Tribuna/Киберспорт/Блоги/Знак оклику/Оновлений склад NіP. Dev1ce – Леброн Джеймс світу CS:GO

Оновлений склад NіP. Dev1ce – Леброн Джеймс світу CS:GO

Шокуючий перехід одного з кращих гравців CS:GO світу, що звучить як жарт. Що могло стати причиною такої несподіваної зміни?

Блог — Знак оклику
26 апреля 2021, 18:38
7
Оновлений склад NіP. Dev1ce – Леброн Джеймс світу CS:GO

Нещодавно світ кіберспорту сколихнула новина про перехід датського гравця dev1ce у склад NiP. До цього він був учасником команди Astralis, що є одною з кращих у дисципліні.

Ця заява здивувала не лише фанатів, а й багатьох професійних гравців. Що ж стало справжньою причиною такого неочікуваного переходу?

5 років гри за Astralis. Кращий снайпер гри. Хто такий dev1ce та чому його рішення шокує?

Професійна кар’єра гравця почалась ще в 2013-ому, а з 2016-ого він став учасником команди Astralis. Разом з ними він пройшов вогонь, воду, мідні труби та безліч важких турнірів.

Саме у цій команді dev1ce став тим, ким він зараз є. Його призові – понад 1.5 мільйони доларів, а перемоги складають 70% усіх матчів. 42 перших місця, 21 «срібло» та 20 «бронзи». Чотириразовий чемпіон Major (2-ох разовий MVP), 7-ми разовий учасник рейтингу кращих гравців CS:GO. І не слід забувати, що хлопцю лише 25 років.

Він виступав за Astralis з моменту заснування команди, тому уявити колектив без нього, або його в складі іншого клубу –для фанатів майже неможливо.

23-ого квітня з’явилась офіційна інформація про підписання спортсменом трирічного контракту з командою Ninjas in Pyjamas. Звісно, ніхто не очікував на це, адже колишня команда гравця куди «вище», ніж теперішня. Самі Astralis на честь цієї події опублікували наступне відео:

Любов, хвороба чи конфлікт з командою: причина переходу до NiP

Майже ніхто не розумів, що саме наштовхнуло гравця на такий крок. Є різні припущення, однак, ось що каже сам dev1ce:

«Чесно кажучи, мені було важко покинути Astralis. Хлопці з команди завжди будуть для мене як сім’я, але ситуація з коронавірусом змусила замислитись про різне: де я бачу себе та коли все повернеться у звичне русло.

Я живу у Швеції вже довгий час та говорю місцевою мовою. Я радий стати частиною молодого та цікавого проекту Ninjas in Pyjamas. Приєднатись до однієї з найуспішніших організацій, де грало стільки легенд – ось що надихає мене. Просто подивіться, чого досягнув Леброн Джеймс з «Лос-Анджелес Лейкерс. Моя ціль номер один – перемогти на Major в Стокгольмі».

Dev1ce живе в Швеції (яка є батьківщиною NiP) вже кілька років, разом із своєю дівчиною. Вже була інформація, що гравцю не подобаються постійні перельоти у Данію та звідти, а також життя в готелі та виступи з офісу Astralis. Тим більше, це було не рекомендовано йому через стан здоров’я.

Не надто давно спортсмен перехворів кронавірусом, і це допомогло йому зробити певні висновки. Через ситуацію з пандемією проблеми були й усередині всього колективу, що також могло вплинути на вибір гравця.

Кінець ери Astralis та розквіт шведської команди?

Dev1ce замінив nawwk, якого в свою чергу NiP виставила на трансфер. Оновлення складу явно піде на користь команді, адже їм завжди не вистачало стабільного снайпера. Думаю, тепер ця команда зможе демонструвати гру не гіршу, ніж Astralis.

Проте, з «розквітом» шведської команди, може прийти занепад датської. Багато хто вже назвав 23-тє квітня днем кінця «ери Astralis». І, можливо, не дарма. Останнім часом команда показувала не найкращий результат, що могло стати ще однією з причин переходу dev1cе. Сталося це, напевно, через напружену ситуацію між гравцями та керівництвом. Здавалося б, що у такої команди не може бути проблем із грошима. Завдяки потужному складу команди, який перемагав у безлічі турнірів, колектив заробив майже 8 мільйонів доларів.

Проте, через ситуацію, яка склалася через пандемію коронавірусу, Astralis зрізала зарплату гравцям і персоналу на 30%. Все це призвело до конфлікту, і хоч як добре команда не закінчила 2020-ий рік, колектив затаїв образу на керівництво.

Контракти гравців Astralis закінчуються в 2021-ому році, а в зв’язку з вище згаданими подіями, продовження їх кар’єри в цьому ж клубі уже під питанням.

Тим не менш, навіть один лише трансфер dev1ce – це велика втрата для команди. Важко сказати, якою буде гра Astralis без нього, адже він входив до її складу від початку. Можна прогнозувати значне ослаблення клубу. Хоч він і не був єдиним сильним учасником складу, але точно був основним його гравцем.

Реакція на перехід гравця фанатів, експертів і не тільки

Після такої новини можна було очікувати «вибух» обговорень у соц.мережах. Думки розділились: хтось був пригнічений фактом зміни легендарного складу команди, хтось – радий цікавому розвитку подій. Проте, більшість все ж просто були у шоці.

Ось, наприклад, відповідь на подію somedieyoung з Team Spirit, який назвав її «кінцем епохи»:

Досить сумні прощальні слова капітана Astralis, gla1ve:

«Device, друже мій, дякую тобі за всі ці роки. Ти можеш пишатися, ми всі можемо пишатися тим, чого добились разом. Я розумію твій вибір та бажаю удачі в NiP. Кінець – це завжди новий початок».

Окрім сумних були також й кумедні реакції. Наприклад, olofmeister припустив, хто міг би замінити спортсмена в складі команди:

Ще цікавішою є відповідь самого Dosia:

Відреагували також й одні з кращих гравців сучасності. Той самий Hobbit, чия відповідь може пояснити відчуття мільйонів інших фанатів:

***

Не слід забувати, що це рішення самого dev1ce, і ми повинні поважати його. У разі успіху гравця в новій команді, його доля буде дуже схожа на історію Леброна Джеймса. І хоч вони із двох кардинально різних видів спорту, кожен з них так чи інакше є одними з кращих у своєму.

Сам dev1ce у своєму зверненні пригадав баскетболіста, з натяком на готовність «розірвати» перший ж Major у складі нової команди. Завдяки йому багато команд досягли успіху в свій час, а тепер dev1ce може перевернути світ CS:GO у складі молодої перспективної команди. Щось схоже ми вже бачили на професійній сцені баскетболу.

Кіберспортсмен кинув виклик самому собі. Він вже досягнув усього, чого міг в складі Astralis, тому чи вдасться йому зробити те ж в NiP – цікаве питання. Відповідь на нього може змінити погляд фанатів на гру топових команд Counter-Strike.

Хочеться вірити в майбутній успіх шведської команди. Шкода визнавати лише те, що легендарна гра Astralis вже ніколи не буде колишньою. Та все ж, «ховати» їх ще надто рано.

Другие посты блога

Все посты