Tribuna/Футбол/Блоги/Блог Євгена Брижа/У яких країнах тривають футбольні турніри

У яких країнах тривають футбольні турніри

Майже вся Європа призупинила футбольні змагання через пандемію коронавірусу з епіцентром на континенті. Окрім Гібралтару, Угорщини, Сербії, Росії, Білорусі, Казахстану. І України.

Автор — Євген Бриж
14 марта 2020, 11:49
У яких країнах тривають футбольні турніри

Майже вся Європа призупинила футбольні змагання через пандемію коронавірусу з епіцентром на континенті. Окрім Гібралтару, Угорщини, Сербії, Росії, Білорусі, Казахстану. І України.

Країни Європи, які не призупинили чемпіонати, позначені червоним. Перша цифра — кількість інфікованих станом на ранок суботи, друга — кількість померлих, третя — кількість тих, які одужали.

Гібралтар. Тут вирішили поки що продовжувати чемпіонат у вищій лізі, а решта футбольних ліг (так, я теж здивований їхньою наявністю) змагання припиняють. Аргументація — до завершення чемпіонату з урахуванням поточного вікенду лишилося чотири тури, а в турнірі беруть участь лише шість команд. Утім, в цій маленькій країні чекають рекомендацій від УЄФА, які будут поширені у вівторок.

Угорщина. Станом на ранок суботи чемпіонат вирішили продовжити, але проводити матчі без глядачів.

Сербія. Чемпіонат триває, матчі проходять без глядачів, але з журналістами. Рукостискання, діти, прес-конференції і весь інший антураж заборонений.

Туреччина. Те саме: без глядачів, але з журналістами.

Казахстан. Чемпіонат триває, матчі без глядачів.

Білорусь. Матчі чвертьфіналу національного кубка пройдуть за розкладом, із глядачами. До Білорусі, напевно, повільно доходить.

Росія. Найбільш абсурдні рішення, як на мене. По-перше, чемпіонат триває. На вчорашньому матчі "Ахмата" з "Динамо" було 13 тисяч людей. По-друге, обмеження стосуються матчів у Москві, куди пускатимуть не більше п'яти тисяч людей. ЦСКА вирішив провести... лотерею. У мережах жартують, що п'ять тисяч — у Москві на таку кількість народу коронавірус, напевно, просто не зверне уваги.

Україна. Матчі без глядачів, але за розкладом.

У Молдові та Ліхтенштейні змагання ще не поновилися і заплановані на початок квітня.

Що далі. У вівторок, 17 числа, збирається УЄФА. Там будуть вироблені рекомендації і прийнято рішення про Євро-2020. Де-факто, прямо зараз усі європейські країни, окрім перерахованих вище, вже не грають. Дехто розмірковує про дострокове завершення чемпіонату.

Наостанок. Не слухайте придуркуватих політиків, депутатів від "Слуги", які радять рятуватися від вірусу сексом і банею, секретаря РНБО, який втирає, що рятують часник і сало, безголових спортсменів, які твердять, що "це той же грип". У даній екстремальній ситуації варто слухати ЛИШЕ рекомендації компетентних лікарів, а все інше відфільтровувати.

Карта поширення вірусу тут. Рекомендації, що робити, тут. Сайт Всесвітньої організації охорони здоров'я тут. За новинами варто слідкувати не в Інсті, ФБ або Ютубі, а лише у перевірених джерелах, які майже не порушують стандарти. Це, зокрема, Ліга, Укрінформ, Правда, Дзеркало тижня, ВВС-Україна.

Усім спокою та здоров'я.

Другие посты блога

Два капітани
4 августа 2022, 18:48
Все посты