Tribuna/Футбол/Блоги/Типу аналітика/Брайтон – Ньюкасл. Прев’ю

Брайтон – Ньюкасл. Прев’ю

Неділя, 24 вересня, 18:00, Брайтон, «Фалмер», 6-ий тур АПЛ У єдиному недільному матчі 6-го туру АПЛ схрестять свої дзьоби Чайки та Сороки. Південні птахи поки не роблять шуму в найвищому дивізіоні, але перші очки і перемогу вже встигли здобути, тоді як чорні птахи з Півночі можуть сьогоднішньою перемогою повернутися в топ-4 турнірної таблиці, поки інші гранди сплять.

24 сентября 2017, 12:24
2
Брайтон – Ньюкасл. Прев’ю

Неділя, 24 вересня, 18:00, Брайтон, «Фалмер», 6-ий тур АПЛ

У єдиному недільному матчі 6-го туру АПЛ схрестять свої дзьоби Чайки та Сороки. Південні птахи поки не роблять шуму в найвищому дивізіоні, але перші очки і перемогу вже встигли здобути, тоді як чорні птахи з Півночі можуть сьогоднішньою перемогою повернутися в топ-4 турнірної таблиці, поки інші гранди сплять.

«Брайтон» очікувано програв свій виїзний матч проти «Лестера» в 2-му турі (2:0). Вдома в Кубку Ліги приймали «Барнет» з Ліги 2 і хотіли не напружуючись їх пройти, і те їм вдалося (1:0), але ледь не трапилося протилежного, бо Чайки показали ледь жахливий футбол. Спишемо то на дублюючий склад, бо в АПЛ їх очікував виїзд до «Вотфорда» і, неочікувано для багатьох, вони взяли перші пункти в сезоні (0:0). Щоправда, там їм допомогло раннє вилучення Брітоса. Як би там не було, але то дало піднесення для команди Хьютона і вдома вони чудово зіграли проти «Вест Бромвіча», стримавши їх на початку, а потім потихеньку розібрали й довели матч до першої перемоги в АПЛ (3:1). Виїзд до розлюченого «Борнмута» нічого позитивного не прогнозував для Чайок, і вони хоч і створили деякі перепони для Вишеньок, та взяти пункти не вдалося (2:1). На тому ж полі через 4 дні їх звів жереб в Кубку Ліги і знову «Брайтону» довелося капітулювати (1:0), але тут основного часу було замало, тому команда набігала ще зайві півгодини.

Із «Ньюкаслом» Чайок поєднує не лише спільна кампанія в Чемпіоншипі минулого сезону, а й голкіпер Тім Крул, який на днях оформив повноцінний перехід до складу «Брайтона», бо спочатку його контракт був розрахований лише на оренду. Зараз в голландського кіпера є чудові шанси стати першим номером команди, бо дуже невпевнену гру показує екс-воротар «Валенсії» Райан, хоча звинувачувати лише одного його було б неправильно, оскільки фланги захисту ще досі думають, що вони в Чемпіоншипі. І якщо вимагати від новачка Зуттнера одразу сильної гри зліва було б проявом перфекціонізму, то невпевнена гра капітана і ветерана Бруно з правого флангу спонукає до думки, що не на того робить ставку Хьютон. Сьогодні в нього буде можливість перевірити когось іншого на цій позиції, бо Бруно має пошкодження і його участь під питанням, як і лівого бека Бонга. У лазареті продовжують перебувати Браун, Белдок, Каяль та Сідвелл.

Тяжка гостьова перемога над «Свонсі» дала поштовх команді Бенітеса і в наступному турі вдома вони переграли «Сток Сіті» всього 2:1, але могли б і більше накидати відверто неготовим Гончарам. «Ньюкасл» позбавився від тягаря у вигляді Кубку Ліги ще на стадії 1/32 і на тижні не грали ні з ким. Зараз навіть у них вимальовується серія з перемог, поки їх 3. Звичайно, їм ще дуже далеко до славного «Ньюкаслу» зразку 20-літньої давності, але Бенітес клепає із гравців, про яких всі експерти бризкали слиною, що вони не рівня АПЛ, команду, яка здатна поборотися за зону єврокубків. Яскравий тому приклад – капітан і центральний оборонець Ласселлес, який провів чудовий сезон в Чемпіоншипі, але казали, що в АПЛ на його місце треба брати більш досвідченого гравця. Зараз ми бачимо, що англієць після 5-ти турів серед найкращих центрбеків АПЛ. за що отримав новий 5-річний контракт з клубом.

Завершує своє відновлення центрбек Лежен, набирає форму дублер Елліота Дарлоу, останній матч дискваліфікації відсиджує центрфорвард Мітровіч. Нескоро повернуться Дамметт і Хаїдара. Загалом, особливих змін у складі не має бути, бо переможну 11-ку, як то кажуть, краще не змінювати, але можлива поява деяких гравців, які мають мало ігрової практики.

Чайки і Сороки грали 20 разів один проти одного і майже завжди хтось з поля йшов переможцем, а саме 9 разів «Ньюкасл», 8 – «Брайтон». Зафіксовано було лише 3 нічиї, востаннє таке було аж в 1991 році. У межах АПЛ це для них перша дуель, а минулого сезону вони з’ясовували хто краще в Чемпіоншипі і двічі такими були Сороки. «Брайтон» вдома усіх перемагав, лише тричі програвши, і одна з поразок була саме від «Ньюкасла» (1:2), який вирвав перемогу в кінці матчу завдяки голам Діаме та Переса. Кріс Хьютон мав 3 матчі проти команд Бенітеса і ще жодного разу йому не вдалося навіть один пункт здобути. Цікаво, що з 2008 по 2010 рік Хьютон працював у системі «Ньюкасла» і навіть був головним тренером протягом 1,5 року.

Хоч Чайки і мали 120-хвилинний матч 5 днів тому, але там грали резервісти і сьогодні до гри проти Сорок основні гравці мають бути готові в найкращій можливій формі. Фактом на користь «Брайтона» буде їх вміння грати вдома, тоді як «Ньюкасл» в гостях не дуже грізний суперник, хоч і має зараз чудову ігрову форму. Думаю, голи сьогодні будуть з обох сторін, але кращого вони не допоможуть виявити.

Орієнтовні склади:

Брайтон

Райан – Зуттнер, Данк, Даффі, Росеньор – Марч, Прьоппер, Стівенс, Нокар – Гросс – Хемед

Ньюкасл

Елліот – Мбемба, Кларк, Ласселлес, Манкілльо – Хейден, Меріно – Атсу, Перес, Рітчі – Хоселу

Травмовані: Браун, Белдок, Каяль, Сідвелл – Дамметт, Хаїдара

Під питанням: Бонг, Бруно – Дарлоу, Лежен

Дискваліфіковані: немає – Мітровіч

ПРОГНОЗ

2:2

Другие посты блога

Все посты