренуванні збірної Мексики пошкодив стегно і пропустить кілька тижнів. Рід виводив збірну Нової Зеландії в якості капітана на матч, але не зумів її вивести на ЧС-2018 (вибачте за каламбур), тому також через довгу подорож може почати матч з лави для запасних. Антоніо не грав проти «Ліверпуля» через пошкодження ребер, але, схоже, вже відновився і буде готовим грати. Фонте через травму гомілки пропустив окрім гри з Червоними і виклик до збірної Португалії, але сьогодні буде готовим грати. Байрем і Коллінз досі в лазареті.

Вперше Шершні зіграли проти Молотобійців лише у 1978-му році і з того часу набралося всього 42 матчі. У більшості з них перемагали сьогоднішні гості (25 вікторій, за господарями всього 10). Минулого сезону Молотобійці так і не змогли виграти у своїх опонентів, програвши вдома 2:4 та здобувши лише нічию на полі Шершнів (1:1). Востаннє «Вест Хем» перемагав «Вотфорд» на їх полі ще 6 років тому (0:4), коли ці клуби виступали в Чемпіоншипі. До речі, тоді Шершнів тренував Шон Дайч. Сілва і Мойес встигли зіграти один проти одного лише раз – то було минулого сезону, коли обидва менеджери очолювали аутсайдерів «Халл» та «Сандерленд» відповідно. Тоді верх взяв шотландець, який проти «Вотфорда» свої команди виводив 6 разів і лише раз програв.

«Вотфорд» цього сезону грає вдома так само слабко, як і «Вест Хем» в гостях. Але Шершні на своєму полі здолали «Арсенал», тоді як «Вест Хем» в гостях взагалі не перемагав. Спрогнозувати цей матч доволі тяжко, бо обидві команди в поганій формі, та більше надії все-таки на господарів, які мають сьогодні брати 3 пункти.

Орієнтовні склади:

Вотфорд

Карнезіс – Холебас, Кабаселе, Брітос, Феменія – Дукуре, Капу – Річарлісон, Клеверлі, Перейра – Грей

Вест Хем

Харт – Крессвелл, Фонте, Огбонна, Сабалета – Нобл, Об’янг – Арнаутовіч, Айю, Антоніо – Керролл

Травмовані: Хобан, Чалоба, Прьодль, Сексесс, Кеткарт – Коллінз, Чічаріто, Байрем

Під питанням: Кабуль, Гомес, Каррілльо, Перейра – Рід, Фонте, Антоніо

Дискваліфіковані: Діні – немає

ПРОГНОЗ

1:0

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты