Tribuna/Футбол/Блоги/Блог Євгена Брижа/Як розвивалися Ютуб-канали клубів УПЛ за місяць

Як розвивалися Ютуб-канали клубів УПЛ за місяць

Прийшов час проаналізувати показники Ютуб-каналів клубів УПЛ за лютий.

Автор — Євген Бриж
6 марта 2020, 21:30
8
Як розвивалися Ютуб-канали клубів УПЛ за місяць

Прийшов час проаналізувати показники Ютуб-каналів клубів УПЛ за лютий.

Аналіз місячної давнини — тут. Цифри в цьому тексті подані станом на 20:00-21:00 5 березня.

Спершу аналізуємо кількість підписників каналів клубів. За лютий становище клубів у "турнірній таблиці" не змінилося: усі потроху нарощували аудиторію. Ось цифри станом на початок березня (у тисячах підписників).

Однак темп приросту підписників був різним. На наступній діаграмі подані відсотки: наскільки зросла кількість підписників за місяць. Клуби ранжовані від найбільш успішних у цьому плані до найменш. А графічно подана кількість: червоним — було наприкінці січня, синім — додалося за період до початку березня.

Тут всіх "зробила" Зоря, збільшивши ядро аудиторії свого каналу на 16 відсотків. Щоправда, ця аудиторія поки що невелика (причини я пояснював у тексті місячної давності). А от Десна, Ворскла, Динамо і Дніпро-1 теж значно наростили кількість підписників. У трійці аутсайдерів — Шахтар, Олімпік і Львів. З Шахтарем так вийшло, бо вони запустили власний телеканал, мають окремий відеопроект, тому Ютуб опиняється на другому плані.

Варто також проаналізувати місячні зміни в переглядах відео на канал клубів УПЛ. Тут теж є сюрпризи і тенденції. Спершу — загальна кількість переглядів за кожним каналом. Теж без змін у розташуванні в порівнянні з попереднім місяцем. Як і раніше, більше мільйона переглядів мають лише п'ять каналів.

А от градація каналів за збільшенням переглядів за місяць у відсотках.

Тут теж Зоря показує великий темп, але і в абсолютних значеннях поки що цифри в неї маленькі. Її 40 відсотків — це майже 43 тисячі переглядів, тоді як 9,75 відсотка у каналу Динамо — це 4 з половиною мільйони. Ці клуби разом із Дніпром нарощують перегляди найшвидше. А Львів, Маріуполь, Олімпік і Карпати роблять це найповільніше. Подив викликають Карпати, адже за абсолютною кількістю переглядів і за кількістю підписників вони треті. Свідчити це може лиш про одне: Ютубом там зараз займаються мало, адже не до того.

Хоча я б подумав над тим, як конвертувати кількість у зміни в паблісіті цього клубу. Нагадаю, чому Ютуб важливий усім клубам. Нині це не лише відеохостинг, а й другий за популярністю пошуковик у світі, до того ж інтегрований із Гуглом. А також — повноцінна соцмережа зі своєю алгоритмічною стрічкою і можливістю спілкування.

Дослідження, як в соцмережах представлені клуби першої ліги, — тут. Аналогічне дослідження про інстаграм — тут.

Лучшее в блогахБольше интересных постов

Другие посты блога

Два капітани
4 августа 2022, 18:48
Все посты