Tribuna/Футбол/Блоги/Блог Євгена Брижа/У Ворсклі Максимова рояль носять усі. Два голи у ворота Олександрії — доказ

У Ворсклі Максимова рояль носять усі. Два голи у ворота Олександрії — доказ

Розбираємо «чорнову» роботу полтавців в епізодах з голами.

Автор — Євген Бриж
18 октября 2021, 17:15
У Ворсклі Максимова рояль носять усі. Два голи у ворота Олександрії — доказ

Розбираємо "чорнову" роботу полтавців в епізодах з голами.

Через позитивні тести на коронавірус "Ворскла" в поєдинку з "Олександрією" не могла розраховувати на низку гравців і значно перекроїла склад. Найбільшим сюрпризом була поява Пердути на позиції правого центрального захисника.

Це не нове для нього амплуа, і ось для чого Максимов це зробив. Перший гол розпочався з ось цього моменту.

У цьому епізоді Пердута двічі виграв боротьбу після вкидання аута від "Олександрії". І заробив аут для "Ворскли". Три успішних ТТД за мить. І ось що сталося вже після вкидання полтавців.

Усі "білі" побігли захищатися до штрафного, а Челядін, зібравши навколо себе натовп, відпасував на Пешича, який лишився один на бровці й без перешкод подав.

Зверніть увагу на розташування Рангела в цьому епізоді: між ним і м'ячем — захисник у цілковито правильній позиції. Однак бразилець зробив те саме, що з "Ворсклою" в Полтаві, коли грав за КуПС: виграв позиційну боротьбу та повітря.

Можна зауважити цілу низку помилок олександрійців. Слід похвалити чудовий пас Пешича й гру на випередження Рангела. Однак варто наголосити на іншому: один із найкращих відбиральників і підбиральників УПЛ Ігор Пердута блискуче виконав свою роботу, припинивши атаку суперника й дозволивши почати свою, а центрхав Челядін, притримавши м'яча, створив простір і нагоду партнерові влучно подати.

Другий гол — це квінтесенція сьогоднішньої "Ворскли", де обороняються усі й де пресинг форвардів — перша ланка оборони. Дивімося, з чого почався другий гол. Ось "Олександрія" неквапно розігрує м'яча, але на захисника сунуть нападники й той змушений виконувати непідготовлений пас:

Нападники не просто бігають попереду: разом із ними зсувається в імовірну зону передачі вся центральна ланка "Ворскли". І ось уже бачимо, як ще один "носій рояля" у полтавців Челядін перехоплює цю спровоковану неточну передачу, а Кане пасує на Рангела, що змістився на бровку:

На цьому зняткові я зеленим показав розташування Тілля. Цей півзахисник шукає вільний простір. Максимов використовував його на фланзі та як опорника, але найкраще люксембуржець почувається під форвардами, бо відмінно бачить поле та використовує простір, як у цьому епізоді. Саме він отримує м'яч далі:

На цьому зняткові, на жаль, не видно, але Олів'є, наперед оцінивши ситуацію, притримав м'яча й не віддав ближньому (Рангелу), а викинув середній пас у ривок Степанюку (жовта стрілка). Потім уже Руслан викотив під удар Рангелу, який заради цього пробіг пів поля (біла стрілка):

Нагадаю, що почалася ця атака з тиску форвардів на захисника "Олександрії", який помилився з пасом, перехоплення Челядіна та першого пасу Кане на Рангела.

Це та чорнова робота, яку часто не бачать за красивими голами й ефектними передачами. Це те, чим зараз вирізняється "Ворскла". Не дарма її капітаном у цій грі вперше в офіційному матчі був Олександр Скляр.

Лучшее в блогахБольше интересных постов

Другие посты блога

Два капітани
4 августа 2022, 18:48
Все посты