Tribuna/Футбол/Блоги/Блог Євгена Брижа/Клуби УПЛ в Інстаграм

Клуби УПЛ в Інстаграм

Хто як веде свій інстаграм-акаунт? Рейтинг клубів УПЛ за кількістю підписників та короткий аналіз.

Автор — Євген Бриж
28 января 2020, 13:30
21
Клуби УПЛ в Інстаграм

Хто як веде свій інстаграм-акаунт? Рейтинг клубів УПЛ за кількістю підписників та короткий аналіз.

Спершу ― рейтинг. Він складався 12-13 січня, на той момент деякі показники, можливо, були іншими. Є нагода порівняти динаміку. Цифри ― точні:) За місяць перевіримо зміни.

Шахтар

Акаунт багатомовний. Відмінна візуальна складова, прекрасна робота в день матчу. Є голосувалки у сторіз, які ведуть на сайт, є реклама інших акаунтів у соцмережах, наприклад, телеграм-каналу. Різні конкурси, наприклад, батл голів, є визначення гравців місяця, є навіть влог. Взірцевий акаунт для наших клубів ― і навряд чи він забирає багато ресурсів, його основна принада ― ідеї та вчасна інформація.

Динамо

Кияни теж ведуть роботу професійно. Є цікава рубрика "День із футболістом", є чимало фото, класна візуалізація. Це ― єдиний акаунт, який регулярно публікує матеріали з історії клубу й команди. Голи, події матчів у день ігор ― усе це теж справляє прекрасне враження. Як на мене, замало інформації про молодіжну та юнацьку першість (для цього у клубі ведуть окремий акаунт Академії), про збірні та динамівців у них.

Зоря

Виключно російська мова акаунту. Хороша графічна робота, є цікаві голосувалки, прес-конференції. Фотографії є не лише з матчів, а й і з тренувань, а також із ігор молоді та юнаків. Часто роблять прямі трансляції, активно використовують сторіз. Нещодавня фішка ― фільмування тренування за допомогою дрону, що теж, звісно, виклали в інстаграм.

Карпати

Видно хорошу графічну складову та інформаційну насиченість акаунту. Багато роботи з гравцями, є інтерв'ю, коментарі. Навіть є конкурси за участю футболістів, реклама свого магазину, в якого є своя окрема сторінка, класна робота у матч-дей. Фактично автори інстаграм-акаунту прагнуть перетворити його в цілісну окрему платформу про клуб для тих, хто переважно користується Інстою.

Олімпік

Акаунт російською мовою. У постів хороший дизайн, є фотогалереї і навіть прес-конференції. Сторіз часто ведуть на Ютуб, тобто існує кроспостинг, що є добрим кроком. Робота тривала і в міжсезоння, і на зборах, що імпонує. Від того і такі показники.

Ворскла

Одразу відзначу, що є вболівальником цієї команди, тому можу бути необ'єктивним. Як на мене, слабка робота в день матчів. Слідкувати за подіями за допомогою інстаграм-акаунту ― марна справа, інколи навіть результати затримуються на кілька годин. Напевно, це пояснюється нестачею рук у день гри. Зате є реклама спонсорів, є конкурси, є посилання на комерцію, є взаємодія з аудиторією. Як на мене, забагато сторіз, які часто підміняють собою саму стрічку. Специфіка сторіз ― вони зникають за 24 години, а часом там бувають коментарі, цікаве відео, яке хотілося б зберегти. З іншого боку, десятки коротких роликів без підписів і коментарів за добу замість одного сюжету просто складно переглядати.

Десна

У цього акаунта є фотографії з товариських матчів, інформація зі зборів, однак вона, як на мене, трохи одноманітна. Не вистачає атмосфери, що могли би дати якісніші тексти і сторіз. У сторіз, до речі, є і новини, і комерція ― реклама одягу, сувенірів, щоправда, без прямого переходу на сайт. Є спроби креативити, розважати аудиторію, змішуючи фотографії двох футболістів і це набирає багато відгуків. Матч-дей може бути кращим, також, як здалося, замало інформації саме з виїзних поєдинків команди.

Олександрія

Акаунт, посилання на який розміщене на сайті, наразі заблокований і не працює. Тому аналізуємо неофіційний акаунт команди, який веде приватна особа. 

У цього акаунту видно хорошу роботу в матч-дей, є представлення новачків, новини команди, відео і світлини, а не лише "красиві фоточки", чим страждають деякі інші акаунти. Сторіз використовуються для поточних новин, тобто цілком за призначенням. Можливо, варто додати якоїсь комерційної складової і зворотного зв'язку, спілкування з вболівальниками. І ще, що впало в око за останній час ― іноді з'являються якісь публікації узагалі без підписів або лише з датою і місцем. Можливо, навіть не всі вболівальники "Олександрії" знають усіх гравців в обличчя й те, чим зараз займається команда. Тому галереї варто підписувати.

Колос

Хороший показник для маленької команди. Напевно, на мінімально можливому рівні є все, що потрібно для інстаграм-акаунту ― фото з матчів, відео, опитування для зворотного зв'язку, є інформація про гравців та про життя команди. Порадити можна хіба що більше суто футбольної інфи ― фрагментів ігор, таблиць і т.п.

Львів

Є сторіз, автори не забувають про вітання, є новини, фотогалереї, відео з матчів. Комерційна складова відсутня, але це не вада акаунту, а питання самого клубу.

Маріуполь

Акаунт російською мовою. Є голосувалки, доволі хороша візуалізація, цікаві картинки поруч із фотогалереями, багато відео, багато новин, гарна робота у матч-дей. Але особисто мені не вистачило саме футбольних новин ― інтерв'ю, коментарів, оглядів. Інколи фотографій футболістів, які на зборах бавляться у морі ― забагато.

Дніпро-1

Така маленька кількість підписників пояснюється просто: перший допис у цьому акаунті з'явився 11 серпня 2019 року. Однак вона збільшується ледь не щодня, хоча є і вади: замало новин, вони часто неоперативні. Хоч і є відео, але не з усіх подій, де це можливо. Загалом, акаунт більше схожий на приватний, а не на акаунт футбольного клубу. Зворотного зв'язку майже немає, також жодної комерції. Але динаміка змушує сподіватися, що з часом усе стане краще.

Лучшее в блогах
Больше интересных постов

Другие посты блога

Два капітани
4 августа 2022, 18:48
Все посты