Tribuna/Ставки/Блоги/Типу аналітика/Ньюкасл – Борнмут. Прев’ю

Ньюкасл – Борнмут. Прев’ю

Субота, 4 листопада, 17:00, Ньюкасл-апон-Тайн, «Сент-Джеймс Парк», 11-ий тур АПЛ Топ-матчів сьогодні немає, але ті, які варті пильної уваги, однозначно є. Так, на «Сент-Джеймс Парк» міцний «Ньюкасл» прийматиме одних з невдах старту цього сезону «Борнмут». Минулого сезону Вишеньки бадьоріше почали, замикаючи після 10-ти турів десятку кращих. Сьогодні у топ-10 Сороки, а «Борнмут» бовтається в оточенні «Евертона» та «Крістал Пеласа» і шанс здобути сьогодні очки може розбитися об міцну оборону Сорок.

4 ноября 2017, 12:51
5
Ньюкасл – Борнмут. Прев’ю

Субота, 4 листопада, 17:00, Ньюкасл-апон-Тайн, «Сент-Джеймс Парк», 11-ий тур АПЛ

Топ-матчів сьогодні немає, але ті, які варті пильної уваги, однозначно є. Так, на «Сент-Джеймс Парк» міцний «Ньюкасл» прийматиме одних з невдах старту цього сезону «Борнмут». Минулого сезону Вишеньки бадьоріше почали, замикаючи після 10-ти турів десятку кращих. Сьогодні у топ-10 Сороки, а «Борнмут» бовтається в оточенні «Евертона» та «Крістал Пеласа» і шанс здобути сьогодні очки може розбитися об міцну оборону Сорок.

Головною темою футбольного Ньюкасла зараз є продаж основного клубу міста. Власник Майк Ешлі вже вп’яте, починаючи з 2007 року, коли він придбав Сорок, намагається заробити на продажі клубу. Серед потенційних покупців ЗМІ виокремлюють колишню модель, колишню подругу принца Ендрю і теперішню бізнесвумен (всі характеристики належать одній людині) Аманду Стейвлі. Подейкують, що саме вона допомогла шейху Мансуру ібн Зайду аль-Нахайяну у 2008 році придбати «Манчестер Сіті» і тоді ледь не повторила подібне з «Ліверпулем». Аж тут вона сходила на гру Червоних проти Сорок на початку жовтня і згадала, що їй подобається футбол. Спочатку поцікавилася ціною клубу в червоненьких футболочках, які більше пасують до її нової сумочки – 1,3 млрд фунтів, забагато. А потім через кілька тижнів почула, що ті, хто бігали у строкатій формі, виставлені на продаж, ще й значно дешевше – всього 380 млн фунтів. Перепрошую за таку кількість сарказму в моїх словах, але ситуація напрошується саме до такого розгляду.

В ігровому плані «Ньюкасл» має для фанів більш приємні новини – підопічні Бенітеса здобули за 10 турів результат, який дозволяє перебувати на 9-му місці. От лише останнім часом виникли проблеми з грою в обороні, бо команда за останні 6 матчів не пропустила лише від малозабивного «Крістал Пеласа». По суті, захисна лінія грає стабільно, але часом припускаються однієї фатальної помилки і пропускають той єдиний гол, який вирішує долю зустрічі. Ще є певні трабли з лінією нападу, бо 10 голів у 10 матчах незвично бачити у виконанні команд Бенітеса. Але тут поки ще можна пояснити налагодженням зв’язків між Хоселу та атакувальними хавбеками. Щодо лазарету, то в ньому лише один гравець – центрхав Меріно пошкодив спину і пропустить кілька тижнів. Натомість повертається до складу лівий бек Дамметт, який цього сезону зіграв всього 7 хвилин, але, певно, зможе зіграти вже після міжнародної перерви.

Припиненням фінансування російським бізнесменом Максимом Дьоміним «Борнмуту» не загрожує. Він ввійшов до структури клубу у 2010 році і з того часу лише займається тим, що залучає до клубу ще більше грошей. Минулого туру Вишеньки грали проти «Челсі» вдома (0:1) і головною причиною поразкою, вважаю, була ставка на Кубок Ліги, де Хау випустив майже основний склад. Так, «Борнмут» здолав «Міддлсбро», але в ¼ жереб їм викинув знову «Челсі». Що стосується АПЛ, то тут за останні 5 турів Боском (ще одне прізвище «Борнмуту») здобули 4 пункти, але серед суперників були згадані Сині і Шпори, тому Вишеньки взяли ще й непогану кількість залікових балів.

Станіслас потягнув пах у грі проти «Челсі», але йому не прогнозують довгого лікування і, можливо, повернеться до гри вже після перерви на міжнародні матчі. Його колега по позиції Фрейзер останні півтора місяці має певні проблеми зі здоров’ям і то потрапляє до заявки, то знову зникає, але англійська преса вважає, що вінгер готовий вже до гри. Кінг пропустив останні 2 матчі Вишеньок в АПЛ і, здається, також вже здоровий і готовий до виходу на поле, чого не скажеш про Афобе, який таки отримав значне пошкодження у грі з «Челсі». Продовжують своє лікування Б. Сміт, Федерічі та Мінгс.

Історію зустрічей Сороки і Вишеньки мають дуже бідну – всього 5 матчів. Це пояснюється тим, що для «Борнмута» зараз всього лише 3-ій сезон в елітному дивізіоні, тоді як «Ньюкасл» має набагато яскравішу історію. Але для протистояння цих команд та інформація ніщо, бо перевагу в перемогах з рахунком 3:2 мають Вишеньки, які й здобули 3 пункти в останній зустрічі цих команд на «Сент-Джемс Парк» півтора роки тому (1:3). Проти Бенітеса Хау ще не грав, бо ту перемогу він здобув над Маклареном, як і не виводив свої команди проти «Борнмута» іспанський наставник.

«Ньюкасл» цього сезону вдома виступає впевнено, поступившись лише Шпорам (0:2) та звівши нічию з «Ліверпулем» (1:1), тоді як «Борнмут» в гостях зумів лише перемогти «Сток Сіті» (1:2) і за 5 матчів забити 3 голи. Сьогодні Сороки мають брати непрості 3 пункти і можуть навіть пропустити, бо гратимуть проти Боском, які не жадають віддавати пункти малою кров’ю. Тому прогнозую результативний матч з перемогою «Ньюкасла».

Орієнтовні склади:

Ньюкасл

Елліот – Мбемба, Ласкеллес, Лежен, Йедлін – Хейден, Шелві – Атсу, Перес, Рітчі – Хоселу

Борнмут

Беговіч – Деніелс, Аке, Френсіс, Сміт – П’ю, Сьормен, Артер, Фрейзер – Дефо – Муссе

Травмовані: Меріно – Афобе, Б. Сміт, Федерічі, Мінгс, Станіслас

Під питанням: Дамметт – Кінг, Фрейзер

ПРОГНОЗ

2:1

Другие посты блога

Все посты