Tribuna/Футбол/Блоги/Блог Євгена Брижа/Шість застережень «Шахтареві» перед «Вольфсбургом»

Шість застережень «Шахтареві» перед «Вольфсбургом»

Нагадуємо, які прогалини в грі донеччан виявили поєдинки з «Ворсклою» та «Колосом». Так грати з «Вольфсбургом» не можна!

Автор — Євген Бриж
12 марта 2020, 17:09
4
Шість застережень «Шахтареві» перед «Вольфсбургом»

Нагадуємо, які прогалини в грі донеччан виявили поєдинки з "Ворсклою" та "Колосом". Так грати з "Вольфсбургом" не можна!

Пресинг у центрі поля позбавляє "Шахтар" гостроти в атаках

Синхронні дії трьох півзахисників "Ворскли" і трьох нападників призводять до того, що Майкону нікуди віддати м'яч:

Тиск на центральних захисників "Шахтаря" змушує їх часто помилятися

Неочікуваний пресинг центральних захисників донеччан від "Ворскли". Зверніть увагу, що на вістрі — номінальний опорник Пуцлін. Це був дзвіночок.

А це — результат. Форвард Кулач та інший опорник Скляр змусили помилитися захисників. Останній віддає гольову передачу. Поруч із м'ячем гравців "Ворскли" навіть більше, ніж "Шахтаря".

Та сама історія від "Колоса". Цей відбір закінчився небезпечним, але неточним ударом.

Перший пас і ввід м'яча воротарем небезпечні втратами

Про центральних захисників поговорили, тепер про тиск на воротаря і до чого він призводить. "Шахтар" часто так починає атаки — але і "Ворскла", і "Колос" цю історію розкусили. Ось що передувало голу "Колоса" після помилки Пятова:

Нападники перекрили напрями передач Пятову і той помилився при першому пасі.

Як "Ворскла" закрила фланги атак "Шахтарю"

Для "Шахтаря" флангові захисники традиційно більше працюють на атаку, ніж на оборону. І в цьому епізоді фланговий захисник "Шахтаря" пішов уперед, а лівий півзахисник Коноплянка підключається з глибини. Однак Коноплянку контролює правий хав "Ворскли" Луїзао, який опускається глибоко. Коноплянка в цій грі виконав лише дві гострі передачі.

Як проти "Шахтаря" діяли в контратаках

Ось наслідки високої гри крайків донеччан. Підключення флангів "Шахтаря" в цьому епізоді матчу з "Ворсклою" зіграло з ними злий жарт: і Болбат, і Чипріано лишилися позаду флангових хавів "Ворскли". Полтавці атакують вчотирьох.

Як проти "Шахтаря" діяли в позиційній обороні

Флангові півзахисники "Ворскли" опустилися в лінію захисту і стають фулбеками, контролюючи підключення "Шахтаря" флангами. Опорні діють високо, разом із нападниками пресингуючи центр поля "Шахтаря". Протидіяти цьому донеччани в Полтаві не змогли.

Сподіваюся, помилки, зроблені умовним резервом у Полтаві і подекуди повторені основою в грі з "Колосом", не стануться у матчі з "Вольфсбургом".

Лучшее в блогахБольше интересных постов

Другие посты блога

Два капітани
4 августа 2022, 18:48
Все посты