Tribuna/Футбол/Блоги/Блог Євгена Брижа/Як виграти/програти матч за п'ять хвилин. Уроки від «Ворскли»/«Львова»

Як виграти/програти матч за п'ять хвилин. Уроки від «Ворскли»/«Львова»

Полтавці після перерви перебудувалися, а львів’яни не встигли.

Автор — Євген Бриж
18 апреля 2021, 01:48
Як виграти/програти матч за п'ять хвилин. Уроки від «Ворскли»/«Львова»

За перші п'ять хвилин другого тайму «Ворскла» забила «Львову» два м'ячі й фактично здобула перемогу. Це сталося завдяки зміні гри, на яку гості не встигли відреагувати. Ось детальний розбір цих змін.

Як було

Показовим для розуміння початкової моделі гри «Ворскли» є позиційний розіграш на 30-й хвилині.

Тут видно, що полтавці діють у чотири захисники. М'яч у Пердути, він правий. Над ним — Кане, ближче до атаки Луїзао. Їхні позиції саме на цьому зняткові менш вагомі, бо вони весь час міняються, а от у центральній зоні — Тілль, завдання якого — швидко доставляти м'яч з оборони в атаку. Також видно, що тут «Ворскла» намагається виходити в атаку саме коротким пасом.

Як стало

Ось зняток з початку другого тайму.

Чітко видно, що «Ворскла» перейшла на гру в три центральних захисники. Це дозволяє крайкам, зокрема, Пердуті, висуватися в атаці набагато вище. Оскільки вони закривають фланги, то Кане може більше діяти в центрі в атаці (тут він починає розіграш), а Тіль — класичного опорника.

До чого це призвело

«Ворскла» почала володіти м'ячем у другому таймі — і втілила володіння у гол. Якщо не знати наперед про цю перебудову — вдіяти щось «Львову» було складно. Ось із чого атака почалася — довга передача Яворського на Пердуту.

Ось як продовжилася: по втраті нагоди пройти правим флангом «Ворскла» атакує лівим. На протилежному фланзі з'явився Пердута, «колишній» правий захисник, до підключень якого «Львів» не готовий. Тілль — теперішній опорник — без опіки. Кане — чітко між лініями, шукає вільні зони.

Що бачимо за секунду до гола. М'яч у Тілля, він виконує дальній удар, користуючись свободою. М'яч відскакує до Пердути, якому ніхто не заважає.

І після цього простріл Пердути відскакує до Кане, якому теж ніхто не заважає, бо львів'яни опікають інших. Гол.

А ось другий гол. Не схожий на перший, але з тими ж виконавцями, чиї ролі змінилися в перерві. Пердута пішов уперед, увів футболіста й дозволив Кане опинитися в такій зручній для нього вільній зоні з м'ячем і виконати розрізний пас на Кулача. 2:0.

Таким чином перебудова «Ворскли» (не лише у кількості футболістів у лініях, але і в моделі гри) дозволила їй здобути перемогу в цьому поєдинку.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Два капітани
4 августа 2022, 18:48
Все посты