Tribuna/Футбол/Блоги/Блог Євгена Брижа/ФК «Пріштіна» двічі не зміг зіграти в Гібралтарі матч ЛЄ через коронавірус

ФК «Пріштіна» двічі не зміг зіграти в Гібралтарі матч ЛЄ через коронавірус

Косовська «Пріштіна» двічі літала до Гібралтара на гру Ліги Європи різними складами — і обидва рази їй не дозволили зіграти через позитивні тести на коронавірус, хоча УЄФА дозволила тимчасово набрати гравців з інших клубів Косова.

Автор — Євген Бриж
23 августа 2020, 04:31
2
ФК «Пріштіна» двічі не зміг зіграти в Гібралтарі матч ЛЄ через коронавірус

Косовська «Пріштіна» двічі літала до Гібралтара на гру Ліги Європи різними складами — і обидва рази їй не дозволили зіграти через позитивні тести на коронавірус, хоча УЄФА дозволила тимчасово набрати гравців з інших клубів Косова.

Абсолютний сюрреалізм трапився з командою «Пріштіна» з Косова, яку очолює екскапітан «Ворскли» Арменд Даллку. На початку тижня команда вирушила на гру Ліги Європи проти гібралтарської команди «Лінкольн Ред Імпс». У понеділок, 17 серпня, команда прилетіла до Гібралтару і, за місцевими правилами, пройшла тест на наявність коронавірусу. У вісьмох людей (за повідомленням офіційного інстаграму «Пріштіни») він виявився позитивним. Тест проводила акредитована УЄФА лабораторія «Синлаб». При тому тести 14 та 15 серпня були негативними. Попри це, команда мала в складі ще 14 футболістів (з двома резервними воротарями) і, за правилами УЄФА, могла б грати. Однак проведення матчу, за повідомленням косовського клубу, скасувала влада Гібралтару. «Пріштіна» покинула готель і вирушила додому.

Далі трапляється неймовірне. УЄФА дозволяє переграти матч у суботу, 22 серпня. Але — іншою командою під кольорами «Пріштіни», до складу якої дозволено брати представників інших команд Косова! Як пишуть косовари, на ці кілька днів Федерація футболу Косова стала підрозділом «Пріштіни». У її футболках погодилися зіграти 24 гравці з клубів «Феронікелі», «Ллапі», «Фламуртарі», «Балкані», «Дрениця», «Трепча», «Вуштрі», а очолив тимчасову команду тренер збірної Косова U-19 Раміз Краснікі.

«Пріштіна» знову прилетіла до Гібралтару, провела тренування напередодні гри. Тим часом тести, зроблені по прильоту, знову показують вісім заражених! (За повідомленням «Радіо Телевізьйон де ла Рока»).

І знову влада Гібралтара скасовує матч! Щоправда, так повідомила «Пріштіна», а от на сайті «Лінькольн Ред Імпс» зазначено: «Ми можемо підтвердити, що УЄФА скасувала сьогоднішню заплановану гру Ліги Європи УЄФА між нами та ФК «Пріштіна». Тепер питання передане до Контрольного, етичного та дисциплінарного органу УЄФА, щоб прийняти остаточне рішення щодо способу розв'язання ситуації. Клуб терпляче чекає на рішення».

Від «Пріштіни» зажадали дотримуватися карантину, не залишати готель, і влада Гібралтару (а не УЄФА, на чому наголошують косовари) вдруге скасовує матч, попри те, що гості надіслали до УЄФА стартовий склад з футболістів із негативними результатами тестів і готова була грати навіть без замін.

Однак матч не відбувся і вдруге. «Пріштіна» знову повертається додому. Гра мала початися в суботу о 19:00, тому чекаю на об'ємніші коментарі сторін та УЄФА з нового тижня. Подібного прецеденту футбол ще не знав.

P.S. від 19 листопада. Усі тести «Пріштіни» по поверненню додому виявилися негативними (за повідомленням самого ФК). «Пріштіні» присудили технічну поразку 0:3. Скарги до УЄФА нічим не закінчилися. Гібралтарський клуб вийшов далі на «Уньйон Тітус Петанж» з Люксембурга, подолав його та зіграв із шотландським «Рейнджерс», програвши, але заробивши трохи більше грошей.

Лучшее в блогахБольше интересных постов

Другие посты блога

Два капітани
4 августа 2022, 18:48
Все посты