Tribuna/Футбол/Блоги/Блог Євгена Брижа/Англія—Шотландія. Аналіз гри

Англія—Шотландія. Аналіз гри

Британський футбол у всій своїй красі.

Автор — Євген Бриж
19 июня 2021, 09:58
1
Англія—Шотландія. Аналіз гри

Британський футбол у всій своїй красі.

Англія та Шотландія провели вчора, по-моєму, найефектнішу поки що гру на Євро. Цей поєдинок, натхненний найкращими знахідками з матчів Прем'єр-ліги, як на мене, цікавіший, ніж «шахові» дуелі з пересуваннями підтюпцем, що швидкі флангові атаки й досі є грізною зброєю, що головні події в красивому футболі мають відбуватися саме там, де м'яч, а не в пересуваннях без нього, що стандарти досі вагомі, що тактика — це ще не весь футбол, що єдиноборства та запал — це і є основа ігрового спорту — коротше, що справжній британський футбол живий і набагато ефектніший, ніж «південноєвропейські» моделі.

Обрав десять найцікавіших моментів матчу, що ілюструють, як саме діяли суперники:

Фаза розіграшу м'яча в Англії. Флангові захисники — дуже високо, вище опорників. Таким чином вони виходять з-під пресингу першої лінії Шотландії на гравців із м'ячем та тих, хто опускається під пас. Кількість атак флангами Англії — 45% (лівим), 35% (правим).

Активна й глибока позиційна оборона Шотландії та спроби пройти її від Англії. Центрхави опускаються під пас, темний трикутник їх контролює, флангові захисники Англії підіймаються вище, натомість шотландці грають у п'ять захисників.

5-3-2 в обороні від Шотландії. Активний відбір від трійки центрхавів та блокування високих флангів Англії.

Високий тиск від Англії на трьох центральних захисників Шотландії. Слабке місце такої схеми — складно виходити в атаку під пресингом. На всьому Євро Англія продемонструвала найвищу лінію відбору м'яча.

Стандарти. Позиційна оборона від Шотландії при штрафних Англії. П'ять захисників шеренгою в лінію, троє хавів контролюють ривки другим темпом.

Це вже Англія при стандартах від Шотландії. Ультрапозиційний захист: вісім на лінії, двоє у стінці. При цьому крайні гравці Шотландії намагаються цей заслін розтягнути, знаю вивільнити коридори для вривань партнерам.

Аналогічний захист Англії на стандартах Шотландії. Ультразонна оборона: шестеро ланцюжком в лінію, двоє в стінці, решта по гравцях.

Кутовий від Англії. Один із варіантів. Фоден уводить опікунів з воротарської, а група «другого темпу» отримує зону для вривань. Бачили таке в Прем'єр-лізі — грізна зброя.

Ще один такий же розіграш кутового від Англії. Двоє нападників попереду намагаються увести оборонців, щоб звільнити місце для набігання дальній групі.

Кутовий від Шотландії. Один із варіантів. Гравці скупчилися біля лінії воріт, заважаючи воротарю.

Єдиноборства на 91-й хвилині. Квінтесенція цього поєдинку.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Два капітани
4 августа 2022, 18:48
Все посты