Tribuna/Футбол/Блоги/Блог Євгена Брижа/Хто був найефективнішим форвардом «Ворскли» останніх років

Хто був найефективнішим форвардом «Ворскли» останніх років

Визначаємо, хто був найефективнішим форвардом «Ворскли» останніх років за співвідношенням ігор, хвилин на полі та забитих м’ячів.

Автор — Євген Бриж
21 января 2020, 14:48
4
Хто був найефективнішим форвардом «Ворскли» останніх років

Коли я визначав найкращих форвардів десятиріччя у "Ворсклі" – один із читачів мого телеграм-каналу (t.me/vorsklafc) назвав Кулача. І обгрунтував: не за кількість ігор-голів, а за корисність команді.

А під моєю статтею про найкращих гравців ще один коментатор висловився: "Не знав, що у Ворсклі такі труднощі з форвардами".

Днями "Ворскла" повернула Кулача. А раніше розсталася з Коломойцем.

І я вирішив з'ясувати, хто за останні роки був найефективнішим нападником у команді.

Як це визначити? Один із варіантів такий. Я співставив кількість проведених ігор та кількість забитих м'ячів в усіх турнірах (чемпіонат, кубок та єврокубки) і проранжував сімох форвардів за співвідношенням цих параметрів. Права колонка – співвідношення ігор до голів. Тобто як часто забивали ці футболісти, скільки їм для цього знадобилося матчів.

Друга таблиця ідентична до першої, окрім того, що замість кількості ігор узята сумарна кількість хвилин, зіграних за "Ворсклу" в усіх турнірах. Відповідно, права колонка – скільки в середньому хвилин було потрібно гравцеві на гол.

Гравці розставлені за рейтингом, де на першому місці – футболісти з найвищими показниками. Ну і варто враховувати, що не завжди такі гравці як Хльобас, Кулач або Васін грали на вістрі атаки. І що будь-які цифри – це хоч і точна, але лише ілюстрація до того, що відбувається на полі та в роздягальні.

Євген Бриж, фото vorskla.com.ua

Другие посты блога

Два капітани
4 августа 2022, 18:48
Все посты