Tribuna/Футбол/Блоги/Типу аналітика/Арсенал – Лестер. Прев’ю

Арсенал – Лестер. Прев’ю

П’ятниця, 11 серпня, 21:45, Лондон, «Емірейтс», 1-ий тур АПЛ Перший тур АПЛ стартує матчем невдах минулого сезону. «Арсенал» вперше за 21 рік не потрапив до топ-4, а «Лестер» після чемпіонського сезону зміг фінішувати лише в другій половині таблиці. І якщо Каноніри вчергове зберегли біля керма команди Арсена Венгера, то творець лестерської казки Клаудіо Раньєрі змушений був покинути клуб після серії невдалих матчів в АПЛ та ЛЧ, а зараз намагається зробити нантське диво, коли «Лестер» очолює Крейг Шекспір.

11 августа 2017, 14:33
Арсенал – Лестер. Прев’ю

П’ятниця, 11 серпня, 21:45, Лондон, «Емірейтс», 1-ий тур АПЛ

Перший тур АПЛ стартує матчем невдах минулого сезону. «Арсенал» вперше за 21 рік не потрапив до топ-4, а «Лестер» після чемпіонського сезону зміг фінішувати лише в другій половині таблиці. І якщо Каноніри вчергове зберегли біля керма команди Арсена Венгера, то творець лестерської казки Клаудіо Раньєрі змушений був покинути клуб після серії невдалих матчів в АПЛ та ЛЧ, а зараз намагається зробити нантське диво, коли «Лестер» очолює Крейг Шекспір.

Про підготовку до сезону лондонців я писав у прев’ю до Community Shield, тому додам лише враження від тієї гри у традиційному абзаці про форму команди. «Арсенал» користувався кращою ігровою формою і почав гру активніше за своїх візаві, отримавши майже 100% шанс відкрити рахунок на 23-ій хвилині, але дебютант Ляказетт потрапив у штангу. Свій перший шанс використали «Челсі» вже на самому початку другого тайму, чим виключили Канонірів з гри хвилин на 15. Якби не потужний Колашінац, то міг би «Арсенал» лише піймати облизня, але боснієць дав шанс своїй команді виграти титул у серії післяматчевих пенальті. Загалом, лондонці грали сегментами, то включаючись у гру, то забуваючи, що це вже офіційний матч.

Після гри з «Челсі» лазарет поповнився Мертезакером, якому Кейхілл ліктем зробив бо-бо на лобі, тому участь німецького захисника під питанням у матчі проти «Лестера», хоч і в середу він тренувався разом з усією командою. Разом з ним до тренувань в основній групі повернулися Озіл, Вілшир та Ремзі, але і їх форма поки не дозволить провести повний матч. А от Санчес, так і не почавши повноцінно сезон, вже встиг отримати пошкодження і у наступні 2 тижні буде його заліковувати, тому Івобі та Велбек отримають черговий шанс довести Венгеру, що їх претензії на основний склад не марні. То для нього більш приємний головний біль, аніж вибір, з кого сформувати трійку захисників, бо: а) Косьєлни дискваліфікований на 2 матчі; б) Мустафі досі набирає форму після літнього відпочинку; в) Мертезакер під питанням. Таким чином, французький фахівець має лише одного здорового номінально центрального захисника – Холдінга – який поки не виділяється стабільністю і надійністю. Також, як варіант, можна задіяти Чеймберса, який після минулого чудового сезону за «Міддлсбро», на передсезонці за «Арсенал» провів лише 45 хвилин у контрольних матчах. І ще є Дженкінсон, але Венгер не настільки екстремал. Та зіграє, певно, Монреаль. Щодо новачків, то Ляказетт поки не готовий грати повний матч, тому його змінили в середині другого тайму проти «Челсі», але Жиру, окрім реалізованого пенальті, нічого на полі не показав. Колашінац показав дуже непоганий футбол, як для дебюту, тому з лівим флангом на цей сезон Венгеру можна не хвилюватися. Головне, щоб боснієць не був новим Джакою зразка початку минулого сезону.

Підопічні Крейга Шекспіра провели під його керівництвом насичену підготовку до сезону, зігравши на турнірі в Гонконзі та провівши ряд товариських матчів в Англії проти місцевих клубів. У спеціальному адміністративному районі на території Китаю «Лестер» провів 2 поєдинки, перемігши в серії пенальті «Вест Бромвіч» після 1:1 в основний час, та програвши «Ліверпулю» 1:2. Після повернення додому Лиси зіграли проти «Лутон Тауну» (1:0) з Ліги 2, провели сухий матч проти представників Ліги 1 «МК Донс» (0:0), та програли двом командам з Чемпіоншипу – «Вулверхемптону» (0:1) та «Бьортон Альбіону» (1:2). Лише один контрольний матч мали гравці «Лестера» проти команди з-за кордону – на «Кінг Пауер» було переграно Борусію М (2:1). Цікаво, що лише німецькому клубу англійці змогли забити більше одного м’яча. А так виходить 6 голів у 7 товариських матчах – невтішна статистика для команди, яка, судячи з покупок, не планує боротися за виживання цього сезону.

Щодо покупок. Шекспір забрав у Гвардіоли Іхеаначо, який вже не грав так вправно, як при Пеллегріні. У «Севільї» забрали їх віце-капітана Іборру, який тепер має утворити потужний центр півзахисту на пару з Ндіді. А ще від тяганини у Чемпіоншипі з «Халлом» врятували кіпера Якуповіча та центрбека Магвайра. Покинули команду дублер Шмайхеля Цілер, який пішов до «Штутгарта», в оренду у «Фрайбург» віддали Капустку, якому ще зарано до основи Лис, і вільним агентом став гігантський центрбек Васілевскі, який вже забув, що таке основа, завдяки Беналуану.

Вже у першому ж матчі не допоможе Іборра, який потягнув пах і вибув на кілька тижнів. До тренувань потроху повертаються Дрінквотер, Хут, Слімані, натомість пошкодження Іхеаначо вважають не надто серйозним і від форварда можна очікувати дебют вже сьогодні. Невідомо, як складеться доля Грея і Мареза цього сезону, бо в обох випадках більше новин не про те, як вони готувалися до сезону, а все завалено чутками про їх можливі трансфери. Тому під питанням, чи захоче Шекспір їх задіювати у сьогоднішньому матчі. Англійські експерти сумніваються, кого може поставити Шекспір у пару до Ндіді в центрі поля, але, на мою думку, вибір очевидний – Амарті.

Вдома «Арсенал» завжди дуже вдало грав проти «Лестера», програвши лише раз ще у далекому 1973-му (0:2). Останні 10 матчів Каноніри вдома лише вигравали у Лис і сумарна різниця м’ячів становила 28-7. Минулого сезону «Лестер» слабо грав на виїзді, здобувши лише 10 очок із 44, а на «Емірейтс» програли 1:0, автогол у пасиві Хута.

Орієнтовні склади:

Арсенал

Чех – Монреаль, Холдінг, Чеймберс – Колашінац, Ельнені, Джака, Белльєрін – Івобі, Велбек – Ляказетт

Лестер

Шмайхель – Фухс, Морган, Магвайр, Сімпсон – Олбрайтон, Амарті, Ндіді, Марез – Варді, Іхеаначо

Травмовані: Касорла, Санчес – Іборра

Під питанням: Мустафі, Вілшир, Озіл, Ремзі, Коклен, Пауліста – Слімані, Хут, Іхеаначо, Дрінквотер

Дискваліфіковані: Косьєлни – немає

ПРОГНОЗ

1:0

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты