Tribuna/Футбол/Блоги/Блог Євгена Брижа/Пердута за матчами в чемпіонатах за «Ворсклу» зрівнявся з її захисником Мачоганом, що грав за неї ще в першій лізі

Пердута за матчами в чемпіонатах за «Ворсклу» зрівнявся з її захисником Мачоганом, що грав за неї ще в першій лізі

Обидва — захисники й уродженці заходу України.

Автор — Євген Бриж
8 марта 2021, 13:29
Пердута за матчами в чемпіонатах за «Ворсклу» зрівнявся з її захисником Мачоганом, що грав за неї ще в першій лізі

Обидва — захисники й уродженці заходу України.

Для Ігоря Пердути гра «Ворскли» проти «Маріуполя» стала 194-ю в чемпіонатах у біло-зеленій футболці. За цим показником він зрівнявся із захисником ще першолігових часів, теж уродженцем заходу України Ігорем Мачоганом.

Обидва у реєстрі найвідданіших Полтаві футболістів посідають тепер 7-8 сходинку.

До шостого місця в списку «гвардійців» Пердуті лишилося небагато: у колишнього капітана й голкіпера, а нині — тренера «Ворскли» Сергія Долганського 212 матчів. Вище — у п'ятірці найвідданіших — Павло Ребенок, Йован Маркоскі, Геннадій Медведєв, Арменд Даллку й Володимир Чеснаков.

Пердута — один із п'яти чинних футболістів серед тих 24, хто награв понад 100 матчів у чемпіонатах, разом із Чеснаковим, Ребенком, Скляром і Сапаєм.

А Ігор Мачоган — єдиний у десятці найвідданіших футболістів, що грав за «Ворсклу» ще в першій лізі та виходив разом із нею до вищої, здобував дебютну «бронзу» та вперше грав у єврокубках. Він провів у Полтаві вісім років — з 1994 до 2002-го.

Зараз Ігорю Петровичу Мачогану — 51 рік, день народження він відзначив 3 березня. Він народився у Стрию Львівської області, у тамтешній «Скалі» почав і закінчив професійну кар'єру. У «Ворсклі» він грав переважно ліворуч у захисті.

Ігорю Пердуті 15 листопада виповнилося 30 років. Він народився у місті Теребовля Тернопільської області. У «Ворсклі» — з 2010 року, грав на різних позиціях, зараз — правого захисника.

Загалом у Пердути на професійному рівні — включно з дублерами, єврокубками, половиною сезону в «Оболоні», іграми за «Ниву» та в Кубку України — 310 поєдинків.

Він провів: 8 ігор за «Ниву» (Тернопіль) у другій лізі; 65 матчів за дубль «Ворскли»; 13 (12+1) — за «Оболонь» в оренді, 194 гри за «Ворсклу» в чемпіонатах, 20 — у Кубку, 9 — у єврокубках, 1 — у Суперкубку.

Це 224 гри за «Ворсклу», 65 — за дубль, 13 — за «Оболонь», 8 — за «Ниву». Разом 310 матчів у професійному футболі від дебюту 11 квітня 2009 року.

Другие посты блога

Два капітани
4 августа 2022, 18:48
Все посты