Tribuna/Футбол/Блоги/Типу аналітика/ВБА – Борнмут. Прев’ю

ВБА – Борнмут. Прев’ю

Субота, 12 серпня, 17:00, Вест-Бромідж, «Хоторнс», 1-ий тур АПЛ Програму матчів блоку «3:00 PM» представляє цікавий поєдинок минулорічних середняків «Вест Бромвіч Альбіону» та «Борнмуту». Фінішували вони рівненько одна за одною – сьогоднішні гості на один пункт випередили Дроздів і посіли 9-ту позицію. Порівняно із сезоном 15/16, це великий успіх для підопічних Тоні П’юліса та Едді Хау, коли команди фінішували 14 та 16 відповідно. Цікаво, чи зможуть Вишеньки цього сезону втримати таку високу планку для відносно скромного колективу.

12 августа 2017, 12:26
ВБА – Борнмут. Прев’ю

Субота, 12 серпня, 17:00, Вест-Бромідж, «Хоторнс», 1-ий тур АПЛ

Програму матчів блоку «3:00 PM» представляє цікавий поєдинок минулорічних середняків «Вест Бромвіч Альбіону» та «Борнмуту». Фінішували вони рівненько одна за одною – сьогоднішні гості на один пункт випередили Дроздів і посіли 9-ту позицію. Порівняно із сезоном 15/16, це великий успіх для підопічних Тоні П’юліса та Едді Хау, коли команди фінішували 14 та 16 відповідно. Цікаво, чи зможуть Вишеньки цього сезону втримати таку високу планку для відносно скромного колективу.

«ВБА» почали проводити контрольні матчі незвичайно рано для клубів АПЛ – 12-го липня Мішки програли чеській Славії (1:2). Потім вони поїхали до Китаю, де в межах турніру Premier League Asia Trophy мали блідий вигляд на тлі «Лестера» (1:1 в основний час, поразка в серії пенальті) та показали жахливу реалізацію у грі проти «Крістал Пеласа» (0:2). Далі повернулися в Англію і здобули 2 єдині перемоги у передсезонці – проти «Волсолла» з Ліги 1 (2:1) та «Бьортон Альбіону» з Чемпіоншипу (1:0). А потім почалися жахи – поразка команді із 7-го дивізіону Англії «Слау» (1:2), з таким же рахунком поступилися «Брістоль Роверс» з Ліги 1, обмінялися голами з «Порт Вейлом» з Ліги 2, а єдиний матч проти команди не з Англії – «Депортіво» – програли (0:2). За 9 матчів Вест Бром забив усього 7 голів, граючи здебільшого проти команд нижчих класом. Ще більше П’юліса повинна хвилювати гра в обороні, бо Дрозди й так востаннє завершували офіційний матч без пропущених ще 1-го квітня, а тут ще й на передсезонці пропустили 13.

На початку минулого сезону команда втратила двох центрфорвардів Ламберта та Анічебе, а взимку до «Сток Сіті» ще й перейшов Бераїно, залишивши Рондона самого без конкуренції. Венесуелець з покладеною на нього відповідальністю не справився, забивши всього один (!) гол за останні 22 матчі сезону. Щоб виправити це безглуздя в нападі, «ВБА» підсилились форвардом з «Саутгемптона» Джеєм Родрігесом, який минулого сезону був на ротації у Святих, але при цьому забив 5 голів і віддав 2 гольових паси в межах АПЛ. Ще у «Вітесса» придбали аж за 7 млн євро якогось китайського форварда-ноунейма Юнінга Жанга, якого одразу ж віддали в оренду у «Вердер». Щоб виправити ситуацію з грою в обороні, П’юліс взяв в оренду єгипетського центрбека Хегазі з «Ель Ахлі», якого вже активно награвав у контрольних матчах. Із втрат можна відзначити лише Флетчера, який вже давно не показує ту гру, за яку САФ його ставив в основу, Даррен продовжить кар’єру в «Сток Сіті». Також клуб покинув центрхав Гарднер лівий бек Поконьолі, але вони й так минулий сезон в орендах провели, тому втрати незначні.

