Tribuna/Футбол/Блоги/Типу аналітика/Лестер – ВБА. Прев’ю

Лестер – ВБА. Прев’ю

Понеділок, 16 жовтня, 22:00, Лестер, «Кінг Пауер», 8-ий тур АПЛ Міцні середняки АПЛ мали би бути поряд у турнірній таблиці після 7-ми турів, але Лиси через важкий календар окопались в зоні вильоту, а Дрозди використали майже всі можливості заробити залікові пункти і посідають своє традиційне місце біля 10-ки кращих. Але перемога господарів може легко зробити їх якщо не сусідами по позиціях, то по очках так точно.

16 октября 2017, 11:16
Лестер – ВБА. Прев’ю

Понеділок, 16 жовтня, 22:00, Лестер, «Кінг Пауер», 8-ий тур АПЛ

Міцні середняки АПЛ мали би бути поряд у турнірній таблиці після 7-ми турів, але Лиси через важкий календар окопались в зоні вильоту, а Дрозди використали майже всі можливості заробити залікові пункти і посідають своє традиційне місце біля 10-ки кращих. Але перемога господарів може легко зробити їх якщо не сусідами по позиціях, то по очках так точно.

В АПЛ «Лестер» не перемагає вже майже 2 місяці і це катастрофа. За останні 5 матчів Лиси набрали лише 2 пункти, і якщо 3 поразки можна списати на клас суперників («Манчестер Юнайтед», «Челсі», «Ліверпуль»), то 2 нічиї проти «Хаддерсфілду» та «Борнмуту» не сильно пасують образу хлопців з яйцями, які ладні навіть Лігу чемпіонів виграти з першого разу. Багатьом доведеться змиритися, що той «Лестер» ми найближчим часом не побачимо, а іншим зрозуміти, що модель гри Лис значно змінилася після продажу Канте і Ндіді грає чудово, але має інакший стиль гри. До того ще й додалася явна втрата зв’язку між Марезом та Варді, які цього сезону за стандартною схемою забили всього один гол. І на десерт відзначаємо, що Морган вже не блокує майже всі удари і не рятує на верхових м’ячах, як то було раніше. Підсумовуємо усі зміни і бачимо зовсім новий «Лестер», який має гідний бюджет на трансфери, але не використовує його сповна.

Чілвелл отримав пошкодження під час виклику до молодіжної збірної Англії, але зможе зіграти сьогодні. Щоправда, неймовірного Фухса ще треба спробувати вибити зі складу. Ндіді також травмувався під час виконання національного обов’язку, прогнозували тривале лікування, але все склалося якнайкраще і нігерієць вже на тижні тренувався. Хут не встиг після відновлення повернутися до основного складу, як знову пошкодження вибило його на невизначений термін, приєднався в лазарет до нього й Джеймс, якого, найімовірніше, замінить у старті Кінг. Справа «чотирнадцяти секунд» триває досі, Адрієн Сілва тренується, але на полі побачимо його, певно, не скоро.

У Дроздів ситуація схожа з формою проведених матчів. Єдині свої перемоги в АПЛ «Вест Бром» здобув ще у перших двох турах, а після того мають таку ж 5-матчеву безпереможну серію. Причому, вдома Мішки у цих іграх неодмінно грали внічию, а на виїзді – програвали. Минулого туру могли навіть здобути перемогу на «Хоторнс», але фортуна «Вотфорда» зіграла свою роль аж на 5-ій доданій хвилині другого тайму, тому довелося задовольнятися лише нічиєю. Те, як постійно змінює схему гри Пьюліс, вказує, що команда шукає свою гру, а результати демонструють, що поки її не знайдено. За 7 матчів номінальні форварди Рондон, Родрігес та Робсон-Кану на трьох забили всього 3 м’ячі. І, чесно кажучи, враховуючи стиль гри команд Пьюліса, Родрігес здається зайвим у списку, але саме він робить різницю на полі зараз, на відміну від своїх колег.

Згаданий Робсон-Кану повернувся зі збірної з мікротравмою, як і Моррісон з Шадлі, їх участь у грі проти Лис під питанням. Продовжуються пошуки серед наявних латералів ідеальних, бо ідеальні до того Брант та Доусон тепер мають гідних конкурентів у лиці Ньома та Гіббса. Найбільшою проблемною позицією поки є місце «десятки», з яким не справляється Моррісон, а замінити його немає ким рівноцінно.

В АПЛ ці клуби пересіклися вперше лише 3 роки тому, до того їх остання зустріч у найвищому дивізіоні була ще до створення Прем’єр-Ліги. Та ці клуби мають активну ігрові історію, бо часто пересікалися і в нижчих дивізіонах, і в розіграшах кубків. Сьогоднішня зустріч буде 110-ою, до неї найбільше перемог зафіксовано за Дроздами – 51, трохи відстають Лиси з 39-ма тріумфами. Минулого сезону вони обмінялися виїзними перемогами: спочатку «Вест Бром» переміг на «Кінг Пауер» (1:2), а вже в другому колі Лиси забрали свої 3 пункти на «Хоторнс» (0:1). Цікаво, що вдома «Лестер» востаннє перемагав Дроздів ще аж у 1994-му році (4:2), тоді ще навіть грали на старому стадіоні Лис «Філберт Стріт», а гра проходила в межах Чемпіоншипу. А в елітній лізі «Лестер» останнього разу перемагав вдома «ВБА» ще аж у (!) 1965 році. Мотивація здобути сьогодні 3 очки дуже давня.

Думаю, прокляття продовжить свою дію і сьогодні переможцями з поля підуть гості.

Орієнтовні склади:

Лестер

Шмайхель – Фухс, Магвайр, Морган, Сімпсон – Олбрайтон, Ндіді, Кінг, Марез – Оказакі – Варді

Вест Бромвіч

Фостер – Гіббс, Хегазі, Еванс, Ньом – Баррі – Брант, Криховяк, Лівермор, Філліпс – Родрігес

Травмовані: Джеймс, Хут – немає

Під питанням: немає – Робсон-Кану, Моррісон, Шадлі

ПРОГНОЗ:

1:2

Другие посты блога

Все посты