Tribuna/Футбол/Блоги/Типу аналітика/Брайтон – Евертон. Прев’ю

Брайтон – Евертон. Прев’ю

Неділя, 15 жовтня, 15:30, Ліверпуль, «Гудісон Парк». 8-ий тур АПЛ До цієї зустрічі Чайки та Іриски підійшли з абсолютно однаковими показниками у стовпчиках перемог, нічиїх та поразок. От тільки господарі більше забили і менше пропустили за своїх опонентів, які з такими лініями захисту та нападу умудряються бути серед найгірших в АПЛ станом на 7-ий тур.

15 октября 2017, 12:58
Брайтон – Евертон. Прев’ю

Неділя, 15 жовтня, 15:30, Ліверпуль, «Гудісон Парк». 8-ий тур АПЛ

До цієї зустрічі Чайки та Іриски підійшли з абсолютно однаковими показниками у стовпчиках перемог, нічиїх та поразок. От тільки господарі більше забили і менше пропустили за своїх опонентів, які з такими лініями захисту та нападу умудряються бути серед найгірших в АПЛ станом на 7-ий тур.

Від «Брайтона» багато і не очікували цього сезону, їхні літні активності на трансферному ринку укріпили склад, але лише для успішної боротьби за виживання, не більше. Так зараз і є: Чайки із 7-ма пунктами висять над зоною вильоту. Проти «Ньюкасла» вдома використали свій момент, сіли в оборону і взяли 3 пункти (1:0), на «Емірейтс» проти «Арсеналу» чуда не створили, але й пропустили всього двічі (2:0). Загалом, Альбіон скромно крокує по АПЛ і, найімовірніше, буде боротися за збереження прописки в елітному дивізіоні, але як те закінчиться – прогнозувати поки не берусь.

Центрхав Прьоппер не допоміг і збірній Голландії вийти на ЧС-2018, і пошкодження отримав, але ніби зможе зіграти проти «Евертона». З нападниками зараз біда у Хьютона, бо центрфорвард Болдок досі травмований, Хемед відбуває дискваліфікацію, Мюррей не показує своєї суперрезультативності в АПЛ, а від 20-річного Брауна вимагати сильної гри зарано, якщо це його перший більш-менш повноцінний сезон в АПЛ. Також продовжують лікуватися Сідвелл та Каяль.

Перед паузою Іриски встигли перемогти вдома «Борнмут» (2:1) і вже ніби з’явилися проблиски у грі, але через кілька днів вони впустили перемогу на своєму полі в Лізі Європи проти кіпрського «Аполлона», пропустивши вирішальний м’яч, граючи в більшості. Це відбилося на забивному настрої команди, бо 23 удари по воротах «Бьорнлі» перетворилися у 0 голів, а от Бордові так свої моменти не гаяли і забили свій єдиний переможний м’яч. За Кумана вступився власник клубу, заявив, що зараз важкий період у команди і «скоро все зміниться для нашої команди». Натомість Sky Sports вже встигли пов’язати можливе повернення Маццарі до АПЛ саме в Ліверпуль. Ультиматум голландцю, як Білічу, не ставили, тому пресинг поки не такий колосальний, але, тим не менше, він є.

Зараз більше тисне на Кумана розмір лазарету – 5 гравців, які минулого сезону були основними. Це МакКарті, Коулмен, Фунес Морі, Барклі та Боласі. Шостим можна назвати Ягелку, але той ніби вже відновився і зможе вийти у старті проти «Брайтона», бо Вілльямс не може поки похизуватися надійною грою цього сезону. Руні хоч і забив «Аполлону», але проти «Бьорнлі» вийшов лише на заміну на півгодини, тому сьогодні варто його очікувати в старті.

Як і з більшістю команд АПЛ, з «Евертоном» Чайки за свою історію провели мало дуелей. Приміром, в межах Прем’єр-Ліги сьогоднішінй матч буде першим, а востаннє виходили на поле один проти одного гравці цих команд ще в 1983 році, коли на полі «Брайтона» «Евертон» оформив перемогу (1:2). Усього між собою грали 11 разів, 5 з них за Ірисками, лише 2 вікторії у Чайок. Хьютон проти Кумана ще ні разу не грав, а от проти «Евертона» вже набрав 6 матчів. Причому, за 3 різні клуби – «Тоттенхем», «Ньюкасл» та «Норвіч» і перемогти зумів лише двічі.

«Брайтон» дуже міцно грають вдома, але вмотивовані до покращення свого становища Іриски мають сьогодні зламати опір гравців та стін суперника, у що я охоче вірю. Вважаю, що проблеми з атакувальною лінією Чайок досі не вирішено, а от в «Евертоні» над цим добре попрацювали і сьогодні саме гості підуть з поля переможцями.

Орієнтовні склади:

Брайтон

Райан – Зуттнер, Даффі, Данк, Бруно – Іскьєрдо, Марч, Стефенс, Нокар – Гросс – Браун

Евертон

Пікфорд – Ягелка, Вілльямс, Кін – Бейнс, Гуйе, Шнейдерлін, Мартіна – Руні, Сігурдссон – Н’ясс

Травмовані: Сідвелл, Каяль, Болдок – МакКарті, Коулмен, Фунес Морі, Барклі, Боласі

Під питанням: немає – Ягелка

Дискваліфіковані: Хемед – немає

ПРОГНОЗ

0:1

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты