Tribuna/Футбол/Блоги/Типу аналітика/За «Арсенал» грає двійник Ротаня

За «Арсенал» грає двійник Ротаня

Олимпик-Онлайн, вас вирішили обскакати в Лондоні.

9 апреля 2017, 13:03
2
За «Арсенал» грає двійник Ротаня

За лондонський «Арсенал» виступає Метт Мейсі, який дуже схожий на півзахисника «Дніпра» та збірної України Руслана Ротаня. Щоправда, лише зовні.

Метт Мейсі – 22-річний голкіпер «Арсеналу», який не провів за основну команду жодного матчу, проте кілька разів потрапляв до заявки. Він є вихованцем «Брістоль Роверс», за яких дебютував у березні 2013-го, а через півтора року після перегляду в «Арсеналі» підписав контракт з Канонірами. Але за спиною Фаб’янскі йому довелося лише посидіти на лавці і пограти за молодіжну команду, так і не спробувавши свої сили у воротах «Арсеналу».

У січні 2015-го його взяв на місяць в оренду «Аккрінгтон Стенлі» з Ліги 2, де Метт грав свого часу за «Брістоль Роверс». Команда, яка йшла рівно протягом сезону в середині таблиці, примудрилася з Мейсі у воротах програти чотири гри підряд таким же середнякам, а кіпер пропустив аж 11 голів. Тому продовження співпраці з резервним воротарем «Арсеналу» не відбулося і він повернувся до Лондону.

У тій грі за «Аккрінгтон Стенлі» Мейсі пропустив п'ять голів

Через два роки сидіння за спинами кіперів Канонірів Мейсі запрошують в оренду, але вже до кінця сезону. Цього разу знову Ліга 2 – «Лутон Таун», який бореться за вихід до вищого дивізіону. Оренда основного воротаря Крістіана Волтона завершилася і той повернувся до «Брайтона», а «Лутон» одразу ж йому знайшов заміну в лиці Мейсі, бо свої кіпери їх чомусь не влаштовують. Бос «Лутону» навіть назвав нового гравця одним з найкращих молодих голкіперів Англії і багато говорив про досвід тренування у клубі рівня ЛЧ.

Мейсі зіграв за нову команду 13 матчів. Допоміг вийти до півфіналу Трофею футбольної ліги, але там поступитися; зіграти двічі по 1:1 з лідерами Ліги 2 «Донкастером» та «Плімутом»; в останньому турі перемогти прямого конкурента за п’яту позицію в чемпіонаті «Блекпул» (1:0). При цьому пропустив 14 м’ячів і чотири рази залишав поле без пропущених. Мабуть, все б тривало і далі так позитивно для нього в «Лутоні», але у його головному клубі зламалися два основні кіпери – Чех та Оспіна – їм на заміну є Мартінес, та його немає ким дублювати.

Так він викладався за «Лутон»

4-го квітня у грі проти «Вест Хема» ворота Канонірів захищав Мартінес, а на лавці запасних сидів Мейсі, якого довелося відкликати з оренди. «Арсенал» переміг 3:0, а через чотири дні «Лутон» провів матч проти «Барнета» без Мейсі. У воротах стояв ще один орендований кіпер – Стюарт Мур з «Редінга» – і його три неймовірні сейви дозволили зберегти ворота недоторканими, а «Лутону» перемогти 1:0. Певно, тепер боси клубу не так плачуть за втратою Мейсі, який, можливо, навіть дебютує скоро за «Арсенал».

Так Мейсі тащить молодіжну команду «Арсеналу»

І ще раз порівняймо

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Все посты