Окрім ігрових проблем в захисті, Дрозди мають ще й кадрові негаразди. Приміром, лідер оборони минулого сезону Маколі пропустить цей матч через пошкодження. Під питанням участь і його «напарника» Еванса, як і Бранта, Шадлі та Моррісона. П’юлісу доведеться багато експериментувати, тому дебют новачків Хегазі та Родрігеса не буде несподіванкою.

Вишеньки можуть пишатися не лише результатами минулого сезону, а й своїми контрольними матчами цього літа. Перші поєдиноки «Борнмут» провів проти португальського «Ешторіла» та «Портсмуту» з англійської Ліги 1, перемігши обох 2:1. Потім перед ними капітулювали «КПР» з Чемпіоншипу (1:0), але наступний матч «Борнмут» мінімально програв «Валенсії», тут немає в чому винити нижчих класом англійців. Не відчули особливого опору від «Йовілу» з Ліги 2 (3:1), а закінчили збори грою з «Наполі», яких могли навіть перемогти, та італійці звели матч в нічию (2:2). Проблем з нападом у чорно-червоних точно немає, 10 забитих голів у 6 матчах тому підтвердження, плюс аж 4 м’ячі забив Афобе, який цього сезону явно планує грати в основі постійно.

Едді Хау зумів зберегти у команді всіх гравців, навіть більше – отримав двох топів. Якщо Аке й так грав в оренді за Боскомів у першій половині сезону, і його перехід був лише питанням часу і грошей, то перехід на правах вільного агента форварда збірної Англії Дефо вже ж точно підсилить і так доволі пристойну лінію нападу «Борнмуту». Артуру Боруцу вже 37, а я наче лише вчора бачив його фейли за «Селтік», за який він не грає вже 7 років, тому йому на заміну купили дублера Куртуа в «Челсі» Беговіча, який на передсезонці частіше виходив за Боруца в основі.

Сьогодні точно не допоможе Вишенькам Вілсон, а під питанням участь Кука, Станісласа та Дефо, який пошкодив м’язи паху. Тому сьогодні в Афобе буде чудова нагода довести, що він крутий не лише в товариських матчах, а пошкодження Кука може дати останній шанс Френсісу довести, що він гідний грати в парі з Аке постійно.

Між собою клуби грали всього 7 разів і кожен має по 3 перемоги. Минулого сезону команди обмінялися домашніми перемогами, востаннє зігравши на «Хоторнс» 2:1. Перемогу Дроздам принесли голи захисників Доусона та Маколі, яким довелося рятувати результат після реалізованого Кінгом пенальті.

Станом на сьогодні букмекери бачать фаворитами «ВБА», але враховуючи їх форму в контрольних матчах, на тлі опонентів Дрозди мають дуже невтішну ситуацію. Щоправда, учора «мертвий» «Лестер» накидав на «Емірейтс» 3 голи «підготовленому» «Арсеналу», тому судити про сьогоднішній матч дуже важко і я ризикну спрогнозувати, що сьогодні Вишеньки не підуть з поля переможцями.

Орієнтовні склади:

ВБА

Фостер – Ньом, Еванс, Хегазі, Доусон – Лівермор, Якоб – Філліпс, Моррісон, Макклін – Родрігес

Борнмут

Беговіч – Деніелс, Кук, Аке, Сміт – Сьорман, Артер – П’ю, Кінг, Фрейзер – Афобе

Травмовані: Маколі – Вілсон

Під питанням: Еванс, Брант, Шадлі, Моррісон – Кук, Дефо, Станіслас

ПРОГНОЗ

2:2

Лучшее в блогахБольше интересных постов

Другие посты блога

Все посты