Tribuna/Футбол/Блоги/Типу аналітика/Манчестер Юнайтед – Евертон. Прев’ю

Манчестер Юнайтед – Евертон. Прев’ю

Неділя, 17 вересня, 18:00, Манчестер, «Олд Траффорд», 5-ий тур АПЛ Чудово, що ці 2 команди зустрінуться в майже однакових умовах, зігравши на тижні у Лізі чемпіонів та Лізі Європи відповідно, бо за інших обставин у когось могла б бути велика перевага у плані втоми, а так вона мінімальна для манкуніанців. Особливим буде цей матч і для Лукаку, Феллаїні, Шнейдерліна і, найголовніше, для Руні.

17 сентября 2017, 12:15
Манчестер Юнайтед – Евертон. Прев’ю

Неділя, 17 вересня, 18:00, Манчестер, «Олд Траффорд», 5-ий тур АПЛ

Чудово, що ці 2 команди зустрінуться в майже однакових умовах, зігравши на тижні у Лізі чемпіонів та Лізі Європи відповідно, бо за інших обставин у когось могла б бути велика перевага у плані втоми, а так вона мінімальна для манкуніанців. Особливим буде цей матч і для Лукаку, Феллаїні, Шнейдерліна і, найголовніше, для Руні.

«МЮ» зараз має 5-матчеву безпрограшну серію в усіх турнірах. Почалася вона з домашньої впевненої перемоги над «Вест Хемом» (4:0), потім було повторення результату на виїзді зі «Свонсі», вдома прийняли «Лестер» (2:0), в крайньому турі АПЛ не змогли в гостях переграти «Сток Сіті» (2:2). Повернення Дияволів до ЛЧ було чудовим в усіх планах – домашня гра, відносно легкий суперник, майже пустий лазарет – що вони й використали, перемігши «Базель»  ігровому плані (3:0). «МЮ» зараз у прекрасній формі, забили 15 голів у 5 матчах, пропустивши лише двічі. Навіть виліт Погби зі складу на 1,5 місяці не має сильно відбитися на результатах команди, бо на заміну є не менш сильний Еррера. Важко когось виокремити особливо з цього складу «МЮ», бо вся команда діє просто бездоганно і має серйозні претензії на чемпіонство.

Окрім згаданого французького хавбека, у лазареті залишається Ібрагімовіч, який повернеться до гри аж в листопаді. Безумовно, приємною вісткою є повернення до тренувань захисників Рохо та Шоу. У старті вони, звичайно, не з’являться, але до заявки мають шанси потрапити. Очікується участь з перших хвилин Байі, Джонса та Валенсії, які пропустили поєдинок проти швейцарців, а Моуріньо буде знову обирати між Решфордом і Марсьялем на лівому фланзі атаки.

У Ірисок останні 5 матчів пройшли у протилежному ключі – 5-матчева серія без перемог. Востаннє вони перемагали ще рівно місяць тому «Хайдук» в межах єврокубків, а потім в гостях не змогли дотиснути «Ман Сіті» і в підсумку ледь їм зовсім не програли (1:1). Далі була нічия проти того ж «Хайдука» (1:1), але той матч вже по грі англійці провели гірше, що розвинулося у гостьовому двобої з «Челсі» (2:0), де Іриски не нанесли жодного у дару в площину воріт Куртуа. У домашній грі зі Шпорами такий удар вже був аж один за весь матч і лондонці покарали їх 0:3. Поїздка в Італію до «Аталанти» знову завершилася розгромом для клубу з Ліверпуля (0:3). І от ми маємо два забитих і 10 пропущених голів за останні 5 матчів у виконанні Ірисок. Боляче дивитися на такі результати, взявши до уваги чудове підсилення влітку і результати минулого сезону. Звинувачувати когось в цьому не буду, просто зазначу, що поки не набрали форму такі виконавці, як Сігурдссон, Шнейдерлен, Клаасен та Рамірес, а без їх активної участі на полі не варто очікувати гарних результатів від «Евертона».

Календар зараз у Ірисок дуже складний, але матчем проти «МЮ» труднощі з ним мають і закінчитися, бо наступний поєдинок проти гранду буде аж наприкінці жовтня. Тому Куман вирішив зробити поки ставку на АПЛ і проти «Аталанти» не грали Рамірес, Вілльямс, Гуйе та Пікфорд. Але якщо гравці атакувальної лінії ще мають певну ротацію і скоро знайдуть між собою взаєморозуміння, то справжньою проблемою нинішнього «Евертона» є відсутність сильної пари центрхавів, де один Гуйе не справляється, граючи зі слабим нині Шнейдерленом, тому сьогодні може бути пара Гуйе-Девіс. В лазареті майже все без змін: Боласі, Барклі, Фунес Морі, Коулмен і вже відновив тренування центрхав МакКарті.

Ці клуби історично знають один одного дуже тривалий час і вперше зіграли між собою ще у 19-му столітті, коли Дияволи були ще «Ньютон Хілом». Загалом, за весь час команди награли між собою аж 195 поєдинків і верх поки тримає «МЮ» з 85 перемогами проти 66 у «Евертона». В останніх двох іграх переможця не могли визначити, зігравши по 1:1, а до цього тричі підряд перемагали манкуніанці. Востаннє Іриски брали 3 пункти проти «МЮ» ще у 2015-му на своєму полі, а на «Олд Траффорді» таке траплялося у 2013-му.

Не бачу в Ірисок нічого, що могло б їм допомогти взяти сьогодні очки у поєдинку проти Дияволів, які вдома грають завжди дуже потужно, а особливо зараз, коли від їх атак страждають всі клуби незалежно від класу.

Орієнтовні склади:

Манчестер Юнайтед

де Хеа – Блінд, Джонс, Байі, Валенсія – Еррера, Матіч, Феллаїні – Решфорд, Лукаку, Мхітарян

Евертон

Пікфорд – Ягелка, Вілльямс, Кін – Бейнс, Девіс, Гуйе, Кальверт-Льюїн – Клаасен, Руні – Рамірес

Травмовані: Погба, Ібрагімовіч – Боласі, Барклі, Фунес Морі, Коулмен

Під питанням: Рохо, Шоу – МакКарті

ПРОГНОЗ

3:1

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты