Tribuna/Футбол/Блоги/Блог Євгена Брижа/Історія футболу у світлинах. Фінал Кубку Англії 1927 року

Історія футболу у світлинах. Фінал Кубку Англії 1927 року

Раритетні й атмосферні фото.

Автор — Євген Бриж
3 марта 2021, 17:49
Історія футболу у світлинах. Фінал Кубку Англії 1927 року

Раритетні й атмосферні фото.

23 квітня 1927 року, Лондон, стадіон «Уемблі». Суддя William F. Bunnell у піджаку та з метеликом у присутності 91 206 глядачів готується почати матч за Кубок Англії між лондонським «Арсеналом» та валлійським «Кардіффом». Ліворуч на світлині — капітан «Арсенала» Charlie Buchan, у червоній футболці. Він тисне руку капітанові «Кардіффа» Fred Keenor, у синій футболці.

Уперше команда з Уельсу вийшла до фіналу турніру. На матч звідти приїхали десятки тисяч вболівальників, для них запровадили додаткові поїзди.

Загалом було подано понад 300 тисяч заявок. Біля входу виникла тиснява через підроблені квитки, довелося вишикувати поліцію. В Уотфорді надрукували програмку й продавали її за 6 пенсів.

На гру прибули чинний та майбутній прем'єри Сполученого Королівства Ллойд Джордж та Вінстон Черчіль, а також король Георг V.

Цей фінал був першим, який транслювали по радіо. Долю гри вирішив єдиний гол на 74-й хвилині, забитий шотландцем Хью Фергюсоном.

Воротар «Арсенала» спробував виправдатися, мовляв, його светр був надто слизьким, через що м'яч ковзнув у ворота.

Після фінального свистка на поле вибігли вболівальники «Кардіффа». На «Вемблі» трофей капітану валлійців вручить сам король. 2012 року біля стадіону в Кардіффі капітана з кубком ушанують пам'ятником.

На батьківщині команду зустріли близько 150 тисяч щасливих шанувальників.

Ні до, ні після команда з Вельсу ніколи не вигравала цей трофей.

Світлини Walesonline.co.uk, Popperfoto/Getty Images

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Два капітани
4 августа 2022, 18:48
Все посты