Tribuna/Футбол/Блоги/Блог Євгена Брижа/Казус «Ворскли»

Казус «Ворскли»

Складається враження, що голосний програш фіннам і виліт із Ліги Конференцій добряче струснув команду. Виграш у «Львова» 4:1 — цьому доказ.

Автор — Євген Бриж
9 августа 2021, 19:54
2
Казус «Ворскли»

Складається враження, що голосний програш фіннам і виліт із Ліги Конференцій добряче струснув команду. Виграш у «Львова» 4:1 — цьому доказ.

Іноді так буває: колектив чи команда, не лише футбольна, засмикана експериментами та емоціями, повертається до простіших дій — і в неї починає виходити, з'являються позитивні емоції та результат. Виходить усе.

Як у «Ворскли» в матчі зі «Львовом». Після двох матчів із КуПС, де, наполягаю, проявилася елементарна неготовність команди до суперника, після скандального відходу асистента тренера, після нерозуміння трансферних рішень з боку команди «Ворскла» змінила модель гри в атаці, відмовилася від дій із трьома центральними захисниками, під яку не вистачає складу, і в матчі з «Рухом» зіграла умовні 4-3-3, а зі «Львовом» — 4-4-1-1.

Чому умовні — бо у вчорашній грі в захисті часом було 4-5-1, а в атаці — 4-2-4. Тілль повернувся на позицію під форвардом, Скляр грав праворуч в атаці, Кане — ліворуч. У підсумку вся атакувальна трійка й забила, а Тілль — автор двох асистів. Цей гравець уже є одним із провідних у команді. Учора він забив і віддав дві гольові передачі. Разом за п'ять ігор у люксембуржця — 3 голи та 4 асисти за 5 матчів. Ось його робота в другому м'ячі:

І в четвертому:

Степанюк — дубль плюс пас: востаннє він забивав двічі 20 березня «Олімпіку» (3:0 — і до вчора це була остання велика перемога «Ворскли»), а три результативних дії у Полтаві в нього взагалі трапилися лише вдруге — вперше гол плюс два асисти були 23 серпня 2020-го в матчі з «Рухом» (5:2).

Тепер у Руслана — 4 забитих і два асисти у 5 матчах.

І Скляр, про якого вже багато говорили. У цьому матчі він зіграв правого хавбека з переходом наприкінці на позицію опорника (коли за рахунку 4:0 Максимов повернувся до схеми з трьома центральними захисниками). У попередньому — правого форварда з подальшим переходом на позицію опорника. Ось його теплова карта в попередньому матчі — реально скрізь:

Зі «Львовом» Скляр зіграв уже правого хавбека. І ось розбір двох м'ячів «Ворскли» «Львову», в яких узяв участь Олександр.

1-0:

3-0:

У Скляра два м'ячі та один асист у п'яти іграх, але показники передач були б вагоміші, аби їх фіксували як у хокеї: не останній пас, а й попередні. І це без урахування вдалих відборів, перехоплень і єдиноборств, які теж призводили до м'ячів.

Наразі цей запал — позитивний, і варто спробувати його зберегти. Адже й негативу в команді вже чимало: виліт від фіннів, несподіваний відхід асистента тренера Уляницького, постійна публічна критика Максимова на адресу деяких футболістів, яка просто спалює всі мости, його жорстке ставлення до декого з них, незрозуміла поява в команді цілковито неготового Есеоли, що теж викликала нерозуміння команди.

Та про ці речі варто розповідати окремо. Поки що — час порадіти.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Два капітани
4 августа 2022, 18:48
Все посты